ArenaBG
mobile spot 4
published by __SHADOW__ на 2012-09-16 10:52:50
Вашето мнение относно Debian 7 Gnome-2 - Final (Aleks-Linux-v.2.1) от aleks200059 може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by __SHADOW__ на 2012-09-16 15:01:51
Тестван от мен като Live distro директно от флаш памет без да го инсталирам на твърдия диск на HP Compaq 6735s. Mога да кажа че съм впечатлен от бързината и лекотата с която върви. Compiz и Fusion са настроени и само с едно кликване се пускат и спират. Всичко върви безпроблемно - DVD video, avi, flac. За интернета как отваря ще кажа само - пробвайте за да видите сами ::))) Виндоус 8 или 58 ако ще да направят няма да стигне това ниво никога. Поздрави ;)
published by b_petrov на 2012-09-16 16:42:31
убий ме,ама няма да инсталирам пипана дистрибуция на руски с еди си кви гъзарии и то от торент ...
Има си официален сайт от където може да се сдобие човек със свободен софтуер и да си го настрои както си иска и да е сигурен че не го е пипал някой руски алкохолик и не си е добавил юзър или задна врата за всеки случай!
Айде без тия.
published by GBM на 2012-09-16 19:24:15
__SHADOW__ може ли да споделиш какво ползваш за да създаваш live flash-ки...
published by lomion37 на 2012-09-16 19:30:24
@adores пробвай SolusOS !
published by __SHADOW__ на 2012-09-16 19:50:28
"Вратичка" има навсякъде, във всички ОС! Склонен съм да твърдя, че тя при линукс е в пъти по-малка от други ОС. Това е дълга тема...

@ b_petrov: юзър и политиката можеш да компилираш както искаш на момента, това всеки линукс потребител го знае. Тук същественото е, че се визуализира гном2 среда при работеща реално гном3. Мога да поясна на всички колеги като теб, не използвали линукс досега, че визуализацията на гном3 не е приета от общността с отворени обятия и поради тази причина, потребителите предпочитат предната и версия - гном2, която е много пъргава и гъвкава за манипулации. :) :)
Оприличаването на човека потрудил се да ни достави това удоволствие, при това на неиздадена версия на любимата на много потребители ОС, е некоректно и дори малко несериозно! Тук не става въпрос за MSWin, нещата са различни ;)

На всички чудещи се какво е линукс, как изглежда и трудно ли се манипулира хардуера с нея мога да обясня подробно, как да запишете флаш памет и тествате без да инсталирате нищо на хард диска си. :)
1. Изтеглете live-usb-install от http://live.learnfree.eu/download 2. Инсталирайте и пуснете програмата
3. За да не обяснявам всеки бутон от програмата Ви правя снимка [URL=http://www.imagebam.com/image/cb0b87210930609][IMG]http://thumbnails102.imagebam.com/21094/cb0b87210930609.jpg[/IMG][/URL] нагласете всичко като мен!
4. Поставете и заредете форматирана флашка
5. Натиснете старт и изчакайте поздравителен надпис
6. Честито вече имате линукс
7. Рестартирайте бозата, нагласяте БИОС да буутва първо от вече направеното USB
8. При зареждане на флаш-ката избирате Debian live и до 20-30сек сте в линукс.

