Фънки е пълен мизерник, който не разбира (или поне не показва да разбира) особено от музика. Някой да ми каже кога той е посочвал конкретно нечии музикални грешки, както правят често други от журито. Обикновенно коментарът му е обиден и без някакво музикално съдържание. Пример : "Бегай да свалиш килограми и тогава ела пак." Къде е музиката тук?
Мога да напиша много по темата, но ще се огранича само с това:
1) Когато човек приеме да участва в телевизионно шоу, т.е. да се показва пред общността, той поема задължението да бъде отговорен пред зрителите за поведението си. Тъй нареченият "Фънки" дотук не е показал нищо повече от селски манталитет и простотия.
2) Той действително е поставен там не защото някой уважава познанията му за музиката и музикалния му слух (то не му и личи да притежава такъв), а за да вдига рейтинга. От един клоун, чиято единствена причина да бъде там е да създава конфликти и да предизвиква зрителя (Омразата към дадена личност кара повече хора да гледат дадено предаване, отколкото уважението. Негативните чувства като цяло винаги са по-силни) не може да се очаква нещо по-добро.
Спорът метъл срещу чалга е изключително безсмислен. Всеки да си слуша каквото си иска, но да не задължава околните да слушат същото.
п.с. Аз лично слушам чалга само по заведения, защото повечето яки купони стават точно на чалга. 99% от метъл песните ме карат да желая смъртта си. Останалият процент пък ме вдъхновява и изпълва с положителни емоции. Метълите (не тези, слушащи метъл, а тези, които се самоопределят като такива) ме отвращават точно толкова, колкото всеки друг фанатик на определн стил музика / мода в облеклото / какво ли не. Чалгари, метъли, фешъни (тези, самоопределящи се като такива и налагащи мнението си на останалите) - всички за мен сте боклуци.
п.п.с. Много дълъг и объркан коментар написах... дано ме разберете.