ArenaBG
mobile spot 4
published by zxvf на 2012-09-21 21:15:16
Вашето мнение относно Cosmopolis може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by xter1988 на 2012-09-21 21:29:30
Чакаме субтитри. Филма изглежда че ще е интересен.
published by greekuser на 2012-09-21 22:15:41
Дълбоко ме съмнява да е интересен щом участва Патинсън...
published by Lino!!! на 2012-09-21 22:52:11
greekuser the actor critic! :) Ще гледам филма и тогава ще съдя!!!
published by lightgreen на 2012-09-21 23:41:36
Патинсън или не, режисьор е Кроненберг все пак. Той Здрачове не прави...
published by mjoy на 2012-09-22 00:11:45
Сууууупер шантав филм (което не значи лош), но ако харесвате Кроненбърг, няма да останете разочаровани!
published by opusmagnum на 2012-09-22 00:26:13
Той 'Здрачове' не прави, но и психологически филми не може да прави. Слаба режисура. С малки изключения - слаба игра на уж именити актьори. Ако пиесата (книгата) беше поставена за театрална сцена, режисьора щеше да се принуди да променя динамиката и вътрешния ритъм на произведението много пъти, за да спаси представлението от заспиваща или отегчена публика... Както казваше Шекспир: "...Думи, думи, думи..." Но явно никога не е късно да се осер*ш, както казваше един мой приятел. :)
published by IvanGoshev на 2012-09-22 00:54:41
Дали пък си си пил кафето с Шекспир та се изказваш в такова време ?! Иначе филма изглежда различен от останалите еднообразни ленти, които излизат, така че според мен заслужава преглед ;)
published by gh0sthunter на 2012-09-22 12:47:41
Ех, много полиглоти и проферсори са се събрали в бълхария. Явно за това, ние "тъпите" се изнесохме, навремето още, по широкия свят, да не пречим на синята кръв :D
published by grizko на 2012-09-22 14:06:51
Напълно съм стгласен с "gh0sthunter" :D
В очакване на буквичките, изглежда не-лош филма.
published by greekuser на 2012-09-22 15:34:51
gh0sthunter, пич, все пак затова е опцията ''добави коментар''. Аз лично от Патинсън не мога да очаквам стойностен и дълбок филм, само романтични комедийки и други бозици за подрастващите.
П.П Ти хубаво си се изнесъл, ама дано си си намерил и добра работа, не чистач на тоалетни, общ работник и берач на зарзали. Щото и аз съм ходил навън и знам, че това са едни от основните професии на българите в чужбина.
published by niamabe на 2012-09-22 16:03:39
Greekuser, забрави да добавиш най-популярнита професия - таксиметров шофьор! А сега някой ще уточни ли, моля ви, дали филмът си заслужава тегленето, или не. Мерси.
published by McMasTaKiLLa на 2012-09-22 19:42:13
bullshit movie
published by 86112063 на 2012-09-22 21:38:00
Леле мале тук какви кино-критици има по тоя сайт.Ние българите за 1300 години държава 2 филма не можахме да направим , но иначе много знаеме да оценяваме.
published by ivi_kiwi на 2012-09-23 12:42:07
Ами аз сам извън бълхария от 2006 и наистина съм мил и тоалетни. Бедата ни е, 4е сме смотаняци. "НЯМА срамна работа! Срамно е да крадеш." - така се мисли извън БГ. Тук като градинар и общ работник изкарвам много повече отколкото като работещ висшист в офис у нас. Мерси, няма да се върна за повече от ваканция :)
published by fronimi на 2012-09-24 10:04:20
Толкова обичам да ви чета коментарите! Ама незаменими сте...Много , много ме радвате...Няма нито дума за филма, но научих кой, колко взема у нас и в чужбина. Обща култура, нали знаете...
Опсссссс, и аз се включих към вас, но не се сдържах просто..Толкова сте мили....:))))))))))))
published by opusmagnum на 2012-09-24 22:53:45
Когато напишеш коментар относно филма, те обвиняват в критикарство, без оглед на това дали имаш основание. Като не го направиш, те обвиняват, че не споделяш... ами преценете сами тогава. Аз си направих труда, като човек, който доста години се е занимавал активно с театър, (който също и от много години не е в БГ) да си кажа мнението за филма, но явно някои хора толкова искат филма да е хубав, че не искат да видят негативните коментари. :)
Що се отнася до упрека за глаголното време и Шекспир, ако господина, който я отправи, беше изпил толкова много кафе над пиесите на Шекспир, колкото аз, сигурно и той щеше да говори в минало несвършено, спомняйки си вълненията.
published by opusmagnum на 2012-09-24 23:08:45
П.П.
Естествено - труда на ъплоудър-а заслужава похвала.
published by dj.zelenko на 2012-09-25 12:56:49
По отношение на горното изказване - "но и психологически филми не може да прави", не мога да не обърна внимание, че: (1.) всъщност такъв жанр в киното не съществува, или ако съществува, то това е една съмнителна спекулация.
(2.) Филмът, който предполагам, че се визира, е всъщност биографичен и в него се поставя акцент върху драмата между персонажите и не се отнася директно за психологическа тема.

