ArenaBG
mobile spot 4
published by Dr3adLoX на 2014-08-09 18:30:06
Вашето мнение относно Noah - The Truth is Bigger Than You Thought (2014) може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by mindwall на 2014-08-09 19:20:17
wtf???? "Noah, God, Satan, Occult and Flood are ALL now science fact." hahahaha :))))
published by alf на 2014-08-09 20:29:51
Dr3adLoX, всеки изминал ден все по малоумен ставаш. Много неприятно ми става като гледам как деградираш. Не се заяждам, просто се надявам да ти мине.
published by a1x на 2014-08-09 21:10:29
За всички, които се чудят дали да си го дръпнат. Чичката, приличащт на изнасилвач, преразказва част от Библията като я подкрепя с исторически факти. Това го прави по начин разбираем дори и за тези от вас, които единствено нещо което прочитат, са съобщенията от "стената" във Фейсбук или в редки случаи, и хороскопа за деня....
published by nocturnebg на 2014-08-09 21:11:45
BTW не трябваше ли някакви ракети да летят преди месец? Точна дата беше дал, Сирия, едно-друго. Да не са отложили началото на края на света за друга дата?
published by sensei23 на 2014-08-09 21:48:42
ништо общо имало е 3 потопа нои -мои дрън дрън почетете малко и се разровете малко в Българската история или някои могат да я нарекат пред история
published by rtgy на 2014-08-10 07:22:15
Това се и мое лечно мнение, с което не обременявам никой, но това са пълни глупости и измишльотини на поредния религиозен фанатик, и избщо цялото нещо е тотална боза!!! Качено е и в YouTube!
published by kokolinoss на 2014-08-10 08:30:41
Как да пуснеш филм, който твърди, че Ной, бог, сатаната и потопът били научни факти? Да знаете: Зевс и походът на Аргонавтите също са научни факти, но в учебниците по литература. НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО! ЦЕННО Е!
published by Dr3adLoX на 2014-08-10 11:05:24
и между другото, първото изречение от описанието, е добавено от сайт, който разпространява филма и не е част от оригиналното описание, което е написал автора, но вие се држте здраво за тази сламка, удавници такива. Алах ще ви отмие и скоро вие ще сте научния факт, отречен от тези след вас, които ще живеят в пост-апокалиптичния свят, в калта пред стените, на града направен от злато.
published by ivanivanov_at_arena на 2014-08-10 18:00:29
Аз лично останах много възхитен от този филм. Изключително интересен, логичен на моменти страховит, но с напредването му разбираш връзките, които автора се опитва да обясни. В крайна сметка аз получих много отговори от този филм, на които съм склонен да вярвам и не се страхувам да вярвам. В крайна сметка нищо фанатично или демонично не се казва или проповядва в него, напротив, точно обратното. Още веднъж - Прекрасен филм и урок по история на света ! Благодаря !
published by petar_dosev на 2014-08-10 19:40:19
Леле леле.......не бях виждал скоро нещо подобно.Има ли все още някой,който да гледа подобни с извинение-"Бози"
published by jammer на 2014-08-10 22:04:05
Само да попитам, в Ноевия ковчек имало ли е кенгура? или пингвини? :p
published by nocturnebg на 2014-08-11 08:55:56
Вече е 11 август, не разбрах случи ли се каквото трябваше да се случва или не? Ще го бъде ли света или е започнал краят? Питам, за да знам какво да правя. Dr3adLoX си е изтрил коментарите от профила, в които беше последното изчисление по темата. Not cool, so not cool.
published by rtgy на 2014-08-11 09:57:39
До Dr3adLoX: Не си спомням да съм представял аргументи, просто изложих своята гледна тока, съобразена с впечатленията ми за продукцията!
published by nocturnebg на 2014-08-11 15:46:36
OK де, няма да настъпва тази година драматична промяна. Това ме интересуваше. Ще чакаме догодина края на лятото.
published by MrSpot на 2014-08-11 18:37:05
мхм да супер... и след това може и да гледате и Флинстоунс щото там пък обесняват как динозаврите са живели с хората!!! :X
published by locacosa на 2014-08-12 15:47:21
Гледайте филма Pharmacratic inquisition много по-хубав от този. В ютюб го има но е с лошо качество, обаче е нещо дето не се гледа всеки ден. Гаранция че повече ще ви хареса
published by Dr3adLoX на 2014-08-14 19:56:44
