какво да ви кажа... аз на моята уиндоус машина си качих отделно и последното Убунту... да ви кажа честно, останах разочарован от Убунту. имах големи проблеми с cupsys и htlip ... махнах ги накрая, но сега нямам възможност да използвам принтер. после се появиха проблеми с хранилищата. постоянно искаха някви ключове. на някои успях да задам ключове на други просто не става... малко е бъгнато. не съм имал сблъсък с друга дистрибуция, освен с Дебиан дистрибуции... но реших да си остана на Уиндоус. Който ползва компа за игри, музика, филми и сякъв допълнителен медиен софтуер да не мисли за Линукс, тъй като Линукс е доста лишен от поддръжка на доста програми, а за игри да не говорим. Всеки би ми казал... използвай WINE. е да, ама НЕ! с WINE не можеш да играеш по същия начин както на уиндоус. Иначе който желае да използва компа си за сървър, рутър или нещо такова... да се настрои за Линукс, тъй като е много по сигурно и надеждно. Нещото което забелязах при ползването на Линукс е , че машината ти може да стои онлайн с месеци без да ресваш. :thumbsup: