Така, поиграх около час и половина и играта не ми хареса, с изключение на първата пещера. Доста линейна е, а очаквах да не е. "Загадките" ако мога да ги нарека така са под всякаква критика. Наи-зле е момента с кучето, което няма начин да го изгубиш, понеже е специялно обучено да идва, като го повикаш и да не пропусна маркерите на Лок и отломките на самолета до пилотската кабина. Понеже видите ли, ако сте кьорави, натискате "F" и вашия пич през дърва, храсти и канари поглежда право към следващата отломка или маркер и отново няма начин да се загубите. Единствения вариант да умрете е да се натъкнете на скриптиран момент (като турбината в началото), да решите, че героят ви автоматично ще спре на ръба на пропастта (не спира) или да не знаете кое е копчето за спринт и да ви застреля някой зъл снайперист (срещнах 2 до тук). Историята на играта е следната: вие сте пасажер и сте един от малкото, които не сте се гътнали, естествено имате амнезия и трябва да разгадаете всичко за себе си с някакви скучни и много бързо омръзващи "припомняния", в които трябва да се мъчите да уцелите, ъгъла, приближението и фокуса на снимки, които старателно са накъсани на 5-6 парчета. Оригинално и все пак глупаво след 2-я път. Графиката е на ниво, не мога да се оплача кой знае колко, но не е върха. Все пак това не пречи играта да е доста тежичка. Гласовете на героите са 70/30 от тези на филма или поне на мен така ми се стори. Все пак Сойер и Саид имат страшно смешни дублажи. Естествено може и да греша и да са техните гласове, но някак си се съмнявам гласът на Сойер (Джеймс) да е толкова писклив и във филма.
Като обобщение - ако сте фен, имате свободно време, скучаете или обичате главоблъсканици, които не ви карат да си блъскате главата и да мислите, ами ви блъскат очевадното в слепоочието, тази игра е за вас. Кой знае, може и самия аз да се саможертвам и да я изкарам до край, но се съмнявам.
П.П. Електрическия пъзел е МНОГО лесен, стига да забележиш, че "бушоните" могат да се завъртат. И аз самия не се загледах в обясненията отдолу ;) . Всеки бушон е с различно съпротивление и форма. Колкото по-малко разклонения има - толкова по-малко съпротивление има. Идеята е да се използва математика от 1-ви или 2-ри клас и да връткате бушоните както душа ви иска. Нищо повече.