ArenaBG
mobile spot 4
published by zxvf на 2013-01-19 11:13:07
Вашето мнение относно El Gringo може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by benx321 на 2013-01-19 14:49:13
Доста български участия, браво!
published by Leon1001 на 2013-01-19 17:49:16
Един въпрос към ъплоудера - вижда се, че качваш доста такива BD-та тук, за което ти благодарим, НО:

Какъв е смисълът да се хабят 15-20- или дори 25GB при положение, че тези "прикачени" субтитри не се четат при запис на BD-диск /за голям екран/ и стават за гледане само на РС? Има ли начин това да се промени?
Предварително благодаря.
published by donnikalas на 2013-01-19 20:10:15
Един от най-глупавите филми! Заблудих се като видях актьорите, но успях да гледам едва 20 минути! Абсолютна боза! Не се изказвам по труда на ъпера, и към него само благодарности, мнението ми е единствено насочено към филма!
published by punetpunet на 2013-01-19 20:41:35
Уместен въпрос, на който едва вчера открих отговора с помощта на ldimitrov и един от АренаБГ форумите.

Конвертирането до стандартен BlyRay формат със BG субтитри, запазване на оригиналните чаптъри и без меню, става за около 20 минути на бавен компютър, като качеството на звук и картина остава недокоснато. Използва се само tsMuxeR, като се избират входящ поток за видео, аудио и субтитри, а BluRay като изховящ формат. При мен се получи от първия път, но с маймунки вместо БГ субтитри. Решението на проблема, което намерих във форума е:
===============
отваряш Control Panel > Region and Language > Administrative и тук Language for non-Unicode programs ако не е нагласено на Bulgarian, го промени да е така.
Също може да пробваш и да отвориш субтитрите с Notepad, избераш File -> Save as и долу където пише Encoding избираш Unicode и записваш файла.
===============
Накрая записвам на BD-диск с ImgBurn. Резултата е перфектен. Успех и приятно гледане!
published by denkov на 2013-01-19 23:47:00
И аз се чудя секцията е за Blu-Ray, пък болшинството неща са някакви Remux-и. Не може ли да се качва оригинала или поне да си има отделна секция? Както са DVD и Divx.
Иначе хубаво качество ама за компютърец, за истинско кино не става!
published by denkov на 2013-01-19 23:51:06
И има ли "чаптъри"? Щото в тия ремукси май няма...
published by pirogof на 2013-01-20 03:16:09
ами то си пише ремукс в заглавието, какво толкова ви бърка секцията та само се оплаквате? не че имам нещо против да са в отделна секция, но при условие, че такава поне за момента няма, човека къде искате да го качи филма, след като е с blu-ray качество и още по-малко принадлежи в другите секции...
аз лично пък се дразня като ми качат целия блу-рей, понеже хаби пространство с излишни аудио тракове и субтитри и менюта и т.н., които трябва да орязвам сам и после да трия оригинала, което ме лишава от възможността да сийдвам.

за филма - отначало бях изписал един огромен ферман, изреждайки негативи и позитиви, но в последствие реших да ви спестя анализа си и да кажа само, че филма много ми хареса и бих го описал като представител на старите карате-екшъни от края на миналия век, но с много по-качествен екшън и с доста прилична историйка. негативите на филма, дължащи се на ниския бюджет и локацията, са напълно пренебрежими и далеч не си заслужава да се изпусне този страхотен филм, заради тях.
published by kyamran на 2013-01-20 17:18:54
Като гледам снимките май качеството на картината не е ок!
published by kyamran на 2013-01-20 17:21:36
Качеството на картината май не е Блу Рей, доста семпли ми се виждат. Ще дочакам оригиналният Блу Рей
published by Leon1001 на 2013-01-20 19:01:47
punetpunet - благодаря!!

а ЪПЛОУДЕРА /scene и др./ би трябвало много внимателно да го прочете това и поне 3 пъти да ти благодари! ;-)
published by ldimitrov на 2013-01-22 20:16:25
Като писах на punetpunet за tsMuxer предполагах че иска да го запиши и гледа на домашен Blu-Ray плеар.Но като чета
коментарите тук и другаде забелязвам негативно отношение към MKV формата,което е изненада за мен.Така нареченият
REMUX ако е направен както трябва няма да забележите разлика в картината или звука.За да ви убедя предлагам да
пробвате като използвате програмата mkvmerge(има я и портабал) която не само вгражда субтитрите но и разделя,обединява по време или размер+ако желаете създава чаптари.По-новите Blu-Rai плеари поддържат и MKV като формат.За субтитрите може ако се наложи да ползвате Subtitle Workshop или SubtitleEdit.
п.п.Извинявам се на punetpunet за неволният пропуск да го предупредя за unicoda.За послените 2 програми го нагласяте
на кирилица.Успех!
published by Leon1001 на 2013-01-28 14:46:26
Да де и след като свършим камара от работи описани от теб , ще оставим /разбира се/ рейтинга на т. нар. "ъплоудер" щото той .... ъплоудва нещо си, ей така....
ПП Наричам ги доморасли "качвачи" такива!
published by yoto на 2013-04-01 19:34:37
Give me seed please