ArenaBG
mobile spot 4
published by ABGTeam на 2016-03-09 19:16:49
Вашето мнение относно Иван Стаменов: Наборната армия - робство и позор (пълна версия на филма) може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by u3MaMHukaA на 2016-03-09 20:01:41
Любо войната се печели на земята - Америка бомбандира Афганистан 12 години - спечели ли ? В Ирак какво стана ? В момента който се изнесоха ,като насрани, всичко се срина. Инфраструктурата и техниката се унищожава с авиация и артилерия , цивилните и земята се превземат с жива сила. Ядреното оръжие е глупост , никой няма да го използва.
Ние нямаме армия и което е по - страшно , възпитават ви да си мислите , че това е хубаво.
Армията учеше на конкретни бойни умения - стратегия , командна верига , стрелба , ръкопашен бой и не само това - учеха как да копаеш с лопата , как да отрежеш дърво , как да работиш , как да строиш , как да оцеляваш. Сега ако има война за два дена , знаеш ли кво ще стане ? Стоките по магазините ще изчезнат , бой по улиците за храна , некои може да ти шиба жената , да те шиба и тебе и ти няма да можеш да направиш нищо , защото не знаеш как. Не знаеш как се стреля с пистолет , с автомат , с пушка... нищо не знаете , бройлери. В Турция казармата е 3 години - ако тръгнат насам направо ще ни разпорят.
published by stanislaw401 на 2016-03-09 20:14:45
В робство живеем и сега ,а до това дали да имам армия или не отговорът се крие в света около нас.Този филм някоя гей организация ли го финансирала?
published by lastraven на 2016-03-09 22:32:05
Не знам, за времето което служих ,първите 6 месеца след клетвата стреляхме всеки ден по 6 часа ,без почивните дни и правехме по един марш на скок 10 км всяка седмица,един път дневен-друг път нощен...Това беше доста отдавна,правехме съвместни учения и с други части,това което помня е,че имахме доста добре подготвени стрелково и физически кадри.Естественно сега да върнем 2 год.служба е глупаво,но едни 3 месеца интензивна стрелкова и физическа подготовка ще е добре за днешните женствени лигльовци.Швейцария никой не я заплашва и въпреки това има една отлично оборудвана и подготвена армия.Лично мнение.
published by lastraven на 2016-03-09 23:17:17
Ти не си наред,ако ти си стрелял 5 пъти това е твой проблем.И кога си служил? Или си мислиш,че знаеш всичко за БГ армия?Изобщо на колко си години?Според федералния от 3 февруари 1995 година всеки швейцарец е военнообязан,като жените могат да служат на доброволни начала.До 32 год. швейцарския войник е в положение «аусцуг»,до 42 «ландвер», и до 50- «ландштурм». ТАНКОВЕ -800+БРОНЕМАШИНИ,14 ескадрили-350 бойни самолета...,Армията на ШВЕЙЦАРИЯ е 160 000 човека без да се броят запасняците.Военният им бюджет е почти 5 млрд. долара. Май си "служил" в някоя свинеферма ,"професоре",когато служих патрони имаше с кутии и не ги пестяхме ,метяхме и събирахме гилзите с метла за да ги сдадем,след стрелбата на полигона....Не ставай смешен.
published by lastraven на 2016-03-09 23:24:07
Между другото служих известно време и в друга армия извън БГ,честно казано нашата подготовка ми беше доста от полза.
published by mirinda1 на 2016-03-10 00:18:35
такава глупост не бях срещал стигнах дотам където автора каза че не е служил и точно затова не знае какво е намирайте си оправдание меки китки такива почти няма мъж минал оттам да се оплаква горд съм че служих пък пенделока може да плачка колкото си иска
published by iagomi на 2016-03-10 01:19:21
Швейцария нямала армия О_О????!!!!
ТИ Луд ли си?!?!?

