На мен лично този филм не ми хареса, но все пак го изгледах целия. По принцип харесвам най-много здрави екшъни или комедии, този филм не е много сериозен екшън, и е доста далеч от комедия. Целия екшън се състои в зривяването на една кола, една стрелба по колата на Долън и едно пропадане в пътя и заравяне на колата с разни дребни прерипетии около последното. Всичко останало са приказки, при това някои сцени и моменти са пресилени, например това че учителят отиде да работи на магистралата и особено развръзката излезе толкова пресилена с агента който му се обади няколко пъти, с Крис Слейтър претендиращ на злодей който на всяка цена се бори за живота си и иска само и само да излезе от дупката пък при първа възможност стреля по своя похитител. Допълнителна глупост беше това с отварянето на уеб страницата която имаше адрес 192.168.0.666.
Допускам че на някои този филм може и да им хареса защото се занимава със сериозни теми от рода на трафика не жени, организирана престъпност, леко се засяга и темата за ксенофобията, но искам да предупредя че тези теми са развити доста елементарно, жените които показват като жертви в общия случай хич не ми допаднаха, обстановката в която се развива действието не ми допадна - разни пустини и разни сгради подобни на хамбар или склад. Не съм чел инщо от Стивън Кинг, убеден съм че доста от тези пресилени идеи не са негови а на сценариста. Убеден съм че всички тези актуални проблеми на нашето време можеха да се разгледат в доста по-драматична светлина, с по-красиви жени попаднали в лапите на трафикантите, с по секси обстановка, с по-жестоки гангстери, щеше да е много по-интересно. Като начало идеята за филма е много добра, но реализацията не струва.