Играта е много добра, но докато почна и свърши. Много кратка. Малко босове, и честно казано малко еднообразни. Има нови елементи, едновременно използване на оръжия, но в сравнение с арсенала на ДАнте от предишните части-много по малко на брой. Хубавото че може да ги ползваш едновременно без превключване. Въпреки новите елементи и визия, липсва разнообразието и историята в предните 2 части... ДА крафиката е на много добро ниво, но дори и 3-тата част имаше повече различни места, битки, диалози, и време геймплей. 4-тата част лично съм я преигравал 4-5 пъти само заради босовете и лудият Нео като ги зашемети и ги метне с Ямато. ДА тук в таз ичаст динамиката я има, но това че приключва бързо някак си остава горчив вкус в устата. Щ екажеш е 1/2 от цялата игра, което може и да е истина както с Half life Episode 1 и 2 общо са по малки като геймплей от цялата Half life 2л Да но не чакаме 3 години за следващата част. Дори последният бос не може да се сравни с голямата статуя накрая на 4-ката. За 6 години това ми е вторият коментар за игра, но не можах да се въздържа, тази поредица ми е любима. Не го приемайте като критика, а по скоро като усещане за играта.