за кое да греша? че има Бог ли?
мили деца, за вас е спекулация, а аз съм виждал много, много неща с очите си. и ако разбирахте наистина фактите, щеше да е явно за вас.
нека ви подхвърля 1 такъв факт, който е абсолютно неоспорим:
във вселената има "фундаментални сили" - ел. магнетизъм, гравитация, силната и слабата сила. всички тези сили имат конкретни стойности и тези стойности имат конкретни отношения едно към друго. тези стойности са константа и универсални за цялата вселена. вашата теза е вселена породена от хаос. но ако тези стойности, произволно генерирани в хаоса, бяха дори съвсем малко отклонени, атома нямаше да съществува като стабилна структура, звездите нямаше да горят, и вие като биологически машини със сигурност нямаше да има как да бъдете изградени. т.е. тези стойности са точно такива, че светът да може да бъде изпитан от вас. всичко различно би довело до вселена, която не може да бъде изпитана. а вероятността тези стойности да бъдат произволни и същевременно толкова перфектни е клоняща към 0.
вие, като атеисти, нямате АБСОЛЮТНО НИКАКВО НАУЧНО ОБЯСНЕНИЕ на този феномен.
а аз имам. и е много просто:
светът е един сън и той съществува в един сънуващ, който е не-материалната, метафизическа душа, която е всички живи, отвъд илюзорната им перспектива за индивидуалност и его.
и чисто и просто, единственият сън, който може да съществува, е този който е сънуваем (т.е. този в който стойностите на силите са функционални).
твърдите, че следвате истина, логика, факти и наука. но сте далеч от всички тези неща. и единственото, което проявявате, са глуповати предубеждения, които ви правят слепи към реалността.
единственото което съществува е живият, които е всички живи. всичко друго е илюзия в сетивата, породена от погрешната интерпретация, че нищото е нещо.
сега се посмейте, но скоро ще заплачете, защото избрахте да гоните материална илюзия, вместо истината и реалността, и извършихте грехове, вместо да се превърнете в герои.