Приятно цъкане ;)
published by __SHADOW__ на 2012-09-16 19:58:31
@ GBM: докато писах тоя ферман си ми задал въпроса... :) :) Програмата е лесна и не изисква специални знания... Само да кажа, че тази програма буттваща боза няма да Ви създаде! Тя прави само UNIX системи, Android включително ;)
При правенето конкретно на този Дебиан забележете посочената дистрибуция! Има налични само до версия 6.х, затова така ;)
published by __SHADOW__ на 2012-09-16 20:03:06
Още един линк на снимката към готовата за инсталиране програма: http://fastpic.ru/view/43/2012/0916/6c0bdf7555c1dd097a8e79b55f977256.png.html В случай, че първият не работи ;)
published by viktorspasov на 2012-09-17 13:22:45
Тая боза и гъза да си съдере пак няма да стигне нивото и на Win отпреди 10 години.Нямала вратички чак пише.1000 маймуни всяка по-гупава от предната бърничкат, а след това се самозаблуждават, че са направили нещо.За нет може и да става, за всичко друго забрави.
published by __SHADOW__ на 2012-09-17 13:55:56
Колега viktorspasov, ти първо не четеш какво съм написал, второ съм убеден, че никога не си се докосвал до нещо различно от джама :) Затова по-добре цапай със коментарите си някой спамерски форум, вместо да се опитваш да заблуждаваш някого тука... Поздрави ;)
published by viktorspasov на 2012-09-17 17:03:31
Аз чета, но ти не схващаш, какво пиша.Не бих си губил времето с тая смешна ОС, която освен за Нет не става за друго.Почни да ползваш програми и да те видя.Всеки нов релийз е същият като предния, сигурността и е нещо, в което вярват само ползващите я, а графичната и среда е сякаш игра от 90те години.
published by Battle Fury на 2012-09-17 19:43:22
Мдааа... коментари от фенове на Редмънд, какво да очакваш...
Повече от убеден съм, г-н Спасов, че през живота си не сте се разделяли с любимата ви "Дограма",
и едва ли сте в състояние да създадете диск с дялове с GPT-дялова таблица,
камо ли пък някога да сте пробвали Линукс...
Но за хейта/троленето сте пръв - вашите "аргументи" са смешни,
защото нищо от описаното не отговаря на действителността.

