ArenaBG
mobile spot 4
published by mardafi на 2013-11-27 14:13:11
Вашето мнение относно Elysium може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by Leon1001 на 2013-11-27 15:37:42
Запазената марка на Мърдата! Браво!!
published by punetpunet на 2013-11-28 08:17:05
Браво mardafi !!!
published by punetpunet на 2013-11-28 08:32:51
Браво mardafi !!! Истински BluRay тестван и готов за записване. Чиста работа.
Най-накрая дочакахме да се появиш в BD секцията. Писна ни от нескопосани MKV торенти.
Дай боже да видим още много твои HD релийзи. Благодаря от мое и от името на още много истински любители на hi-def звук и картина !!!
published by SpasV на 2013-11-28 09:36:43
Винаги е необходимо, бих казал, задължително да се насърчават хората в тяхната работа.
published by SpasV на 2013-11-28 10:22:49

Не мога да подмина това "нескопосани MKV торенти".
Виж какво приятелю, имай си своите предпочитания, но не парадирай с невежество на публични места.
Има и деца, които като не разбират достатъчно, са лено манипулируеми.
MKV е универсален контейнер, който има и предимства пред тези, избраните от Blu-ray асоциацията за стандадт на ТЪРГОВСКИТЕ издания.
(Blu-ray контейнерите са стандарти на международни организации и като такива, би трябвало да отговарят на изисквания, които са много по-високи, от тези, от които ние се нуждаем. А ние работим в много надеждна среда: BitTorrent Protocol, който използва контролна сума за всяко "парче" (2, 4 MB) информация, която обменя, TCP-IP Protocol„ който надеждно (гарантирано без грешка) пренася всеки информационнен пакет, PC среда, която също е изключително надеждна.)
Ще отбележа само три:
1) MKV е "open source". значи е свободен и вече практически се подържа от всички. (Документацията на Blu-ray контейнерите струва повече от $1,000 и се лицензира на тази цена за една година.)
2) MKV подържа повече потоци. За пример ще посоча няколко аудио потока:
Blu-ray стандартът допуска само DTS и DD кодирани потоци. И двата HD компресора - DTS-MA и TrueHD пробутват "ядро" (core), което е компресиран със зуба на информация звук, само защото тези компресори са търговски продукти и целта на трговците е да запазят "инвестициите" на клиентите си, като дават възможност и старите им декодери да бъдат използвани със сегашните Blu-ray изадания.
MKV позволява използване на FLAC, който освен, че е по-ефективен, безплатен - а значи широко подържан, ви дава възможност да изхвърлите излишното "ядро" и да работите само с копресирания "без загуба" звук.
3) MKV е по-компактен контейнер.
Два са основните резултати от казаното по-горе:
1) По-малък по размер файл, съдържащ изданието. Ако това не ви изглежда сериозен аргумент, помислете за случая, когато имате, например, 1,000 Blu-ray издания на филми.
2) В свят, където всеки човешки труд има стойност, работата със "свободни" продукти и услуги възпитава и насърчава уважението към всеки, който продава резултата ма своя труд. Просто, "там" възпитават да НЕ ПРИСВОЯВАТ чужд труд.
published by SpasV на 2013-11-28 10:39:00

"вградени БГ субс!"
Това пък какво значи? Невежество?
Кой не може да мултиплексира текстов поток в едно Blu-ray издание?
"Вграждане" на субтитри е рутинна софтуерна работа.
Проблемът е СЪЗДАВАНЕ на ПОДХОДЯЩИ субтитри, за което се изисква доста повече, освен боравенето със свободен софуер.
Субтитрите в това издание са на ПРОДУЦЕНТА на филма както всички се сещаме ...
published by turnokopa на 2013-11-28 16:55:41
2 Страници с лафове от пейката пред блока. АРЕНА, къде са ти модераторите !!! Толкова писане дето написахте стана като научен труд, а това се чист СПАМ, нищо общо с това за качество и количество на заглавието отгоре. А аз точно затова влязах, за да прочета коментарите...
Недоизживяно детство...
published by mardafi на 2013-11-28 17:50:05
Мисля, че е време и аз да кажа две думи - Спасе слез на земята малко - този БлуРей ми беше пратен в един от боксовете до които имам достъп - изпратен ми е от един руснак - казва се Сергей - стар мой приятел и личен познат - известен е в света като създател на най-добрите ръководства за работа с БлуРей дискове - от любезност към мен беше именувал файла 123 - защото другата част от света знае, че аз именувам всичко , което работя с 123 или 147 - с това изчерпвам тази част от въпросите. Прочетох коментарите - това е естествено - първо - непонятно защо коментарите се завъртат около темата - Ремукси - това не е Ремукс . От написаното разбирам, че Спас е почитател на руската школа - която облича Ремукса в Мкв - това си е тяхно право така им харесва. Има други школи - на част от които съм съучредител - които предпочитат ремукса да е облечен другояче. Това , което не се каза на потребителите е следното : При размер на видеото между 20-30 Гб МКВто определено издиша . Относно аудиото - огромна част от потребителите не са в състояние да заплатят цената на перфектното аудио оборудване за в дома. По същество - при ремуксите не се обработва видеото - докато при BD25 в 90% от случаите то се обработва. Естествено както ще забележите допълнителните материали са с по-лошо качество от филма - така съм решил. И един послепис - това е един от малкото филми , които гледах - не е лош и края не е хепи.
published by dido_rs на 2013-11-29 02:21:29
Благодарим :)
published by simo76 на 2013-11-29 17:54:38
Интересна дискусия, но само едно искам да кажа - нека да благодарим на всеки, който е положил някакъв труд или усилие, за да ни достави нещо безплатно в плюс за нашето домашно удоволствие, а не да го оплюваме. Няма значение дали е компресирано, некомпресирано или разкомпресирано. :) Съществуват различни профили, желания и потребителски "влакове". За всеки си има секция, зад всяко нещо стои часове наред труд и усилие. Така че, mardafi, благодаря и ще се радваме на още хубави блурей издания и всяко нещо, което е на полза роду.
published by p01s0ns на 2013-12-01 13:50:26
Благодаря за доброто качество :)
published by punetpunet на 2013-12-01 22:44:07
Съжалявам че тази дискусия се изопачи в битка между формати и стандарти. Идеята за моя първи пост беше пределно проста. В BluRay секцията нормално е да видим издания ако не в пълния BluRay формат то поне в M2TS. Така както винаги е било в DVD-R секцията например. Това просто ще направи живота на обикновените потребители далеч по-лесен и приятен. Благодаря на всички ъплоудъри за труда им, който всички ние много ценим.
published by SpasV на 2013-12-03 18:10:58

За тези, които предпочитат Blu-ray файлова структура имам добра новина.
tsMuxeR автоматично извлича AVC, DTSMA, PGF потоци от mkv и ги поставя в ts, m2ts, BD фаилова структура, iso.
Не работи (все още с TrueHD), но вероятно и това ще стане - просто не е приоритетна работа на автора.
По този повод разбрах, че TrueHD потокът се поставя в mkv без т.н. "ядро", което за мене е още едно предимство на този формат.
published by g_gerganov на 2014-03-27 19:14:46
Как да си заредя бг субтитрите? Пише че ги има в торента. При мен тръгват англ. субтитри.