(И най-накрая) Добре е също да се отбележи, че да цитираш Шекспир в минало несвършено време е твърде самонадеяно и... самомнително; да не говорим какъв е цитатът след това.

В заключение ще кажа само, че трябва да внимаваме повече преди да поставяме етикети на каквото и да е колкото и учени и способни да сме.
published by sNaKePz на 2012-09-25 14:58:33
След като изчетох всички коментари реших да си сваля филма и да видя за какво става дума :)

след час и малко ще споделя мойте впечатления от филма :)
published by n.kamenov на 2012-09-25 20:01:16
Опосум с магнум – трудно е да прецениш по кого стреля. По Кроненбърг, по Шекспир.. или просто се нуждае от спасяване.
Това може да мине и за спойлер, така че не го четете! ;~)
published by coke_g на 2012-09-26 00:37:56
филмът не струва
published by kiromancer на 2012-09-26 12:46:11
Филмът не го догледах дори, постен ми се стори! Но за Българите в чужбина ще коментирам. Повечето от Вас знаете как е сега положението в БГ, но до нас живеещите в чужбина само лоши неща достигат, познатите се обаждат да искат пари на пожар защото след лятото положението е траги-комично. Аз се чувствам ужасно като слушам и чета какво става там. Работейки професионално с други българи, смятам че Ние като народ можем и се доказваме в чужбина, но уви в България положението става все по-лошо. Благодаря за ъплоуда!@
published by zonian на 2012-09-27 01:04:03
За жалост способностите ми по английски не се простират колкото ми се иска. Не го чатнах и това е. Това е първият филм на който ще чакам буквите. Играта на Патисън не ми се видя зле.
published by Duffer на 2012-09-27 01:20:09
Не си губете времето с този филм!

- Безлични герои, никой с нищо не се запомня. Половината можеха и да не се появят изобщо и филмът по-скоро щеше да спечели от колкото да загуби.
- Тъпи псевдофилософски монолози (защото в повечето случаи разговорите бяха далеч от нормално и естествено общуване)
- Главният герой няма никакво присъствие - нито някаква история, нито цел или мисия, която да разкрие.
- Слаба игра
- Сцени нямащи нищо общо по между си
- Липса на каквато и да е завръзка, основната история се върти около егото на главния герой, но той е толкова безизразно изигран от Патинсън, че просто нищо не може да разбереш

Не го гледайте!
published by rambolet111 на 2012-10-11 01:34:14
Колко е хубаво да си си вкъщи и нещо качено като не ти хареса да го превъртиш за 20 мин, както и направих за първи път от доста време с този филм, въпреки че прекрасно разбирам английски... Направо си спестих изтезанието, студеното философстване и странно изразяване, което бе по-безсмислено и от свободно съчинение за капитализма, изрецитирано от пиян пенсионер в градския транспорт.
published by dj.zelenko на 2012-12-31 13:58:31
Не забравяйте, че филмът не се препоръчва за личности под 15 години; не го гледайте, ако нямате тази възраст.
published by pacovski на 2013-01-03 11:44:59
Опит за нов "Американски психар".
published by pliskin на 2013-01-03 12:36:26
В света на киното има режисьори, чиито имена, срещайки ги под заглавие на филм, те карат да направиш само
едно.Да гледаш филма!Без да питаш става или не става.Дейвид Кроненберг е сред тях.

