ArenaBG
mobile spot 4
published by TeamSoftware на 2009-10-27 18:33:19
Вашето мнение относно nmaow7al може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by Absurde_ на 2009-10-27 18:47:38
Това вече официално излезналия, windows 7 ли е?
published by paniola на 2009-10-27 18:55:05
Прочети NFO-то и ще разбереш :)
7600 [b]final[/b] build Ultimate Edition OEM Activated
published by mitko-kusyty на 2009-10-27 19:02:06
Аиде моля ви някой не толкова брутален като колегата отгоре да обясни на нас не толкова просфетените - бива ли го тоз Windows и финалната версия ли е ?
published by mimsas на 2009-10-27 19:07:53
По скоро ме притеснява активацията му.А иначе това е финала за масовият потребител.Интересува ме колко GB заема след инсталация.
published by lim777 на 2009-10-27 19:16:35
Информация за обща култура

1. Alpha - това е стадий на разработката където отделните концептуални компоненти на продукта се събират, като все още не си взаимодействат правилно, за да има завършен продукт, който да работи пълноценно.

2. Milestone 1, 2, 3 и т.н. - стадий при който е постигната дадена конкретно поставена задача на функциониране на софтуера.

3. Beta - стадий при който софтуера вече функционира и бива тестван за грешки, отстранявани в процеса на работа. Това са версии на Windows 7 от 6.1.7000 нататък.

4. RC (Release Candidate) - стадий при който продукта е почти напълно завършен и тестван за последни грешки и са правени последни, по-скоро козметични промени. Това са версии на Windows 7 от 6.1.7077 нататък.

5. Escrow - стадий при който за определен период се прекъсва разработката на продукта за да се даде възможност на разработчиците и партньорите да изпробват по-обстойно софтуера.

6. Branch - стадий при който съществуват няколко начина за да се постигне дадена функционалност при софтуера и се изработват няколко варианта на софтуера за да се изпита, кой е най-успешният начин.

7. RTM - Release to Manifacture (Пуснат за Производство) - крайна версия на продукта. Софтуера вече е напълно функционален и по-нататъшни промени по разработката му няма да бъдат правени. Промени ще има под формата само на пачове и хотфиксове през интернет. Тази версия по принцип не се предлага на крайни клиенти, а се пуска през Developer's Network за разработчици на софтуер и хардуер за да могат да се запознаят с крайната версия и да разработят за нея свой софтуер, хардуер и драйвери. На базата на тази версия се изработва и упътването за Retail версията. При Windows 7 крайната версия е 6.1 7600.16385.

8. ОЕМ - Original Еquipment Мanufacturer (За Производители на Оборудване) - практически същата крайна версия, като RTM, но предназначена за производители на хардуер и асемблатори. На тази версия се обучават да работят и когато асемблаторите ви продават нов компютър ще идва с тази версия.

9. Retail (За продажба) - тази версия се продава на крайни клиенти, като евентуално се различава от RTM по дисковете, текста на съглашението за ползване на софтуера и наличието на упътване, или изобщо не се различава, но структурата и инсталационните файлове задължително са абсолютно еднакви. По просто казано има евентуално промени по споразумението между краиния потребител и Microsoft.

10. Развитието не спира с пускането на RTM, OEM, то продължава ежеднвно, с актуализации и периодично създаване на сeрвизни пакети (SP1, SP2 ...).
published by LinKuei на 2009-10-27 19:17:05
От Nfo файла...
7600 final build Ultimate Edition OEM Activated

Не бъркайте думичките final и OEM...
Засега няма официално копие на Retail-а, което да циркулира в мрежата по един или друг начин.

