Този филм ме грабна и още ме държи!И ме кара да мисля,че чрез него навлизам в много дълбоки води-водите на реалният живот,който ни заобикаля всекидневно!!!
Трениращия пита тренера си,,..Не можеш винаги да смениш позицията си,все някога оставаш ЗАКЛЕЩЕН?!?!,,
Треньорът отговаря кратко и ясно:,,Във всеки един сблъсък винаги можеш да смениш ПОЗИЦИЯТА!Просто трябва да намериш начин!И това зависи от теб!..И винаги е било така!!!,,,
Много силен и много смислен филм,не мога да се въздържа и да не впиша коментар ,на обикновен и развълнуван човек ,който си мисли,че и в реалният ни живот е като в този филм,почти на всяка първа или втора крачка трябва да се сражаваш за да спреш ЗЛОТО или да се доказваш,за да оцелее ДОБРОТО-и това е всеки ден ,всеки час ,всяка минута..!Нищо не ти е дадено ДАРОМ-трябва да съумееш да си го вземеш С А М !Нещо като щитът на АХИЛ- БИЕШ се за да не трябва да го правиш П А К !Или нещо като иконата на св. АРХАНГЕЛ Михаил- в едната си ръка държиш МЕЧ,а в другата ЩИТ- иска ти се да ползваш само щита,но за да спреш разрушителните сили на злото,трябва да приложиш и м е ч а!И тук във филма ,както и в живота идва въпросът за отговорността на ИЗБОРЪТ в решаващият момент,за Личният пример ,който даваш,ей така в движение пред нечий ,,детски,, очи?!?!Въпросът е как влияеш с постъпките и личният си избор на околните,което определено си е ОТГОВОРНОСТ!!!?!?!