Значи ето за какво иде реч:
Играта е [b]доста[/b] бъгава, аз я ъпдейтнах от сайта защото имаше някакъв бъгнат quest и рискувах дали ще стане с стария крак. Оказа се че пача оправи questa, както до колкото разбрах и доста други бъгове. Ъпдейта при мен стана така:
- качих nwn2
- качих MOTB - експанжъна
- ъпдейтнах играта от 1.10.хххх до 1.11.хххх
- сложих крака от диска с MOTB и за моя най-голяма радост проработи.
Та... графиката е доста добра, но [b]енджина е супер бъгав[/b]. Върви много зле (аз я играя на 1600х1200 и на места 10-15fps иначе машината ми е доста добра) и не може да ползва мултипроцесорни системи. Товари само 1 CPU, което за модерна игра е смешно. За хората които питат "Как да мина еди какво си" еми ако не ви е бъгнат някой quest по-добре да се поблъскате сами - това е удоволствието от истинското RPG. Ако не ви е по силите играйте Hack'n'Slash от типа на Diablo2, MU Online, Lineage и тнт.
Иначе от самата игра очаквах малко повече... просто Obsidian не са BioWare и това е. Малко по-праволинейна е отколкото ми харесва (в смисъл няма много sidequest-ове), което е много голям минус. Е има няколко sidequest-а но те не са супер кратки, няма fork-ване, както и почти никакво отражение към историята. Също така самите quest-ове не са особено задълбочени, а битките след един момент (след 7-8lvl пускам партито в мелето това е) са прекалено лесни (освен една де, но ако стигнете до там ще разберете за коя става въпрос). И все пак аз играя с доста силен клас по всички показатели, cleric - любим ми е - има магии (доста са с divine damage който принципно бие всички) и добър на тупаници, но предполагам, че и с друг вид герои няма да е проблем. Няма ги и задълбочените истории както в Baldur's Gate 2 :( И все пак е 'истинско' RPG по D&D правилата, но за сега не ме е грабнала колкото класиките на BioWare.. И все пак още съм към края на оригиналната, тепърва ще играя и експанжъна, дано има хляб в него ;)