На въпроса колко заема - 10-12 GB при инсталацията и още толкова в следващия 1 месец активна употреба..
published by lim777 на 2009-10-27 19:19:05
Информация -обща култура

4. RC (Release Candidate) - стадий при който продукта е почти напълно завършен и тестван за последни грешки и са правени последни, по-скоро козметични промени.
5. Escrow - стадий при който за определен период се прекъсва разработката на продукта за да се даде възможност на разработчиците и партньорите да изпробват по-обстойно софтуера.
6. Branch - стадий при който съществуват няколко начина за да се постигне дадена функционалност при софтуера и се изработват няколко варианта на софтуера за да се изпита, кой е най-успешният начин.
7. RTM - Release to Manifacture (Пуснат за Производство) - крайна версия на продукта. Софтуера вече е напълно функционален и по-нататъшни промени по разработката му няма да бъдат правени. Промени ще има под формата само на пачове и хотфиксове през интернет. Тази версия по принцип не се предлага на крайни клиенти, а се пуска през Developer's Network за разработчици на софтуер и хардуер за да могат да се запознаят с крайната версия и да разработят за нея свой софтуер, хардуер и драйвери. версията.
8. ОЕМ - Original Еquipment Мanufacturer (За Производители на Оборудване) - практически същата крайна версия, като RTM, но предназначена за производители на хардуер и асемблатори. На тази версия се обучават да работят и когато асемблаторите ви продават нов компютър ще идва с тази версия.
9. Retail (За продажба) - тази версия се продава на крайни клиенти, като евентуално се различава от RTM по дисковете, текста на съглашението за ползване на софтуера и наличието на упътване, или изобщо не се различава, но структурата и инсталационните файлове задължително са абсолютно еднакви.
10. Развитието не спира с пускането на RTM, OEM, то продължава ежеднвно, с актуализации и периодично създаване на сeрвизни пакети (SP1, SP2 ...).
published by lim777 на 2009-10-27 19:20:21
Информация -обща култура

7. RTM - Release to Manifacture (Пуснат за Производство) - крайна версия на продукта. Софтуера вече е напълно функционален и по-нататъшни промени по разработката му няма да бъдат правени. Промени ще има под формата само на пачове и хотфиксове през интернет. Тази версия по принцип не се предлага на крайни клиенти, а се пуска през Developer's Network за разработчици на софтуер и хардуер за да могат да се запознаят с крайната версия и да разработят за нея свой софтуер, хардуер и драйвери.
9. Retail (За продажба) - тази версия се продава на крайни клиенти, като евентуално се различава от RTM по дисковете, текста на съглашението за ползване на софтуера и наличието на упътване, или изобщо не се различава, но структурата и инсталационните файлове задължително са абсолютно еднакви. По просто казано има евентуално промени по споразумението между краиния потребител и Microsoft.

published by lim777 на 2009-10-27 19:21:56
Информация -обща култура
8. ОЕМ - Original Еquipment Мanufacturer (За Производители на Оборудване) - практически същата крайна версия, като RTM, но предназначена за производители на хардуер и асемблатори.
9. Retail (За продажба) - тази версия се продава на крайни клиенти, като евентуално се различава от RTM по дисковете, текста на съглашението за ползване на софтуера и наличието на упътване, или изобщо не се различава, но структурата и инсталационните файлове задължително са абсолютно еднакви.
published by Cealtex на 2009-10-27 19:52:04
Някой като пробва да каже дали, това което пише във нфо-то е вярно, а не е някой компот :>
published by zil555 на 2009-10-27 19:54:53
Моля да ме ивините за слабия сид,сега пгледнах ,нещо не е наред с нета ми,надявам се утре всичко да е на 6 ;)
published by muratce на 2009-10-27 20:32:23
ok e
published by pkotev на 2009-10-27 20:37:34
Браво за труда ! " Ивинен си !!! " :thumbsup: :lol:
published by proximoo на 2009-10-27 23:47:38
За човека който каза че няма финална версия... погледни в piratebay. Има финална версия излезна преди 2 дена и вече има 25 000 leachera.
published by kminchev на 2009-10-28 00:10:44
Благодаря ...:thumbsup:
published by MyGaMeS на 2009-10-28 00:46:52
На въпроса колко заема - 10-12 GB при инсталацията и още толкова в следващия 1 месец активна употреба..