аз съм 101% убеден в доказателството си, просто никой никога не е поискал да му го покажа, всички просто искате да ме обиждате и да ми се присмивате. другата причина поради която не ми зор да си показвам снимките, е защото знам колко лесно е да се направи на фотошоп и просто това ще кажеш, а негативи нямам, с дигитален фотоапарат съм снимал. иначе всеки който види снимката, ще знае че е супер паранормално, не е нужно да си никъф експерт, то е явно. и идеята не беше да докажа че има костенурки в НЛОто, а че не съм луд, както се опитваш да ме убедиш и просто да спреш с тва вече. ако искаш заеми крайната позиция и кажи че съм лъжец, ама с теорията, че съм луд да приключим. ето ще ги покажа и ще ги покажа, не щото ми е зор да ми дешифрираш реалноста, г-н професор шмоу, а просто за да разпространя истината и да прецакам господаря ти - сатаната и тъпия му план.
ето ги:
http://s24.postimg.org/v01fnqusl/20100318_006.jpg http://s24.postimg.org/totof9z6t/20100318_007.jpg http://s24.postimg.org/w3ljzpffp/20100318_008.jpg http://s24.postimg.org/eu5313plx/20100318_009.jpg http://s24.postimg.org/chx33id0l/20100318_010.jpg http://s24.postimg.org/oow87btk5/20100318_011.jpg http://s24.postimg.org/cvyf33x45/20100318_012.jpg същност не е НЛО, а е нещо оставено от НЛО (не съм видял обекта който го е оставил, видях само това което е снимано). 7 снимки са. в properties/details, на фаила има time stamp. направени са на 18ти Март 2010. първата снимка е направена в 6:27, последната в 6:28, т.е. серия са, коята съм нащтракал една след друга - това е важно, защото когато гледаш снимката ще видиш нещо което прилича на контрейл, който на пръв поглед изглежда сякъш е изкривен от вятъра. това обаче, което трябва да имаш предвид, е че когато го видях, в 6:27, то беше криво и същевременно линията беше плътна, а в последната снимка, минута по-късно, се вижда как започва да се разпада. т.е. линията си е положена така - крива. това същност, което представлява линията, е змия, символизираща влечугообразните ангели. цялото нещо се случи, когато стигнах до разни прозрения относно анти-гравитация. на втората снимка се вижда върха на топола, което може да ти даде няква преспектива. снимал съм го в София.
published by sn0w на 2014-08-15 10:50:29
Можеш ли да потвърдиш, че снимките които се свалят от дадените URL-та, са двоично идентични с оригиналите които си качил? Файловете са твърде малки, нямат никаква metadata, качеството им е на 80%. Подозирам че сайта може да ги е "оптимизирал" и намалил. Иначе за перспектива е необходимо нещо с известна големина, върха на тополата може да 2 или 200м. Камерата ти винаги ли вкарва толкова много шум, виждал съм телефони които дават по-чиста картина. Иначе мисля че мога да докажа, че поне едно от твърденията ти е грешно, но смятам да не прибързвам. Нямаш нищо против да покажа снимките на експерти, нали?
published by Dr3adLoX на 2014-08-15 12:18:21
ето тука съм ти направил един new folder.rar, в него са оригиналите с метадата:
https://onedrive.live.com/redir?resid=9488791065BCF865!494&authkey=!AHJr9bLkxvgkv3c&ithint=file%2crar върха на тополата (тази част която се вижда), по моя преценка, е около 5-10 метра. Бих могъл да ти я снимам цялата с блоковете наоколо, но не искам да има в интернет, изглед от прозореца ми. нямам други снимки от събитието, с други перспективи. снимката е малко пикселирана, най-вече защото не е много слънчево - 6:30 PM Март. може и да съм снимал на някоя функция, която не е много подходяща, не помня, снимал съм панически, може и така да е станало. показвай ги на каквито искаш "експерти", играйте си колкото искате, просто от сега нататък, не ме наричай луд - ако искаш да ме наречеш нещо, ще ме наричаш лъжец.
published by sn0w на 2014-08-17 18:32:22
Самият аз не обичам да ползвам думата/понятието луд. То се използва за твърде много различни разстройства, болести и обидни квалификации. Ти си този който вкара думата в разговора и по този начин ме принуди да я ползвам.
Но все пак заставам зад твърдението си, че не е нормално при наблюдаване на явление което не можеш да обясниш, да приемеш най-фантастичното обяснение и при това да си абсолютно уверен че то е истината.

