ArenaBG
mobile spot 4
published by eX1stentZ на 2011-12-08 12:55:49
Вашето мнение относно Food Matters (2008) 720p може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by LARSEN на 2011-12-08 14:11:22
Филма е наистина поучителен и достоверен.Съдя по себе си и с това което се храня.
published by tezcatlipoca на 2011-12-08 16:04:25
Всичко е много хубаво, филма не съм го гледал, но съдейки от описанието, голяма част от нещата са верни, с какво се храниш през целия си живот строго определя здравето ти.
Но. Това с лекуването на рак са си глупости, различни храни могат да имат превантивен ефект спрямо различни видове рак, но веднъж вече развил се рак не може да се убие колкото и антиоксиданти под формата на домати и грозде да яде човек. :)
Малко е грубо да кажеш на някой, който е минал през ада на борбата с рак: "Ми да беше ял "Х" и щеше да се излекуваш". :)
published by mesotooooo на 2011-12-08 23:42:41
tezcatlipoca мда и аз съм на това мнение, но го казвам от обща култура и не съм много наясно с медицината както лекарите за това и не мога да бъда сигурен в даденото мнение ! А който не знае много като мен по-добре да не пише глупости след моя коментар :lol: Нека никой да не хваща рак че си е..ло ма...та !
published by mjoy на 2011-12-09 00:40:05
Вярно е, че храната е от основно значение за здравето. Вярно е също така, че диетата влияе на вероятността да се разболееш от рак. Този филм обаче е от типа "евтина сензация", който търси някакви конспирации в света и науката е примесена с псевдонаука.

Който иска нещо сериозно по въпроса със здравословното хранене, му препоръчвам "Food and western disease: health and nutrition from an evolutionary perspective" на Staffan Lindeberg. Писана е от уважаван шведски учен и е на много достъпен английски.