ArenaBG
mobile spot 4
published by ArenaBG.com на 2007-09-30 08:34:13
Вашето мнение относно Perfect Stranger може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by srtatus на 2007-09-30 09:59:26
За мене изключително разочароващ филм на Брус. Най-вече заради развръзката, която обезсмисля целия филм - много тъпа. Тия американци така и не могат да измислят нещо ново. Става за едно гледане, но не и за колекция. Въпреки, че аз го дръпнах и какво да правя, изпекох го на диск.:fun:
published by trapped на 2007-09-30 11:50:56
След „Психо”, „Американски психо” и двете версии на „Идеалното убийство” (пак от Хичкок), на големия екран идва поредното филмово изчадие – „Идеалният психо”. Той само отдалеч, като напълно непознат е минал покрай идеалното, но затова пък психопатията му е невероятна. Невероятна, в лошия смисъл, демек - не ти се вярва. Изобщо, Америка психясва отвсякъде и процесът изглежда необратим.

Идеалната непозната е Руина Прайс (Холи Бери), чието чалгарско име не й пречи да минава за класна мадама. Нейната професия включва изобличаване на гейове, вадене на мръсни ризи от пералнята, политически поръчки и съсипване живота на ближните. При Руина това е съпроводено с доста приятни чувства, затова в момента, когато се налага да подаде оставка, тя става невинна жертва на емоционален срив. Като капак на всичко, нейна приятелка от детството бива убита по брутален начин и у Руина се загнездва фикс-идеята, че трябва да разкрие убиеца. Разследването, което предприема с помощта на невротичното асистентче Майлс (Джовани Рибизи) няма изглед да доведе до нещо конструктивно, но тя не се отказва.

Мисловната стерилност, от която Руина страда, я навежда на една особено „добра” идея - да завърже флирт в чата със заподозрения Харисън Хил (Брус Уилис). Той обаче се оказва мъж на място и сваляч от класа. Нищо, че дължи всичкия си успех на жена си (богата наследница), на която е сложил рога до тавана. Тъкмо в момента, в който нещата започват да вървят към здрав секс и зрителят се посъбужда, Руина опелсква всичко, оставяйки се да бъде заварена по бели гащи на компютъра на Хил с USB-устройство в ръка. Не стига това, ами и си забравя телефона, оставяйки Хил да чете СМС-ите й. В такива тъпи ситуации дори и Бриджит Джоунс не изпадаше. Все пак трябва да се признае на Руина, че се измъква много добре от кофти положенията, може би защото е доста по-мазна и хлъзгава от Бриджит.

Става ясно, че в този трилър се разказва за тотално изперкали жертви на цивилизацията. Макар да са изтрещели кукувици, тези хора все някак успяват да минат за нормални, често завъждат апетитни гаджета и дори работят в големи и престижни компании. Всичко това напоследък става съвсем естествено в киното. Не изглежда учудващо вече ако в обикновена семейна комедия с романтични нотки изведнъж се окаже, че бащата има намерение да вземе косачката и да изкорми цялото семейство. Става малко трудно да се определи жанра на такъв филм, но и за това има кой.

"Идеалната непозната" поднася финал, който се опитва да е толкова шокиращ, че направо ти става тъпо. Брус Уилис напуска сцената безславно и отива да Умира трудно. Изводът, че филмът можеше да го бъде и без него, се налага сам, а развръзката идва да покаже колко прости сценаристи има. От цялото муви лъха някаква евтина показност, сякаш са искали да снимат клип на Парис Хилтън, а не психотрилър. Единствените добри изпълнения са на Джовани Рибизи и на оня светлоок негър, който Руина изчука и после изгони, и за чието присъствие във филма не виждам друга причина, освен да покаже каква лоша и разгонена кучка е идеалната непозната (нещо, в което самата Холи Бери не успява да ни убеди). Брус Уилис не прави нищо по-различно от това, което прави по принцип: гледа с присвити очи и се опитва да прокара стария трик с кривата усмивка. Монтажът е някакъв смотан, диалозите са скучни, музиката е безлична. Единственото, върху което филмът може да предизвика размисъл е реалната опасност от нежелан контакт с болен от псохопатия или шизофрения разгонен индивид, на който бихте могли да връхлетите в Интернет.

