Не бе, divaka, няма да имаш проблеми, ще имаш с 32 бита, ако си сложиш 4 ГБ РАМ, защото ще вижда само 3.5, но и това не е болка за умиране. Просто не ти трябва 64-битов Уиндоус, защото няма нищо за обикновени хора за него. Добре си си така, слагай 32-битов и си свиркай.
Колко бита е процесорът, се познава от модела, но вече не го пишат. Сега почти всички процесори вече са 64-битови, няма 320битови, освен някъде изостанали по складовете, но хората си слагат повечето 52-битови Уиндоуси, защото няма софтуер за 64 бита, а и 64-битови драйвери за някои устройства липсват или правят проблеми.
Мен ако питаш, вземи си една нова Виста със Сървис Пак 1, има я по торентите, и си я качи направо нея на чисто, а не се занимавай с тия Висти, дето някой ги прави актуални и от 2.9 ГБ кой знае какво е накачурил, та ги е направил 3.5 ГБ.
Идеялен си, няма какво, и аз имам 2 ГБ памет и 60% постоянно е свободна, а работя графика. Ти нали няма да правиш проекти с AutoCAD за новия модел ферари, че да ти трябва повече памет? :):):)