Master of Orion алайк ми изглежда. Няма лошо, само дето мнооого нерви и мнооого време трябва за да се играе такава игра. Предната такава ми отне около 5 дена време за да разбера въобще как се играе и каде, как, какво се прави. Накрая тъкмо се научих как става, и я зарязах, че вече не ми беше интересно :lol:
А относно лингвистичните спорове, нека кажа и аз. Както повечето пъти в живота и тук ни едните, ни другите не са прави и истинската, правилна(според мен)позиция и някаде по средата. Имаме си наш език и следва да си го уважаваме, но нека това не ни пречи да позлваме и други. Умерено разбира се и там, където е нужно, а не само да покажем пред другите, че, видите ли, ний сме много умни и го знаем тоя език.
И не, нищо общо с недоклатената Lost Planet няма тая игра. Нито е експанжън, нито някакво продължение, нито е подобна дори. Даже не е в тоя жанр. Онова е 3рд пърсън пуцалка, това е походова стратегия, 3д спейс сим. Некои хора като мернат първата думичка от някое заглавие и вече си мислят, че сичко им е ясно. Интересни индивиди ...