ArenaBG
mobile spot 4
published by Dr3adLoX на 2012-10-21 21:20:52
Вашето мнение относно Heaven's Mirror - Quest for the Lost Civilization (1999) може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by pfloyd на 2012-10-22 02:35:27
След Деникен се появи цял отбор тарикати, които без да са учили нещо за това за което пишат, знаят всичко за всичко. При това изкарват не лоши пари. Да живеят баламите! Това даже и безплатно няма да го гледам защото навремето се полъгах да си купя първата му книга. Enough is enough.
published by godd на 2012-10-22 04:21:37
always challenge the accepted wisdom! а познанието, в това число и академичните науки, се развиват, допълват и обогатяват. но не и с отрицание. аз лично приветствам всяка нова теория като причина да се замисля, било то и на пръв поглед да звучи еретично.
published by Baluan на 2012-10-22 21:58:34
pfloyd - Деникен щото пък е символ на точност, неопровержимост и морал ... хайде сега ;-)
published by pfloyd на 2012-10-23 02:08:30
Деникен е символ единствено на предприемчивостта.
@godd - аз лично за себе си съм убеден, че в развитието на нашата цивилизация е имало интервенция, но тъй като вярата ми не е подплатена с достатъчно НАУЧНО ОБОСНОВАНИ доказателства, не пиша книги и не правя филми за това. Същото би трябвало да направи и Hancock поне докато не е в състояние да ни представи нещо различно от сегашните смешни и наивни доводи.
published by godd на 2012-10-23 21:40:45
идеите трябва да се споделят. никое научно откритие не е плод на труда на един единствен човек. а дори и да беше, този тру има нужда от критика и от публика. не само в завършен вид, но и по време на процеса. аз лично смятам че в този филм достатъчно ясно е показано , че става дума за теории и предположения, а не за утвърдена наука. от там насетне, всеки си прави извода доколко да го приема сериозно. не искам да звуча като адвокат на конкретно този екип от хора, който стои зад точно този филм. ако защитавам нещо, то това е жаждата за познание, и комуникация. ако всичко в тоя свят беше академично и доказано, щеше да е доста скучен свят... но пък и не искам да обидя никого, аз също просто си споделих мнението като теб ;)