Ще илюстрирам това като оспоря твоето неоспоримо доказателство.

Първо ще повторя логиката на разсъждението ти: Линията е неподвижна и плътна, като се разпада в този вид. Следователно тя не е огъната в тази форма от вятъра. Следователно, ако е било НЛО, то е летяло нарочно за да остави тази следа, за да можеш ти специално да я видиш. Формата има някакво мистично значение, което ти си разкодирал като аналогия към змии, влечуго подобни ангели...

Ти приемаш че линията е неподвижна, вярвайки на себе си, на собствените си сетива и наблюдения. И тук бъркаш!

Най-лесно можеш да се убедиш, ако се опиташ да наложиш една върху друга следите от снимките. 8, 10, 11, 12 могат да се насложат, БЕЗ нужда от допълнително разпъване или завъртане. Както казах, не съм добър с фото обработката, но ето това е резултата http://postimg.org/image/ncie2l9d9/ . Силно ти препоръчвам да не ми вярваш и да повториш експеримента сам.

Както сам можеш да се убедиш, линията се движи, раздалечавайки се с времето, като различните части се движат с различна скорост, вероятно и посока.

Явлението изглежда е изключително рядко, но все пак има документирани други подобни следи. http://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/379425/Was-this-pilot-DRUNK-Plane-bemuses-onlookers-with-crazy-vapour-trail . Може би трябва да отидеш в Англия, пак е остров, макар и не тропически. ;)

Най-голямата колекция от снимки на това явление можеш да намериш тук, http://www.metabunk.org/threads/squiggly-sinusoidal-thin-trails-over-europe.3194/ . Това е и мястото където качих твоите снимки. (Ако има нещо което не ти харесва в това което съм написал, кажи с какво да го заменя. Ще те помоля да ми потвърдиш че снимките са в публичния домейн. )

Както съм написал там, според мен линията е била права като стрела минути преди да я видиш. Краткият й живот е причината да остане тънка докато се стопи.

Та да се върнем на логиката. Тази форма на следата се е получила в резултат на вятъра. Следователно е напълно възможно летящият обект да се е движил по права линия, следата да не е била символ за теб, а извънземните ангели да не са влечуги, змии, гущери и костенурки...
Разбира се, това не доказва дали следата е от самолет, космически кораб или спонтанен конденз, възможно е извънземните да са знаели какво ще се получи. Но нека да бъдем честни, това с нищо не се различава от търсене на знамения чрез гледане на облаците и гадаене на какво приличат. Занимание за скучаещи малки деца.

Нека това ти бъде за урок, че много от нещата които за теб са очевидно верни, всъщност са доказуемо неверни.
published by Dr3adLoX на 2014-08-17 19:35:05
ами съжалявам, че ще те разочаровам шмоу, но в мойте очи нищо не си доказал (освен тва, че моя случай не е единствения). аргумента ми, че линията е положена крива, идва от факта, че за 1та минута в която съм я наблюдавал, тя се разпадна, без значително изкривяване. не съм казвал че не се движи, просто движението е много малко. за да стигне до изкривяването до което е, трябва многократно да се е разпаднала преди тва, имайки предвид, колко малко изкривяване се случва след като започнах да я гледам и колко много започна да се разпада. доказателството е в снима номер 8 - линията е абсолютно плътна, без никакъв разпад и същевременно крива. просто не виждам как ще ме убедиш, че е била права, за 5мин се е изкривила супер много, без да загуби грам плътност, и след тва изведнъж за 1 мин, губи тотално плътност и се изкривява съвсем малко. иначе за тва, което си написал, граматиката ти е грешна. :Д
published by sn0w на 2014-08-17 20:51:11
Ако беше погледнал анимацията, щеше да видиш че изкривяването всъщност е значително и то само в рамките на 1 минута. С тази скорост напълно права линия ще се изкриви в заснетата позиция само за 3 минути. Линията изчезва не защото се разкъсва, а защото се изпарява, а и първото разкъсване наистина се появява там където линията е най-разтегната.

Разбира се, както бях написал още в началото, дори да намеря нещо нередно ти ще го отречеш. Защото вярата ти е по-силна от доказателствата.
published by Dr3adLoX на 2014-08-17 21:18:32
ето 3 варянта по които може да се случи разнасянето според мен:
използвал съм само снимка номер 8 и 12, без корекции в размера (мисля че са направени с еднакъф зуум), има само корекции в ориентацията. номер 8 е оцветена в червено. в 8 линията е плътна, в 12 разпаднала се.
http://s27.postimg.org/qhozdxusj/image.jpg - 1
http://s27.postimg.org/axhlneko3/image.jpg - 2
http://s27.postimg.org/whcqhlfkz/image.jpg - 3
във варянт 1 и 3, линията е положена крива, вятъра духа в една посока и я разнася. във варянт 2, е евентуално тези противоположни течения, които са "рационалното" обяснение и в този ваянт се забелязва минимално изкривяване. в тва което ти си направил, изглежда че има голямо разнасяне, защото ти бяга дясния край, когато си го пасвал. моя извод е че, имайки рпедвид колко много се разпада и колко малко се криви, не може да се е изкривила толкова (снимка 8) и да е толкова плътна - положена е крива. някой от другите варянти във форума където показа, са такива течения и линиите са разнесени, но моята и тази от първия линк където е новинката, определено не са такива. и аз не съм очаквал в никъф случай че ще повярваш, дори ако не можеше да го обясниш, нека си го кажем чесно, щеше да кажеш че е фотошоп... и дори и да си прав за това че са течения, в което хич не съм убеден, никога няма да успееш да докажеш че най-невероятното НЛО в историята на НЛОтата, което видях, когато ми казаха за предстоящата война, има "рационално" обяснение - то е просто отвъд представите ти.
published by sn0w на 2014-08-17 22:46:03
Няма значение вариантът. Във всички случаи е видимо, че вятърът изкривява линията и очевидно това не е достатъчно за да я изтъни видимо.
published by dqkoncheto на 2015-11-13 21:30:29
Seed pleace...
published by dqkoncheto на 2016-09-04 01:02:23
...Seed's pleace..!
published by dqkoncheto на 2021-03-20 20:54:37
Лошото е,че,не съомях ме да създадем субтитрите за по-младите подрасващи и техните-дядо и баба,но...знам ли,вече толкова са умни че малцина им са крайно потребни...да си спорят!