ArenaBG
mobile spot 4
published by kachamaka на 2010-08-15 20:04:10
Вашето мнение относно Faces.of.Communism.Documentary.2010 може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by Astan на 2010-08-15 20:29:47
добре ,че филм поне има някакъв много се дразня на всяческите усилия на съвременните " демократи" да заличат миналото и всичко което по някакъв начин е свързано със строя.Хората са се били и умирали за да живеем ние по добре и са вярвали ,че по добре ще бъдем в соц. строя какво са виновни партизаните ,за лошото изпълнение на идеята ,че 1 паметник нямат ?
published by bitchslapper на 2010-08-15 21:27:07
усещам как за отрицателно време в тоя торент ще се изпишат възможно най-много комплексарски коментари на философи, професори и всичко знаещи индивиди. Нищо чудно да се подхване и тъпия спор Бг-Македония и там подобни глупости.
published by taranenik на 2010-08-15 22:29:49
:)
published by metalguy на 2010-08-15 23:35:36
Astan, заблудено момченце малко. По писанията ти тип "Работноческо дело" си личи, че си от номенклатурно-ченгесарско семейство и/или род, обаче това си е лично твой проблем.
На мен разкази за комунизма не ми трябват, защото половината ми живот мина по онова време. Като измре и моето поколение и не остане никой, който е бил роден тогава, можете да си приказвате каквито небивалици искате за онова време, но поне засега такива не минават.
published by PathoLoGiCal на 2010-08-15 23:41:14
10x a lot!
Благодаря много!
( Y )
published by Pulseh на 2010-08-15 23:52:21
Смърт за комунистите! Комунизъм - рай за клошара, простака, дебила, духовно осакатения и циганите(роднините на влашкия циганин живков)
Всеки атеистичен кенеф и бивш ратай = настоящ комунист.
published by bulweiller на 2010-08-16 02:55:02
Не си губете времето да го гледате, филмчето е прокомунистическо. Деликатно споменават за другата страна на монетата и веднага потулват нещата.
published by lexis33 на 2010-08-16 18:51:09
Това е филм за чyжбинa . Бългapитe знаят кaквo
e билo при комyнизмa.
published by Astan на 2010-08-16 20:55:09
metalguy , незнам дали си наясно ,че не само ти си прекарал половината си живот в онова време и ,че различните хора имат различни гледни точки и не съм от номенклатурно-ченгесарско семейство и/или род просто съм доста запознат с събитията от 1918 до 1944 и водената политика по него време ( доста подобна на сегашната - крадене от данокоплатеца)
published by legion на 2010-08-16 22:45:49
Страшен бълвоч.Не си заслужава гледането много е зле.
published by sir.chakaroff на 2010-08-16 23:31:35
според мен трябва да се сложи 18+ предупреждение за този филм, защото голите сцени с момичетата по средата на филма са доста крайни... 8)
published by metalguy на 2010-08-17 01:56:08
metalguy , незнам дали си наясно ,че не само ти си прекарал половината си живот в онова време и ,че различните хора имат различни гледни точки и не съм от номенклатурно-ченгесарско семейство и/или род просто съм доста запознат с събитията от 1918 до 1944 и водената политика по него време ( доста подобна на сегашната - крадене от данокоплатеца)

Защото изказването ти е твърде наивистично или просто ти е бил промит мозъка вкъщи. Борели се хората да живеят по-добре... БКП е една терористична организация ръководена и финансирана чужда държава и партия (СССР и КПСС) и защитава нейните интереси, както преди така и след 10-ти, та чак до сега, като кулминацията е през 1963г, когато БКП ни предлага за 16-та република на СССР (ако се поразровиш още по-надълбоко пък ще видиш представителите на коя религиозна секта олицетворяват висшия комунистически апарат в СССР, но това е за по-напреднали). Онези които са вярвали в "равенство" и "братство" са били или заблудени или просто са демагогствали, за да постигнат целите си.
Филмът е твърде повърхностен и едностранен. Не видях нито един от все още живите истински дисиденти от онова време като Янко Янков или Петър Гогов например, но това е разбираемо след като някакви 20 годишни хлапета са решили да се занимават с темата без да се задълбочават по нея, а тя определено го изисква.
published by metalguy на 2010-08-17 01:57:37
ия (СССР и КПСС) и защитава нейните интереси, както преди така и след 10-ти, та чак до сега, като кулминацията е през 1963г, когато БКП ни предлага за 16-та република на СССР (ако се поразровиш още по-надълбоко пък ще видиш представителите на коя религиозна секта олицетворяват висшия комунистически апарат в СССР, но това е за по-напреднали). Онези които са вярвали в "равенство" и "братство" са били или заблудени или просто са демагогствали, за да постигнат целите си.
Филмът е твърде повърхностен и едностранен. Не видях нито един от все още живите истински дисиденти от онова време като Янко Янков или Петър Гогов например, но това е разбираемо след като някакви 20 годишни хлапета са решили да се занимават с темата без да се задълбочават по нея, а тя определено го изисква.
published by metalguy на 2010-08-17 01:58:34
ки дисиденти от онова време като Янко Янков или Петър Гогов например, но това е разбираемо след като някакви 20 годишни хлапета са решили да се занимават с темата без да се задълбочават по нея, а тя определено го изисква.
published by kbpetrov на 2010-08-17 03:21:51
Изобщо не мисля да защитавам "комунизма" нито начина по който е бил наложен, но някои се изказа, че това било рай за клошара, мързела и незнам си кой още, :lol: а сегашната система, капитализъм ли е какво ли е незнам, но е рай за измамника, крадеца, разбойника, лъжеца, и всякаква най-разнообразна измет.
published by metalguy на 2010-08-17 12:09:35
kbpetrov, онези, които през последните 20 години крадат най-много са точно същите (сега вече и техните деца и внуци), които бяха най-активни "строители" на комунизма по онова време. Те просто не знаят и не могат друго да вършат.
published by Pulseh на 2010-08-17 18:01:00
Именно, комунизма никога не си е тръгвал от България, в момента има илюзорен капитализъм. kbpetrov, ти виждал ли си как работат съдилищата и другите институции при капитализма? Бандитите там отиват в затвора за много дълги периоди от време, а при истинския капитализъм има и смъртно наказание(не само за политически затворници както при комунизма)
published by estqwerty на 2010-08-17 18:28:38
Ще го видим това.

Потърсете и "Приключено по давност" за палежа на партийния дом, филма наистина си струва.
published by intrec на 2010-08-17 19:51:39
комунизъм или капитализъм, това са двете страни на една монета!
published by TOMCATBG на 2010-08-17 22:37:08

Адски точно казано човече:smile:
published by metalguy на 2010-08-17 23:57:56
"Приключено по давност":

1 част -> http://kolibka.com/download.php?mid=8309 2 част -> http://kolibka.com/download.php?mid=8310 3 част -> http://kolibka.com/download.php?mid=8311
published by kbpetrov на 2010-08-18 03:08:16
Напълно съм съгласен с всички мнения след моето. Мнението ми беше саркастично, но явно не съм се изразил добре.
По онова време пропагандата беше явна, сега е замаскирана и добре изпипана и украсена.
published by esalog на 2010-08-21 22:39:14

Също така знем ,че няма монета с еднакви страни.
СОЦИАЛ-интернационализмът победи СОЦИАЛ-национализмът през 2СВ ала аз не съм сигурен ,че беше за добро!:thumbsup:
published by wisacom на 2010-08-30 13:45:24
пичове,имате ли проблем с audio-то,про мен няма звук!моля,ако знаете нещо по въпроса,напишете. :blush: