ArenaBG
mobile spot 4
published by 4PLAY_ArenaBG на 2018-05-07 07:24:42
Вашето мнение относно Genius: Picasso S02 E04 може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by freeborn33 на 2018-05-13 12:45:26
Филмът не отразява достоверно образа на Пикасо. Доста се различава от публикуваното за него от самия него и от близките му: „За мен има два вида жени - богини и изтривалки. …Аз съм Дяволът. Когато срещна нова жена, аз искам да унищожа предишната. Това е ключът към вечната младост - да убиеш миналото.“
„Паоло. Той се превърнал в наркоман, защото баща му го мразел, понеже нямал художествен талант. Казвал, че не може да повярва, че му е син.
… Мари-Терез се обесила.
…Дора Маар .За съжаление разбрала, че не може да има деца. От страна на Пикасо последвали безкрайни подигравки и унижения. Никога не се възстановила психически и след края на връзката им страдала от депресия до края на живота си.
…Франсоаз Жило става известна като единствената жена, напуснала Пабло Пикасо. В един момент решила, че униженията ѝ стигат и че трябва да запази достойнството си. Пиковият момент дошъл, когато изгасил цигарата си върху бузата й. След края на връзката им пише книгата Живот с Пикасо… Станала професор в калифорнийския университет.“