Добра идея, но лошо реализирана според мен. При такъв интересен живот на Марко Поло, не може филма в по-голямата си част да те отекчава. Замислен е като игрален, но аз поне не намерих никаква идея, освен да ми покаже какви костюми са носели през 13 век и как за 20 години Поло не остарява и е все на 20. Изненада ме и как по подразбиране английският език, още от древността е универсален в цял асвят. Самият хан говори на негос придворните си. От това съдя че и в Китай и във Венеция е имало Релакса ( аудио курс китайски / италиански ).
Друго което ме изненада неприятно, как може във империята на Чингиз Хан всички да са с подчертано монголоидни или азиатски черти, и само баш за шефа ( разбирай хана ) за сложили европеец с доста грим за да му докарат някакво екзотично излъчване. Съжалявам за отделеното му време и все пак бих гледал друга версия на живота на Марко Поло. Може би някоя с идея какво показва.
Ако филма претендира да е документален още по-лошо. Всичко видяно ми навява з а приказките от 1001 нощ, без никаква фактология. Огромни отрязаци от живота му са прескочени. Остава сао усещане, за нещо нестанало. Музиката ти казва, че става нещо много драматично. Мъчиш се да го видиш и накрая з агасяш филма.
Това е от мен. Ако сте фенове на средновековни костюми го гледайте. Няма нищо друго.