Скоро ще ли да воюват роботи. -ЪЪЪЪ, а СЕГА какво воюва ме интересува... и още Ако ти отрежа ръката, с какво ще натиснеш копчето на робота?
published by sabaka на 2016-03-10 01:30:10
Леле какъв форум настана тук, браво бе Рамбовци. БГ може и да няма армия - но поне ловци има много :) с пушки , арбалети хаха, ама тръгнат ли турците насам - разпорване е меко казано :) а женствените лигльовци ще им излезе химията през скротума:)
published by alfa6 на 2016-03-10 04:05:45
Бахти тъпия ''филм''.Тоз цървул все едно изнася реч с убииствен монотон.За Неща като това трябва да направят специална категория,нещо като: умопомрачително скучни или каквото и да се сетите сварзано с аматйорски направено зле изпалнено и отвратитено представено.Тоз стаменов ли е ;трябва да се научи че за да бадят посланията чути трябва да привлечеш вниманието на слушателите.А с това тук няма да стане .Има ли някой който го е изгледал в захлас без да превартя напред?????????
published by Tohi на 2016-03-10 06:30:51
Няма си губя времето с нещо което не ме грее. Господата служели в казармата, мога да им кажа само, че ме боли краставицата за тях. Това, че човек не е служил в казармата не значи, че от него мъж не става. Всички сме хищници, ама колко от тези хищници някога са клали някаква животно и да са го готвили. Аз не съм го правил, ама съм си казал, че някога ще го направя, защото трябва все пак се храня с месо. Така, че не говорете глупости ей така сте решили.
published by redknight на 2016-03-10 09:27:08
Да служиш на родината е чест и задължение на всеки мъж. Педалите няма от какво да се притесняват, те никога не са били добре дошли в армията. Нека си правят филмчета, с които да оправдават неспособостта си да са пълноценна част от обществото.
published by ledenij на 2016-03-10 09:55:59
Така ,като гледам остава са излезе и филм ,според който ако си служил в казарма си м.... ,д..... комунист и си престъпник ,а да служиш на Родината и народа си ,да ги защитаваш ако е нужно с цената на живота си е най лошото престъпление. :)
published by Harieta на 2016-03-10 11:22:41
А така, пе**али! Правете филмчета, пишете книги, само и само да не ви пратят да служите далеч от мама. любимата фризьорка и маникюритска! Очаквам скоро да пуснете филми как мъжете трябва да са домакини, как да приветстваме бежанците и че толерастията всъщност е нещо хубаво... Малоумници!
published by Bicho на 2016-03-10 11:35:06
Има една сентенция, че който не храни своята армия, ще храни чужда. Армията била робство - робството се случва на тия, които не могат да се защитят. В тоя случай, авторът на филма ще направи ново филмче: "Склонена главица, остра сабя не сече". Сече и още как! който не вярва, да потърси в You Tube клипчетата, които качва ИДИЛ.
published by gisus на 2016-03-10 12:00:37
Тази пед*растия я махнете от препоръчани! А тази иванкА стаменовА доста ху*ове е лапала.
published by trifixion на 2016-03-10 12:52:19
Без армия не може, просто модела и трябва да е друг, различен от комунистическия, в който се позволяваха извращения. Примерно швейцарският модел е приемлив.
published by ewgi на 2016-03-10 12:53:23
Господа стига . Военна подготовка е наложително да има , в армията като цяло до към 6 месец има какво да научиш и мисля е достатъчно да се формира някаква дисциплина в индивида. Но след това си е чиста загуба на време и безгранична военна глупост. А за малките педали които не искат да ходят там , като дойдат рязаните пишки тях първи ще ги чукат през гащите .
published by varimathras на 2016-03-10 13:16:11
Филма си е мн добър даже, ще ви контрирам предварително - мъже сте защото сте били пешки ли? ;-)
published by slstfanov на 2016-03-10 14:11:39
Автора на този филм го раздава като Дан Браун - точни факти, целенасочено тълкувани погрешно с цел да се втълпи определена идея. Разликата е, че все още има много живи свидетели, които много добре знаят каква е действителността. Автора е типично потвърждение на това, че българина страшно обича свободата и страшно мрази правилата и законите. Сигурно си вярва и сигурно има само добри намерения, но "пътят към Ада е покрит с добри намерения".
published by pierco на 2016-03-10 14:44:25
pierco:Аз служих в Смолянски граничен отряд и на преподготовката съм стрелял 10 тина пъти ,но на заставата съм изстрелял 1 сандък патрони а в един сандък има две консерви по 660 патрона.
