ArenaBG
mobile spot 4
published by ArenaBG.com на 2009-11-10 12:32:09
Вашето мнение относно Mary and Max може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by leaflet на 2009-11-10 17:23:48
:thumbsup: благодаря много :)
published by djbnz на 2009-11-10 17:31:31
Филмът е хубав, но не ми харесва, че пак с тея евреи ме занимават. Доста неприятно ми като все ги изкарват измъчени, ако в арената има евреи, не се засягайте. НО! Писна ми само с вашите проблеми да ни занимават, научете се, че сте изтъркана тема и половината ви история е леко посрана и пълна с абсурди, които дори по тогавашните стандарти са огромни.
published by djbnz на 2009-11-10 17:31:47
Иначе 5-ца за торента и филма като цяло.
published by moze на 2009-11-10 18:48:01
Не съм еврейн,но по начина по който се изказа ти не си имал добро детство,не си учил,за да говориш кои през какво е минавал :) Филма,не го прави АРЕНАБГ...Сайта го качва за да го гледаме,филма е получил оценка 8.3,което е доста високо,и вярвай ми оценяват го хора с много по висока интелигентност от твойта :) !
published by Riptor на 2009-11-10 19:27:10
Бива, има ужасно много сарказъм, моменти на които се усмихвате неусетно, но има и такива, в които направо ви се повдига от откровената реалност. Доста е тежък за гледане.
published by laforce на 2009-11-11 00:01:01
Да, Моше, ти не си евреин.
published by redpicasso на 2009-11-11 04:50:17
@moze - "и вярвай ми оценяват го хора с много по висока интелигентност от твойта". Тук доста сбърка, 90% от оценките в IMDB въобще не са реалистични. За пример вземи Зомбиленд, че е излезнал скоро, на шега този доста малоумен, в редки моменти забавен, филм попада в TOP 250.
Всеки идиот може да гласува в IMDB, не знам защо се превъзнасяте толкова по оценките в сайта. Още един пример, аз гласувам за всеки гледан филм, оценка под 7 рядко слагам когато филма поне малко ми допадне, но това не прави филма наистина добър, прави го "не лош за гледане".
published by qtehfan на 2009-11-11 13:40:50
Рядко пиша коментари, но в случая се чувствам длъжен - ФИЛМА Е УНИКАЛЕН !!!
П.П.
И престанете с тия глупости за евреи и т.н.т.
published by chereshka на 2009-11-11 13:48:38
Доста расистко изказване прочетох по-горе :-/ Не мога да повярвам,че все още има такива хора.Да не те занимаваме с нашите проблеми :О Все едно да забранят филми с хора с различен цвят на кожата от твоя,те също са изстрадали.Или просто филми с хора различни от теб.Филмчето не те занимава с проблемите на еврейте,Макс дори не е вярващ еврейн.Но явно си чул и видял думичката няколко пъти във филма и така ти се е загнездила,скирта омраза може би.Трябва ли хората ,който не са християни да се обиждат като гледат филм с християнска тематика?Явно ако всички мислят,като вас да.Във филма никой не те занимава с проблеми на еврей :( А със реални проблеми,които могат дори на теб да се случат.Както и да е не сме ли малко пораснали за изказвания от този тип.Филма е интересен,базиран на истинска история показващ реални чувства.
published by chereshka на 2009-11-11 13:54:22
Но разбира се не очаквам да ме разберете djbnz.Както е казал Айнщайн "Две неща са безкрайни-Вселената и глупоста на хората".Филма си заслужава да се гледа :)Поучителен,позитивен,забавен:)
published by djbnz на 2009-11-11 16:25:46
Повярвай ми бях изгледал целият филм и не ме издразни това, че Макс е бил или е вярващ евреин, просто ме дразни, че отново се пробутва темата за Хитлер и Холокостът (с пълен член го пиша, защото е един и всички го знаят). Дразни ме това, че постоянно го натякват, каквото и да е, все за национал-социализмът на Хитлер се приказва и планът му за евреите. Проблемът е там, че днешните деца в България знаят повече за Хитлер и евреите отколкото за своята история. И ги питат какво е 10.11.1989 и те не знаят, но знаят какво е ставало '39-'45г.
published by djbnz на 2009-11-11 16:28:14
Kъм moze, мога да кажа само, че не можеш да прецениш колко съм интелигентен и колко съм тъп, както и да е казваш какво детство съм имал. Повярвай ми филмът съм го оценил с перфектна гледна точка и съм го разбрал доста добре, затова хайде да не ми казваш кой какъв бил. Така само показваш колко си невеж и си мислши, че с едно две предпложения за някой ще се направиш на умен.
published by aaaaaa1 на 2009-11-12 03:41:51
филмът е много добър :thumbsup:
published by holly molly на 2009-11-13 08:13:32
невероятено силен филм..... 9.5/10
published by mojitos на 2009-11-13 18:34:55
И аз рядко коментирам, но филмът е наистина уникален. Най-добрият, който съм гледал от много време насам. Горещо го препоръчвам на всеки, който може да мисли достатъчно, за да му са наслади (: А за темата с евреите може много да се говори, няма смисъл да я коментираме тук.
published by SeventhOne на 2009-11-13 22:04:56
Веднага свалям филмчето, иначе евреите на сапун.
published by mrD на 2009-11-15 23:43:34
Хубаво филмче. Леко, приятно, а същевременно повдига актуални теми за размисъл. Хубави вметки с чувство за хумор. Препоръчвам.:)
published by michail на 2009-12-08 07:48:27
Филма е смислен, докато човек не помисли малко и останови, че е абсолютна простотия. От гледна страна на моделиране анимацията е гадна. Не става за деца.
Ако сте депресари обаче със сигурност ще ви хареса ;)
published by esto на 2009-12-15 01:15:50
разкошен, красив, малко тъжен, задължителен, толкова е пренаситен с чувства, че каквито и думи да напишеш като коментар, биха били слаби и безцветни...Гледайте го.Това е едно бижу, което заслужава внимание....
published by angryangel на 2010-01-08 10:54:28
От всяка фраза във филма може да се развере че това се е случвало в реален живот.
Анимацията идеално отразява мирогледа на главните герои.
Има хумор "не за всеки"
Ако не страдате от дипресия и ви е писнало от бози - препорачвам ви този филм!
published by DarkMist на 2011-02-04 22:46:26
velic film