заема по-малко , а до колкото това че ставала по-голяма след активна употреба е така , но за всичко си има настройки нали така? Има едно нещо наречено system protection което е "оn" на дяла където е инсталиран уиндолса пo defought , просто му давате "off" (my computer> properties> advanced system settings> system protection> local disk (C:)(System) off) и проблема е решен , аз съм с 1вата версия на седмицата която излезе и беше обявена като RTM , редовно си я почиствам с advanced windows care 3 , вече съм някъде за 3ти месец с нея и варви така , сякаш вчера я инсталнах , всичко е въпрос на поддръжка и настройки колеги
published by MyGaMeS на 2009-10-28 00:48:27
с нея и варви така , сякаш вчера я инсталнах , всичко е въпрос на поддръжка и настройки колеги
published by MyGaMeS на 2009-10-28 01:00:13
published by Galion на 2009-10-28 10:23:02
Въпрос към тези, които ползват Седмицата - по-малко ресурси на компютъра ли използва в сравнение с Виста/как е производителността?
published by ray111 на 2009-10-28 11:07:06
Определено по-малко. До всички почитатели на XP: от 3 дни тествам ХР като даунгрейд от 7 и се сетих защо съм преминал на 7 - защото е по-производителен, по-бърз, по-красив, по-надежден. Заблуждаващ е факта от по-малко използвана рам и процесор при ХР, при подлагане на малко повече натоварване и се усеща разликата със 7. Винаги ще се намерят хора да ми опонират обратното, но те дали предпочитат старото и скъсано или новото и готино. В крайна сметка и нови машинки си трябват, за да ни е гот. :)
published by zil555 на 2009-10-28 14:45:54
Дойдоха тениците,висят вънка по стълбовете,незнам кога ще го оправят,ама нищо не зависи от мен,ако не го оправят,довечера ще ида с лаптопа до някой приятел да дам сийд.
published by kali_74 на 2009-10-28 14:52:57
iskam da pitam triabva li da se aktivira tazi versia sled kato ia instaliram
published by MediEVILcho на 2009-10-28 19:55:03
Да стават. А някои пробвал ли е когато напишете winver в run дали изписва, че остават някакви дни до озтичането на активацията ? Че се чудя дали да си я инсталирам. Моля някои , ако я е инсталирал тази версия да сподели.
published by radomladenov на 2009-10-28 23:41:34
Стой си с XP-то и не ни занимавай с истерията си. На мен Седмицата ми върви на лаптоп от преди пет и половина години и единствено съм се лишил от аерото.
published by ray111 на 2009-10-29 02:30:44
It is pre activated nothing to do at all,
it passes windows genuine updating updates.

Да, ама не! Активиран друг път. Ъплоудера, твое ли е инфото, сподели защо не ни се получава активацията, моля!
published by ickoo86 на 2009-10-29 10:49:30
Пичове на който не му е активиран уина има един лоадер два торента по надолу от този който работи, поне при мен се активира,успех!:cool:
published by GodGuarD на 2009-10-29 12:37:13
Поредното недоносче на Били, видеото насича яко на ATI 3650 AGP с 512 DDR2 , 2 GB ram и Athlon XP 2500+. Става въпрос за Xvid и Divx. Шибна ми тъпа оценка от 2.5 заради процесора и после чакай нещо да тръгне на макс. Това само ще върви като хората на 4 ядра с 2 GB видео и 6 RAM. Иначе си стоя на доброто и старо ХП.
Приятелю Windows-а работи повече от перфектно.Не искам да критикувам ATI картите,но аз предпочитам NVIDIA поради факта ,че имам и ATI на стария компютър и не ми харесва производителността й(също насича,а е на XP).Съвета ми е да си вземеш NVIDIA ;)
published by ssuberalles на 2009-10-29 15:31:52
GodGuarD, и ти нищо не каза...