също така съм изстрелял стотина трасиращи.Между другото бях отличен стрелец на упражненията за отлична застава!
published by pako1975 на 2016-03-10 14:44:42
Не знам кой къде е служил и колко време, но аз бях в поделение 36420 гр.Търговище. Бяхме артилерийски полк, на седмица стреляхме по минимум 100 снаряда с артилерийско оръдие м46-130мм. а за стрелбата с автомати няма да говоря. По един камион с патрони. Служих през 1994-1996г. и не съжалявам въобще че съм служил и не смятам че 1,5 години са пропиляно време.
published by lastraven на 2016-03-10 14:59:29
Tohi: Ако си мислиш,че сега не си пешка на някой отгоре ,много ,ама много се заблуждаваш,което си личи от несвързания ти словоред...Не става въпрос за гордост от казармата,а и защо не,ако си служил то е на страната си не на Пакистан. И благодарение на БГ армията такива лигльовци сега се правят на мъже, иначе щеше да носиш сега фес...Армията я съсипаха както всичко останало така наречените ни "политици"...А за шамара ,който ще "жаслевиш" се съмнявам,че ще имаш смелостта да се изправиш лице в лице с някой,ти си от "диванните герои" ,които са големи бабаити на думи и зад компа ,но иначе не им пука за БГ,за това сега там са на това дередже,няма държава ,няма свестен "мат'рял",за съжаление...
published by asdzxc2 на 2016-03-10 15:00:37
Пропиляно време е казармата по добре да учиш нещо или да караш някой курс, поне това ще ти помогне за напред в живота! Ако родителите не са те възпитали, и си боклук и лайно, ще си останеш такъв, казармата няма да те оправи!
published by xxxBORMANxxx на 2016-03-10 18:06:05
В Швеицария обучението е задалжително поне 3 месеца за какво робство говориме. В Израел обучението е 3 години и не само мъже, жените също се обучават ако гледате Дания Германия и някой други държави в европа тях има кои да ги заштити наса няма кои
published by nickkick на 2016-03-10 20:02:41
Тоя филм не си заслужава тока, който се изразходва за свалянето му! То бива простотия, ама това в върхът. Аман от п*тки. Робство било, абе гадове долни да ви питам аз за това ли измряха всички тия хора във въстания и войни, за да се родите в мир и да дрискате глупостите си върху света, бе!?
published by BaT_Ramboto на 2016-03-10 22:25:36
Само който не е ходил ,той не знае какво е вътре!!!
Има лошо и хубаво ,но след време остават само хубавите спомени .
Сега днешните младежи им дай само глупости в главите им .
Според мене трябва да има някакво обучение макар и кратко .
Този който не е държал в ръце АК 7,62 или 5,45 не знае какво е !!!!
Ред дисциплина и уважение,това ме научи казармата .
published by erron на 2016-03-10 22:55:43
BaT_Ramboto ти сериозно ли?

Няма да се впускам в спорове.
Просто ще кажа, че съм ЗА казармата, но само за ниско интелигентни хора, каквито са командващите в "армията".
Нека се въведе IQ тест и който не го издържи - заминава да служи.
Но интелигентни хора НЯМАТ място там!
published by hamal на 2016-03-10 23:46:01
" Който не храни своя армия .... храни чужда "
Наборната служба трябва да се върне !
Аз дадох 9 месеца от живота си в служба на армията и не съжалявам .
Преди да вляза в редиците и аз нямах грам представа от оръжие с течение на времето знам АК-47 като пръстите си на ръцете .
Научиха ни да го ползваме ,което е много важно !