п.п.Написаното се отнася за почитатели на Киното с главно "К".

Аз го гледам и ще продължавам да го гледам, защото ме е впечатлил с тези заглавия:

Scanners 1981

The Dead Zone 1983

Videodrome 1983

The Fly 1986

M. Butterfly 1993

Crash 1996

Eastern Promises 2007

Естествено, че има и неща, дето не са се получили(кой няма такива?), но как да прецениш, ако не гледаш филма?А може те да са си добри, просто аз да не съм ги разбрал?
published by x3mator на 2013-01-03 13:26:33
Не знам какво му цъкате минуси на opusmagnum?? Дори самият Патинсън,а и Джиамати си признаха, че филма е разочарование, и четейки сценария са имали друга представа. Филма е ПЪЛЕН провал! Аз 3 пъти заспивах на него, но се насилих да го догледам да видя дали нещо ще стане.. е не стана. Няма twist, няма никакъв завършек.. изключително слаб, направо нетърпимо глупав филм! Освен ако не сте тиин на 15,влюбен/а в Роберт0.. не виждам голям шанс да ви хареса.
published by k3 на 2013-01-03 13:46:12
x3mator прав си след бозата Twilight с Robert Pattinson взеха да го взимат в разни тъпи филми с цел да си вдигнат рейтинга понеже там го раздаде голяма работа ама средната възраст на гледащите тая боза сигурно е била 17 годишни :) който грам не разбират филма просто гледаха тоя Казанова как се влюбва във момичето което отиде да живее на село :D

И поради тая причина не бих гледал филми със Robert Pattinson гледах трейлъра но нещо грам не ми допадна.
published by eaststirling на 2013-01-03 15:00:55
Не разбрах много идеята на филма и едва го догледах. Предполагам вината може и в мен да е била, че не го харесах.
published by imitev72 на 2013-01-03 15:33:37
отврат
published by dj.zelenko на 2013-01-03 16:50:32
Филмът беше посрещнат навсякъде с много задръжки и отрицателна критика. Но той просто е, както някой каза, твърде особен. Действието се развива бавно, което дава основание на критиците да твърдят, че филмът изобщо не "кинематичен", а ако един филм не е кинематичен, дори и да се пренебрегне тази "забавеност", действието не оказва пътя за разбиране на вложените в него внушения.

Затова не бива да се гледа с нагласата за гледане на един лек и развлекателен филм. Работата на Кроненберг, като цяло, винаги е фрустрирала една такава нагласа. Може би с малки изключения. Но не може да се отрече, че тук е свършена добре – клаустрофобичността, упадъкът на ценностите, безмилостността, страхът и безразличието на тази фикционална, но въпреки това близка до съвремието ни, действителност, която пресъздава филма– всичко това, е реализирано посредством една изтънчена, деликатна, но може би твърде... изпипана режисура.

