Мениджърът ме развлича от 10-тина години насам. Даже имах заедно 08 (с Левски и Арсенал), 12 (с Челси) и застъпих сега със 17-ката. Пробвал съм вс.от 07 до 15.
Инсталация '17: ОК, по описанието, избрах "подкарващите неща" да заменят каквото трябва при самата инсталация. Тръгна нормално. При мен е Уин7СП1х64. От деск-шорткъта стартира с екран на Стийм и даваш "играй". Върнах се в папката - тръгва и от замененото ексе "фм17".
Редактори: потърсих, намерих ги. ФМ едитора (FMSE17) се подкара веднага. Още не съм го ползвал по предназначение. FMRTE17 е с тегава активация. Спазвайте указанията в точния ред - заменяне на важния .dll, запазете си оригиналния (може да се наложи да пробвате пак). Най-важното е, щом имате активиран редактор - веднага в папката му да направите заменения .dll - само "рийд файл"!!! И "фремтето" ще си е ваше. Ако забравите - при вс.излизане и нов пуск - този файл бива изтрит от папката, но го няма и оригиналния. Трябва да активирате отново. С "фремтето" указах само, че знам немски (наистина), в играта не се появи. Но се махна македонския...
Разните "пакети": оригиналния скин е малко беден, сравнен с два други - налични из мрежата. Но да знаете, че при толкова мн.информация, панели и шарении, всеки друг има нещо, което не е съвсем наред, ще си решите сами. Аз останах на FlutSkin_dark, пробвах и Blak1.0. Прим.някъде не стига място да се изпишат данните (напр.рейтинг-звездите не се виждат всичките от 3 нагоре, ръст и тегло в главния екран за играч - също; но обикновено тия неща ги има другаде). Лица, емблеми, екипи: разбира се, германците нямат лица, поне си бяха истинските играчи. Свалих фейспак (не "мега", избрах какво да си добавя, т.е. не всичко). Добре излизат нещата.
ПРОБЛЕМ: в предишни ФМ още в началото можех да избирам място за "Спортс интерактив" папката (практически - цялата графика и сейвовете). Със 17-ката можеш да инст. играта по избор, но набъбващата папка "ходи" направо в Май Докс - и то не в съществуващата там Май Геймс.
ЧУДЕНКА (питане): като четях и ровех из сайтовете - попаднах на руски, където краковете за 17 се дават със списък в зависимост от процесорите, с които сме в машините си. Бях инсталирал обаче и играта тръгна, не ми се занимаваше да пробвам. Запазил съм адреса на списъка с краковете според процесора (моля, оставете го):
http://sura4230.livejournal.com/974.html Някой знае ли нещо за тях, ползвал ли е, функционални ли са? Ако играта ти е тръгнала, има ли смисъл да пробваш с такъв, уж да е "по-точно" за твоята машина?
ВПЕЧАТЛЕНИЯ от играта: имал съм 7,8,9,12,13,15. Май като искам по-нов ФМ, ще се върна на 15. Да, в игрите първия месец съм правел по 4-5 сейфа и няколко пъти съм връщал (докато усетя интерфейса и различията). Сетне мислене и добри игри. Досега не бях се нахендрял така.
Започнах с Байерн, най-ранна дата, предсезонна. Знаете, имаха 10-тина контузени звезди. Тръгнах на подг.лагер като не ми даде да прехвърля юноши в мъжкия отбор (някак пратих там само 4-ма). Контузени са 7-8, останалите във ваканция! Ха-ха! Първият мач го играх с 15 човека "на магия" останали в селекцията. 4-ма юноши, не съм ги чувал. Паузирах постоянно да чета подсказките на асистента. Все още не съм намерил как да "пусна" някои: темпото (индивидуално), пазене на противник при дефенс-корнери; неколцина тъй и не играха там, дето ги бях поставил...). С късмет 0:0.
Обобщено: мн.реална е, ама е и претрупана. Има функции, разбити на по 3-4-5 настройки, но не подпомагат. Излишно затормозено. Не си Моу, а счетоводител.