Този филм по мое мнение си заслужава да се гледа, но по-добре да не е дублиран на английски - гледайте го оригинално на руски. Емоциите са много по-добре предадени в интонацията на героите - този дублаж е кофти.
Прочетох коментарите и ме гложди да коментирам и аз...
Явно този филм е проблем за промитото и дресираното съзнание на определена група хора гледащи 237-ми епизод на някоя вампирска сага...(или пък кой знае какво друго ужасно нещо - отмъстители, трансформърси и прочее).
Различен е от стила на Холивуд - реалистичен сценарий със съвсем нормални човешки реакции на героите. Нищо екстремално нечовешко - не се случват измислени неща "като на кино". Просто картина от живота, но необикновена картина и доста добре предадена към публиката. Това изглежда плоско за тренираните съзнания на човеците очакващите порции слабоумие захаросани от режисьорите.
Не е вярно че братушките не могат да правят филми. Например комедията "Кухня". Аз комедии отдавна не гледам защото не мога да се засмея, но на тази попаднах случайно. После като я гледах се смях. Иначе не са им сполучливи повечето филми, рядко им се получава. Те и от запада бълват предимно боклуци, но стотици пъти повече като бройка, а и мнооооого по-развита е индустрията им - затова и определено доста по-често излизат и смислени неща.
Този филм не е сред най-добрите които съм гледал, но определено го класирам над половината седмици които съм срещал в IMBD. Аз бих му сложил 7,5 да речем.
Иначе разни хора , разни вкусове - приятно гледане!