Имаше една дисциплина ЯХБЗ (ядрена, химична и биологична защита ) в лекциите които ни провеждаха ни учиха как при евентуална заплаха от масово поразяване да се защитим.
Най малкото всеки един мъж трябва да мине от там не за друго а за да има представа как да защити себе си близките си и своите другари при евентуална заплаха .
Аз лично съм търсил материали по ЯХБЗ в интернет но се оказва че такива просто липсват ...
Исках да си припомня някой неща и се наложи мой приятел който в момента е на активна служба да ми донесе учебник който представете си е бил бракуван .....
published by obelixbg на 2016-03-10 23:51:57
Аз по време на казармата съм изстрелял само 35 патрона за цялата служба,но за сметка на това съм изписал над 5000 листа хартия голям кеф беше аз в казарма ли влязох или писател отидох да ставам. :)
published by toni.montana.3194 на 2016-03-11 00:19:49
позволих си да изгледам току що пръкнал се материал относно как наборната служба била робство-така наречения автор не е преминал наборна служба и се опитва да заблуди хората с най-нагли лъжи и клевети че в казармата си като в Гулаг- отиваш на заточение и няма да се върнеш жив. Не се заслужава да слушате нещата които се опитват да ни промият мозъците. Да не забравяме нашите деди които са дали живота си за свободата и обединението на Майка България от периодите 1885 1912-1913 1914-1918 1939-1945. Да служиш на Отечеството е дълг и чест на всеки гражданин на България.Благодарности на човекът качил филма
published by idimov66 на 2016-03-13 03:10:07
Момчета, говорите за казарма по грешно време, това вашето не е било казарма. Имаше казарма преди 1989 , стреляха се по сандъци патрони , имаше и учения и скокове с парашути и мъжка дружба. Имаше танкове и бтр-ри.Момчетата ставаха мъже и войни. Ако говорим за такъв тип казарма определено си струва.
published by u3MaMHukaA на 2016-03-13 18:49:41
Е да прав си ,за преди 89'та г. Ние сме по-млади , ама пак , знаеш ли , че няма с кой да пренесеш един шкаф , щото е по вероятно да те убие по стъпалата отколкото да го пренесеш с човек който не е научен да работи.
Няма да е лошо да се върне едно 6 месечно обучение , не само заради войниклъка ами и заради съвсем просташките неща , като двойно ходене в крачка примерно.
published by sveman на 2016-03-15 19:52:12
Охоооо либерастите пак са получили некой цент от НПО-тата
published by slaveto7878 на 2016-03-21 11:57:58
тоя да вземе да се застреля ако въобще знае как се държи пистолета . всяка държава има нужда от армия а младежите имат нужда от порастване . кой ще защитава жените и децата ако се наложи ? когато всички общества станат като западното тогава няма да има такава нужда от армия и все пак разликата между момчето и мъжа я прави 90 % армията .
НА ТИЯ ДЕТО НЕ СА ХОДИЛИ В КАЗАРМА И САМО СА ЧУВАЛИ РАЗНИ НЕЩА ИСКАМ ДА КАЖА ЧЕ НЯМАТ ИДЕЯ КАКВО КОМЕНТИРАТ ТУК . СЛУЖИЛ СЪМ В РАКЕТНО ПОДЕЛЕНИЕ
ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ТОВА ДАЛИ ОФИЦЕРЪТ ВИ СТРУВА . МОИТЕ СТРУВАХА.
ОТИВАШ В КАЗАРМА ЗА ДА СТАНЕШ ИСТИНСКИ МЪЖ . УЧИШ СЕ НА ОТГОВОРНОСТ НА ТРУД И НА ЛИШЕНИЯ . ИЗГУБИХ СИ ВРЕМЕТО ДА ГЛЕДАМ ТОЯ ГЕЙСКИ ФИЛМ
published by bugsbunni на 2017-08-14 20:51:30
Най-добрата армия е професионалната. Едно е да те викнат запасняк и да си нямаш представа, как да реагираш в определена ситуация, друго е това да ти е професия.