По отношение отношенията към главния герой – и аз напоследък се замислям, дали те не са предизвикани най-вече от някакви потиснати сексуални нагони...
published by puhcheto на 2013-01-03 20:19:29
не струва ама хич мое мнение много слаб филм много
published by don_romeo на 2013-01-03 20:21:44
Моето лично мнение е че не си струва тегленето и губенето на време! Филмът е доста слабичък и не можах и до половината да го изгледам!Но това е моето мнение! Знам че ще има хора на които ще им хареса за това няма да го обиждам повече и ще пожелая на всички които са заинтересувани приятно гледане !
published by jorkatta на 2013-01-03 23:38:43
Кроненбърг е един от``трудните``режисьори-понякога правят филми,които(въпреки голямото си желание и старание)остават неразбрани от по-голямата част от аудиторията.Този филм май ще се окаже точно такъв.Но това не означава,че е слаб,глупав и т.н.И не бързайте да плюете Патинсън.Преди години се скъсаха да критикуват Брад Пит,а той всъщност се оказа супер-талантлив и добър актьор.Не е лош филма.Просто не е за всеки.
published by ochbre на 2013-01-04 01:21:42
Не съм коментирал този филм!!!
published by dani66 на 2013-01-04 01:36:43
Тази тъпня и за убиване на време не става.
published by temelko1982 на 2013-01-04 03:56:22
Пълна Тъпотия...
published by margito_96 на 2013-01-04 10:03:36
Играта страшно много ми хареса, но сюжета е убийствено тъп. Живо наказание е да изгледаш целия филм...
published by vdarakchiev на 2013-01-04 12:07:40
е бас* скапания филм. просто... думите са малко, за да изразя разочарованието си :Х
published by masimo1 на 2013-01-04 12:46:12
Супер филм,интелигентен,оригинален,адски провокативен ,но и правдоподобен,отлично поднесен и изигран.
published by x3mator на 2013-01-04 13:03:16
@ k3, puhcheto, imitev72, eaststearling etc --> аз ви предупредих че филма просто не става. Явно идеята е била да се покаже упадъка на обществото, но начина, по който това е направено, и като сценарий и като режисура е просто трагична. То половината филм се развива в една лимузина, 1/3 в стая, и изобщо.. ако махнеш Роберт и още 2-3ма добри актьори - същия филм можех да го направя за 200лв с приятели. :D
А за тези, които се опитват да ни убедят че нищо не разбираме (мнозинството дето не сме харесали филма) - отидете в rotten tomatoes или друг сайт беше, имаше едно интервю за този филм, където дори Патинсън каза че е участвал само заради шанса да работи с Кроненбърг, но смята и своето представяне, и филма като цяло за провал. Има ли смисъл да добавя нещо?..
published by vlastelin71 на 2013-01-04 13:12:23
много ми хареса последния коментар
published by iceh на 2013-01-04 16:43:55
Прочетете книгата на Дон Делило. По-добре е!
published by rejy_1988 на 2013-01-04 18:16:05
Лично филма ми хареса. И не мисля, че актьорската игра е била слаба. Филма носи послание и показва човешкото мислене в един материален свят пред прага на разпад. Различни мнения. Различни гледни точки.
Който харесва тежки филми, този не е за пропускане :)
published by pedalizator на 2013-01-04 19:53:46
Изключително слаб филм.Съмнявам се да има някой който да го е изгледал докрай.
published by dj.zelenko на 2013-01-04 21:44:15
Аз съм гледал филма вече два пъти и няма да имам нищо против скоро да го гледам отново. Филмът е невероятно тежък, но е и много смислен, но по един по-особен начин. Кроненберг не прави случайни филми!
published by enigmatichna на 2013-01-05 00:19:27
много зле :(
published by arnibizona на 2013-01-05 05:19:40
много ама мноого тъп въобще даже по тъп от тъп
published by x3mator на 2013-01-05 13:33:47
dj zelenko, пий си хапчетата. Това ако си нормален. А ако се правиш на супер-разбирач 2 класи над всички давай още, може пък да ни поразвеселиш. =])
published by mardafi на 2013-01-05 15:42:47
Когато се сблъскате със сериозното кино нещата излизат извън контрол. Нормално е да не ви хареса. Това не е филм за селяни и русокоски и тн тн прочее публика. За вас има турски сериалчета и холивудски продукции със субтитри до 400 позиции - другото ви е свръхбагаж.
