ArenaBG
mobile spot 4
published by biggie на 2008-02-28 13:04:27
Вашето мнение относно LinuxMint-4.0 може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by sabry на 2008-02-28 14:45:17
Този LINUX ок ли е? Ставали за работа?
published by biggie на 2008-02-28 15:06:12
Да, бих казал, че е един от най-подходящите за употреба от начинаещи - лесен е, безпроблемно може да се кирилизира напълно, има радващите визуални ефекти и е готов за употреба out-of-the-box както има един израз :)
published by lod на 2008-02-28 16:20:57
май се правеше от румънци, но не съм сигурен, а иначе е базиран на последната версия на Ubuntu. малко е пипнат visual-a, сложели са opera, skype (които ги има и в убунту repositories, но е се инсталират по подразбиране защото са non-free). не бих го препоръчал, защото не ползва repositories-те на убунту и security ъпгрейдите се прилагат доста бавно, понякога едва в следващата дистрибуция. а и визуализациите ги има пуснати в gnome-look.org. но все пак можете да го пробвате ако искате нещо по - различно от убунту
published by sabry на 2008-02-28 16:30:43
Значи за сега ще мина на този линукс защото ми писна да преинсталирам Windows всеки месец :)
published by w0rk на 2008-02-28 16:56:40
Мини на FEDORA CORE 8
published by sabry на 2008-02-28 17:16:28
А тази Феодора 8 с какво се различава, че с Linux съм на вие.???
published by Hakinen на 2008-02-28 17:25:00
Пичове,иска ли сериен номер този Линукс.Иначе 5ца за торента от мен;)
published by sabry на 2008-02-28 17:52:56
По принцип Linux е безплатен. И би трябвало да не иска. Щом в официалния сайт го има за теглене.
published by Hakinen на 2008-02-28 18:42:56
ок,а само това ако го инсталирам ще стане ли нещо,че незнам а искам да пробвам нещо по различно защото ми писна от тоя Windows;)
published by Haker007 на 2008-02-28 19:03:52
Проблайте Slackware 12. За мен е най-доброто решение. Не защото примерно Ubunto не е мн по-добро за начинаещи, или някоя друга дистрибуция , ами защото дава пълна свобода на потребителя. Ако искаш можеш да си направиш Slacware-a да ти е windows едва ли не :)

Ако сте супер начинаещи и просто искате да го пробвате, дръпнете си Slax от http://www.slax.org/ Той се води Live CD и не трябва да се инсталира. Записва се само на едно CD и после буутвате от него. Това ще ви даде горе долу идея какво представлява Slackware-a като цяло и какво може. :)

Поздрави :P
published by biggie на 2008-02-28 19:05:12
Дистрибуцията не е румънска, и не виждам нищо лошо в това, че не ползва хранилищата на Убунту :) По-скоро в последните си версии дистрибуцията се откъсва от Убунту . И не знам - това, че толкова младо дистро е на 5 място в класацията на distrowatch за последните 6 месеца. Но избирайте си - дистрото е абсолютно безплатно.
published by abydos на 2008-03-02 23:51:20
sabry, ти с уиндоус не можеш да се оправиш, къде си тръгнал с Линукс? Вината за преинсталациите е изцяло твоя, не на уиндоуса :).
published by casual на 2008-03-04 09:36:35
какво да ви кажа... аз на моята уиндоус машина си качих отделно и последното Убунту... да ви кажа честно, останах разочарован от Убунту. имах големи проблеми с cupsys и htlip ... махнах ги накрая, но сега нямам възможност да използвам принтер. после се появиха проблеми с хранилищата. постоянно искаха някви ключове. на някои успях да задам ключове на други просто не става... малко е бъгнато. не съм имал сблъсък с друга дистрибуция, освен с Дебиан дистрибуции... но реших да си остана на Уиндоус. Който ползва компа за игри, музика, филми и сякъв допълнителен медиен софтуер да не мисли за Линукс, тъй като Линукс е доста лишен от поддръжка на доста програми, а за игри да не говорим. Всеки би ми казал... използвай WINE. е да, ама НЕ! с WINE не можеш да играеш по същия начин както на уиндоус. Иначе който желае да използва компа си за сървър, рутър или нещо такова... да се настрои за Линукс, тъй като е много по сигурно и надеждно. Нещото което забелязах при ползването на Линукс е , че машината ти може да стои онлайн с месеци без да ресваш. :thumbsup:
published by bebostinka на 2008-03-05 16:28:13
Абе ти как даваш акъл за сървъри, като не си успял един десктоп да подкараш под Линукс. Аман от празнодумци - винаги казвай Аз не успях, а не че не може по принцип! Игри не можеш да играеш ако не са писани за Линукс, което е същото и за Уиндос. Много ограничени и некомпетенти изказвания!
published by sabry на 2008-03-12 21:36:54
abydos, виновен ли съм, че Windows ми се скапва малко или много винаги започва да ми товари боза почиствам го но не той се скапва зако ми е да го кърпя като мога да го кача на ново