Истината е, че няма как да инсталирате операционна система за 2010 година на пишещи машини от 1995 и да искате всичко да ви лети. Като дадете някой лев и постегнете щайгите, ще се радвате на призводителност в 7-цата. Ако не, стойте си на XP което все още си работи прилично.
published by gatakka на 2009-10-29 18:41:13
Има начин, нарича се Ubuntu, но да не започваме :)
published by zil555 на 2009-10-29 23:12:52
Ubuntu,разбира се като начинаещ ми трябваше първия път 40 мин.да си сложа скайп,вързване на втори телевизор и т.н.т,тва си беше одисея ,а не всеки има времето и желанието да се занимава,на другия комп си сложих Мандрива,тя си има е всичко,ама пак ....Линукс още не е алтернатива за средния потребител,за над 80% от народа стои въпроса кой уин,а не уин или друго:)
published by mitko-kusyty на 2009-10-30 11:28:52
И сега в крайна сметка някой пробва ли го, за да си сподели впечатленията. И това сега финалната версия ли е, или има да излизат и още?
published by N21-3 на 2009-10-30 13:29:44
kajete kak e noviq windows da go instariram li?
published by domi на 2009-10-31 00:41:10
Как сме с активацията?
След зареждане наистина ли е активиран?
Някой имал ли е проблеми с активацията?
Дайте скриншот на успешна активация, ако може.
published by voland62 на 2009-10-31 11:23:00
Става ли за ъпгрейд на Виста?
published by toxicom на 2009-10-31 11:33:15
Инсталирах я на виртуална машина,защото Виста-та в момента ми върви екстра и чакам да се омаже,за да преинсталирам,но да споделя,че това е версия от 14 юли за тези,който се интересуват и че след инсталация не се активира-така,че трябва билка да се ползва.Първите ми впечатления са,че това е орязана и олекатена Виста,няма нищо ново,липсва туй-онуй,в резултат на което разбира се върви по-бързо и заема по-малко ресурси.
published by diantonio на 2009-10-31 19:48:43
стигам до там където почва да търси драйвъри , но не намира и не мога да продължа ! Какво да правя ??
published by toxicom на 2009-10-31 20:06:33
Билката,която е няколко торента по-надолу работи!
published by olber76 на 2009-10-31 22:06:11
is it working or not,sorry because i cant understand bulgarian language.sorry again,thanx
published by synhronizer на 2009-11-01 00:04:52
gta 4 non-compatible for this version i can't play with it
published by synhronizer на 2009-11-01 00:06:46
moreover some software not open with this system yet (for examle media classic with klite codec )
published by pol на 2009-11-01 09:58:32
Защо не мога да вляза в control panel?????
published by mkoevlaptop на 2009-11-01 12:53:49
хайде малко seed!!!! тегля с 300кб какви са тези неща бе колеги!?
published by mkoevlaptop на 2009-11-01 13:06:27
тегля с 30к и upload с 60 !!!! тва за пръв път ми се случва :)
published by b0jo на 2009-11-01 13:56:38
някой да има проблем с звука?Втори Win7 instal. и след няколко дена започват да пукат колоните.:grrr:
published by IcoZahari на 2009-11-01 19:06:37
Защо не мога да вляза в control panel???

[color=red]pol[/color] Това е един бъг на 7 - цата като ти е пълен някой от дисковете и се скапва експлоръра смени му изгледа на контрол панела и поизпразни този от дисковете ти който уиндоуса показва в червено, докато стане син, иначе скоро съвем ще се скапе 7-ка
published by pol на 2009-11-01 21:05:43
Исталирах си Total commander (Total CMA Pack) и сега
с него деиствам с Control panel.
published by vasko0015 на 2009-11-01 22:09:39
pol Това е един бъг на 7 - цата като ти е пълен някой от дисковете и се скапва експлоръра смени му изгледа на контрол панела и поизпразни този от дисковете ти който уиндоуса показва в червено, докато стане син, иначе скоро съвем ще се скапе 7-ка

Ако е така, това е много лошо, дано го оправят!!!
published by pol на 2009-11-02 06:57:27
Не са в червено,евтория ми диск беше ,оправих го,
но въпреки това не мога да влизам в C.P.
published by selskiq на 2009-11-02 15:55:52
Абе хора като го сложа windows 7 на мойта печка и ми дава че едното от устроистава ми е системно при избор каде да инсталирам и след като инсталирам windows-a не ми го дава в my computer а то си съществува и като си сложа пак vista си е там и няма грам системни файлове.ако някой е имал сащия проблем или знае решението моля да ми помогне :):)
published by nintendo на 2009-11-02 17:45:05
Вече на два компютъра качих тази 7-ца: лаптоп ASUS и настолна машина! Всичко работи безпроблемно!
published by ragi на 2009-11-02 19:19:31
Всичко работи перфектно
published by ickoo86 на 2009-11-03 12:15:07
Сложих го на лаптопа (HP Comapaq 6715s) засега работи без проблеми,ще го видим малко по натам но се надявам да няма проблеми.:cool:
published by stobi на 2009-11-04 21:22:11
Имам проблем с инсталацията! Инсталирал съм няколко пъти без проблем седмицата на същия лаптоп но вече ми иска драйвери за CD\DVD устройство и не искс да продължи инсталацията. Показвм му къде са драйверите но не ги харесва. Ъпдейтвах биоса и какво ли още неправих но не става? Някой има ли идея?
published by nikigolemia на 2009-11-05 17:45:15
може да има проблем с CD/DVD -то.
published by ildio на 2009-11-06 22:03:20
вече иска да го активирам ! И ми трябва малко помощ? Как да стане?
published by nesnoev на 2009-11-07 10:28:42
здражеите... несъм много запознат и схте питам ....
наблийажава време да вкарам парола за регистрация а немога да си намеря някои схте помогне ли.... благодаря предварително
published by vasko0015 на 2009-11-08 21:12:18
Иска ли активация или не?
Да знам дали да го записвам на диск??????
Защото много хора акзват, че имат проблеми с активацията!
published by nintendo на 2009-11-10 21:43:34
Искам да попитам тези, които НЯМАТ проблем с активацията, дали успешно дърпат update-и през Windows Update?!?
published by Topuza на 2009-11-11 21:25:34
При мен се появява следния проблем - компютъра на моменти забива както се ползва. Проблема е от Windows-a зашото с другия няма проблеми? моля помогнете
published by triforce на 2009-11-13 09:57:58
Здравейте! Дръпнах си торента. Инсталирах на виртуална машина и работи. Ако го инсталирам на реална машина, да не вземе след 30 дни да ми иска някакви серийни номера? Благодаря за вниманието! :thumbsup:
published by pkotev на 2009-11-27 11:38:46
Здравейте! Дръпнах си торента. Инсталирах на виртуална машина и работи. Ако го инсталирам на реална машина, да не вземе след 30 дни да ми иска някакви серийни номера? Благодаря за вниманието!
В инфото пише :
It is pre-activated nothing to do at all, it passes windows genuine updating updates !
;)
published by rafaelo85 на 2009-12-06 22:02:17
Не знам за вас, но при мен вече след поредния ъпдейт ми изкара грешката с валидацията. Вече не е активиран. Някой има ли решение ?
published by perko2 на 2009-12-07 12:26:54
Мен ме интересуват 2 неща - Дали може да се инсталира с Deamoon Tools или само с диск става, и има ли шанс след 10 дни да ми изпише, че е нелегален и да трябва пак да си слагам XP???
published by papun4o@gmail.com на 2009-12-24 20:31:08
Изпекох ги с Nero, но нито този нито една Vista не ще да се boot-не от dvd. Вече започвам да си мисля че проблема е някъде другаде. Някой може ли да помогне. Как да го направя bootable???