Хубав или лош само времето може да покаже - а факта, че сте родени на място в което тоалетната е на 15 - 20 метра от домът ви няма начин да се скрие.
published by dj.zelenko на 2013-01-05 18:47:31
"dj zelenko, пий си хапчетата. Това ако си нормален" – хаха x3mator пак се обърка.
По отношение на това че влизате Rotten Tomatoes и др. сайтове, похвално наистина! Но поне да знаехте какво да правите там, а не само да гледате клипчета на Робърт Патинсън!
По отношение на това в какво са се опитвали да ви убеждават някои, не бива да бъдете толкова чувствителни! Все пак е редно всеки да си има мнение, дори и то да е определено най-вече от това, какво са казали по интервютата.
И аз няколкократно се опитах да намекна, че макар критиката да посрещна филма противоречиво, филмът си има своите качества, които са там и се виждат, макар и явно мнозинството от вас да не са го гледали до край, да са спали или да са се "насилвали" докато са го гледали.
published by x3mator на 2013-01-05 20:49:13
Ама ти продължаваш да се правиш на разбирач. Човек, гледал съм далеч по-тежки, направо тегави филми, но филми направени като хората. Посланието на този филм ми стана ясно на 10тата минута, но нататък (чисто като сценарист ти го казвам) нещата бяха разбозени с това, което наричаме filling (пълнеж). Пълнежа не трябва да е повече от 15-макс 20% от филма, тук е около 65% - грубо. Толкова безмислени връзки, без да им се даде какъвто и да е завършек, в един филм не съм гледал от.. абе от доста време. И просто няма как да ме убедиш, че този филм е класа. Като чуете Дж. Камерън или Кроненбърг (не КроненбЕрг) и значи е велик. Е ,да, ама невинаги е така. Сори. Лично не съм гласувал за филма но ако влезна на страницата му в IMDB - повече от 3/10 няма да му дам. Айде да видим колко са съгласни с мен, и колко тук ще му дадат не 10.. а поне 5? Мм? Искаш ли да си направим този експеримент? Както виждаш като видя човек, с който може да се води диалог - говоря. С тийнове нямаше и да споря.
Та.. всеки който дава над 5 за филма - да каже и подкрепи зеленко.
Който е на моето мнение че филма става само за приспиване - да каже.. или както стана практика цъкайте ми минуси като не сте съгласни с мен. Не ме притеснява.
published by dj.zelenko на 2013-01-05 21:44:09
Приятелю, който и да си ти и с каквото и да се занимаваш! Ако можеше да не четеш през редовете сигурно щеше да забележиш, че никъде не е публикувано, поне не и от мен, че този филм е "класа".
Аз сто пъти повторих, че филмът е особен... особен... особен, ще спориш ли с мен за това? Не съм убеждавал никого, че той е класа. И не е зле, от чисто етично гледище, да не се опитваш да вменяваш на хората неща, които не са верни.
За да бъде разбрано обаче, че филмът е именно особен, той трябва да се гледа, както ти сам подчертаваш, от хора на определена възраст и с подходяща нагласа.
За твоите компетентности като сценарист не знам, и не ме интересува. Но ако разбираше поне малко от добро кино, щеше да знаеш, че количеството не винаги определя качеството, така че сигурно и компетенциите ти като сценарист не са големи.
Не се опитвай да се правиш на интересен, като ми спелуваш Кроненберг, защото в англо-саксонските езици думата, която ти се опитваш да спелуваш се произнася по много различни начини, но не и така. С риск да се на*ереш, ще ти кажа само, че думата със съответните произношения "бърг", "бург", "бюрг" и "бурх" няма общо с думата "берг", която означава "планина".
И аз не се правя на разбирач, нямам нужда. Прави си каквито искаш експерименти, аз не съм твърдял нищо от това, което ти се опитваш да ми вмениш!
published by evlogievo на 2013-01-09 05:20:25
филмът е пълен боклук
published by michaella23 на 2013-01-09 23:19:57
Жалък и много нескопосан опит за правене на КИНО. Сценарий - нула. Актьорско присъствие - нула. Диалозите - под нулата. Изгледах това недоразумение само от спортна злоба. Това е просто негледаемо. Не си губете времето. То е пари.