Идеално непознат бих искал да бъде за мен този филм, но така се случи, че ме прецакаха.
published by lithiums на 2007-09-30 12:05:22
wow, евала!
published by h77ph77p на 2007-09-30 12:21:30
WIGGY
published by cinec на 2007-09-30 12:29:00
trapped Благодаря за коментара! Изключително изчерпателен полезен и интересен !
published by srtatus на 2007-09-30 13:04:41
Браво на trapped!!! Ха-ха-ха, убийствен коментар!:lol:
published by SONGO на 2007-09-30 20:46:43
Има един много як филм със Брус Уилис - Tears Of The Sun. Хайде някои да изтегли DVD варианта, който е над 7Gb от Demonoid.com или Thepiratebay.com (има го и във двата тракера)! :):):)
published by dimbelcheff на 2007-09-30 20:53:33
излиза ми исо фаил които не мога да пусна
published by lilkoo на 2007-09-30 21:24:43
И аз го записах на ДВД но не ми тръгва на домашното кино!А уж всичките файливе записах!Иначе като го заредя на ДТоолса ми тръгва!Дайте съвет!Благодаря предварително!
published by amudov на 2007-10-01 11:11:22
това е един наистина добър филм. заслужава си. малко объркан, но нали на това се радваме - нещо различно от баналното :)
published by Wold на 2007-10-01 12:56:03
Брус и Холи .. красота
published by kris71an на 2007-10-01 13:30:07
супер филмец
published by laika на 2007-10-01 14:09:43
trapped RullZZZ!! Страхотен коментар!! Така се изкефих, че съм се смял на глас и в офиса ме помислиха за луд ;)
Особено як е P.S.
А на колегата по-горе(peplope/penelope) искам да кажа, само за информация, че думичката "ШКАФ" се пише с буквичката "Ф" Хи Хи
published by WhiteShadoW1 на 2007-10-01 17:55:52
трапд накажи ги пак 8)
published by trapped на 2007-10-01 20:14:21
Още от мен във форума на арена - тук:
http://forum.arenabg.com/index.php?showtopic=25283&st=0&start=0 И на блога ми - тук;
http://trapped.blog.bg/ :)
published by meto_cska на 2007-10-01 20:43:32
бива си го филма петица от мене :)
published by Rampeidj на 2007-10-01 20:47:00
Според мен филма не заслужава повече от четворка и тя му е много
published by rastel77 на 2007-10-01 22:16:53
:band:
published by stefanbo на 2007-10-02 10:35:04
zdraveite na vsi4ki iskam da gledam tozi film no pomognete mi svalih go no file mi izliza iso file i ne moga dago startiram bihte li mi kazali kakvo da napravia-_-
published by lilkoo на 2007-10-02 14:59:51
Здравейте на всички!Дайте съвет как да си го сваля филм на диск?Искам да си го пусна на ДВДто!Пробвах се но нещо не ми се получава!Не тръгва на ДВДто а на ПЦто върви!Нали уж в двд формат го записвам!Благодаря предварително!
published by lilkoo на 2007-10-02 16:36:49
Не става така приятел!Пробвах го 2 пъти и нищо!Просто ДВД не може да го разпознае!Ако записваш СД става така но за ДВД е по друг начин!Хайде помогнете де!Толкова специалисти едно филмче не можем да оправим!
published by sclassss на 2007-10-02 18:26:12
в нерото даваш burn image и посочваш исо файла, така се записва
published by lilkoo на 2007-10-02 18:48:32
Значи всичко започва от make data DVD така ли?Или отваряш друго прозорче?
published by Ianeva на 2007-10-02 20:08:47
izviniavam se za nevegestvoto, ama kak da si ka4a sutitri na film ,primrno na WAR
published by zorg на 2007-10-02 22:57:09
аз не съм голям майстор, но понеже си записвам ДВД-та на ДВД дискове ще се опитам да Ви помогна!
понеже файла е ISO формат първо трябва да го отвориш с програмата D-Tools. с помоща на тази програма ще видиш ДВД фаиловете. следващата стъпка е да си отвориш Нерото и в най-горният край избираш ДВД, след това избираш под него DVD-Video. мисля, че другото го знаете.
Надявам се да съм ви помогнал:thumbsup:
published by doce на 2007-10-03 09:08:52
С ДАТА ДВД става да. Само субс трябва да са по същия начин записани, пример- Saints.And.Soldiers.2003.LiMiTED.DVDRip.XviD
Saints.And.Soldiers.2003.LiMiTED.DVDRip.XviD.sub
иначе не тръгват.
published by ktt74 на 2007-10-06 16:27:47
Не става така приятел!Пробвах го 2 пъти и нищо!Просто ДВД не може да го разпознае!Ако записваш СД става така но за ДВД е по друг начин!Хайде помогнете де!Толкова специалисти едно филмче не можем да оправим

Пичове най елементарното записване на имеич фаил на ДВД е чрез нерото!!! Ако имаш нерото просто чукаш два пъти върху имеич фаила и нерото автоматично се стартира с този фаил и натискаш BURN(изгаряне-запис)и евентуално задавате и скоростта на запис и готово :thumbsup:
Надявам се да съм помогнал8)успех ;)
published by ktt74 на 2007-10-06 16:29:44
Забравих да кажа че човека е написал ясно че БГ субтитри има!!!
published by WIGGER на 2007-10-07 13:18:04
Абе какви субтитри, какви еднакви имена, вие добре ли сте...

NERO -> DVD -> Burn image to disc -> посочваш сваления оттук файл и даваш BURN.

Никакви имена и такива глупости, научете се да правите разлика междуу DVD и DVDRip!!! :grrr:
published by ktt74 на 2007-10-08 20:32:06
Незнам какъв DVD формат е файла:thumbsdown:но не ми върви на DVDто, неиска да го зареди!!! Свалих го от Замундата същата работа!!! два диска хвърлиха фира!!!:grrr:
Ако някой се сеща за нещо, моля да помогне, благодаря предварително8)
published by mechka на 2007-10-10 00:28:09
S Daemona si go otvarqite za teq koito ne znaqt...
published by kalydov на 2007-11-07 06:00:53
Аз ги записвам с програмата: Img Tool Burn 1.2.1 Много е лесно цъкаш в/у Directory избираш папката на филма който искаш да запишеш и Burn.Толкоз.Тая прог. си работи с NEROто.До сега проблеми не съм имал,само за по сигурно не записвам на максималната скорост.УСПЕХ!!!!