Пък коя е най-смотаната и "смешна" ОС в света - всички знаят.
published by Battle Fury на 2012-09-17 20:04:13
Ами, не предлага "графичен дизайн", защото е сървърна версия.
Който търси GUI при сървърите, щото иначе не може да се оправи - да си седи на "Дограма"-та...
published by Battle Fury на 2012-09-18 00:47:16
Мда, извинявай, adores, неправилно разбрах коментара
published by viktorspasov на 2012-09-18 09:50:50
Толкова разбирачи, че ме е срам да се обадя.Ползва се на сървърите, защото е безплатна и върши минималната нужна работа за тях.С 'графичен дизайн' имах предвид съвсем друго, а не, че е без GUI.Няма качествени драйвъри за тая смехория, има същият брой вируси като за Win, но понеже Сульо и Пульо правят по 1000 релийза и съотношението им намалява.С лунукс маниаци не ми се спори, тоя продукт е с качествата на първата си версия и няма никакво подобрение от тогава.Ядрото и е като на Mac, но разликите са от небето до земята.
published by flashjoro на 2012-09-18 11:16:01
Спасов едва ли има голяма компания или институция която на сърварите си държи секретна информация като например FBI, NASA и тн... Които биха поверили данните си на Win Server! И причината не е в липсата на пари за лицензи... Причината е че UNIX базираните системи са в пъти по надеждни по конфигоруеми и дават свободата да бъдат настроени програмирани и компилирани спрямо индивидуалните нужди и цели! Win Server e добър за някои неща, но си остава само един продукт който някой друг е решил как да работи какво да прави и какво не! UNIX системите са за истинските професионалисти! Windows e за мосовият потрербител. За десктоп може и да е по удобен, но с това се изчерпва всичко. Има много операционни системи които се използват за сигурни и надежни операзии и всички те са UNIX базирани и те се ползват не заради липса на бюджет...
published by viktorspasov на 2012-09-19 09:22:19
Толкова фантазии написахте, че нямам време да опровергавам всички.Mac е много по-сигурен от Линукс-факт.Масовите потребители ползват програми, които Линукс няма начин да подкара-факт.UNIX няма нищо общо с Линукс, дебилчето и подобните деривати, освен ядрото-факт.Професионалисти ползващи Линукс са аматьори с наизустени десет команди-факт.На ползващите Линукс е невъзможно да им се налее акъл в празнитеа глава-факт.Да спориш с ползващ Линукс е загуба на време-факт.
published by viktorspasov на 2012-09-20 11:50:14
Снимки или видео да съм гледал, за да правя разлики между Unix и Unix-like, a значи съм си губил времето с четене.По-зле от фенче на Линукс е само фен на google.Поне ми доказа, че е загуба на време да споря с теб.
published by xkp на 2012-09-20 16:36:17
Предпочитам да си изтегля DVD версията от официялнят сайт, поне ще съм сигурен че няма дупки в сигурността.
published by veskowesko на 2012-09-20 20:00:36
Това дистро може ли да се инсталира по нормален начин върху твърд диск? Пробвах го на флашка и се държи доста добре.
published by neckfreak на 2012-09-22 10:22:17
viktorspasov, Сър, искренно ме разсмяхте. Пожелавам ви един ден да ви насилят да си платите любимия ОС. Единственото нещо, което засега крепи Редмъдските господа се нарича директХ. А това за "сульо и пульо" дето пишели пачове за *никс ще го набутам в подписа ми напред-назад по форумите, пази боже, сляпо да прогледа. НАСА марсохода на *никс, иначе щяха да са запецнали на Околовръстното. Хайде със здраве, разсмивайте ни по-често.
published by viktorspasov на 2012-09-23 09:26:37
Само обещавате, но никъде не съм видял да ме споменавате по форумите. neckfreak, писна ми да пишете неща, които не схващате.Марсоход се движи напред, назад и настрани, същите възможности има и дебилчето, схващаш ли, че и с телефон ще могат да го ъпгрейднат(не ъпдейтнат) По-глупав човек от ползващ Линукс не съм срещал.ОС е основата, която служи да ползваш останалите програми.Вие ползвате нещо, което не е способно да работи с нищо.
published by adXok на 2012-09-23 10:43:00
Викторе,
недей така сега. Има си платени линукс дистрибуции, платени линукс програми, които са работещи и то доста добре. Няма ги, защото никой не ги краква. Същото както беше преди с тези на Apple. Откакто Apple се овълчиха яко и техните тъпни почнаха да кракват. С Линукс нещата ще се забавят, защото добрите програмисти и разработчици си получават парите от платените неща. А главното е, че има една сурия народ, която поради отвореността на кода си прави дистрота наляво и надясно, кое от кое по-бозави и глупави. Вероятно и това тук е... поредното самосиндикално начинание. Руснаците са изроди... знам го от опит. Имам звукова карта, чийто оригинални драйвери от производителя бледнеят пред драйвера, написан от един единствен... руснак! Просто си има хора които разбират и ако този руснак, разработил това дисторо тук е такъв, то това ще е удоволствие за ползващите Линукс.
Аз ползвам единствено Puppy Linux и то само ако нещо се сбози Wina, ако преместя хардуерен чаркул и т.н. машинации.
published by viktorspasov на 2012-09-24 15:55:38
Наясно съм, че има хубави и скъпи програми за Линукс/NukeX е такава/ но няма как да сложиш мотор от мерцедес в каруца и да вдигнеш 200км/ч. Знам го, защото повечето неща, които ти мислиш, че не ги кракват съм ги виждал.Чел съм мненията на хората, които ги ползват, чел съм мненията на кракерите, които имат и трите ОС, нищо хубаво не казват.
published by medun на 2012-09-25 10:23:50
:-))))
published by littlegreen на 2012-10-01 17:00:43
Аз чета ли чета коментари и има нещо, което продължавам да не схващам в коментарите на г-н Спасов.

1. Ако сте толкова много против линукс като софтуер, идеология, сигурност и т.н. защо въобще пишете коментари под този конкретен торент? Аз като видя нещо, което не харесвам го подминавам... не се заяждам с хората, които го ползват и си им харесва.
2. Какво толкова не можете да си пуснете под линукс? Аз лично правя графична обработка, играя на игри, гледам филми, ровя в интернет(да - и пиша коментари също), слушам музика и какво ли още не. За всичко си има софт - даже и за посредствения потребител в някои дистрибуции (Визирам Убунту със техния софтуер център, където за ежедневна работа софтуер се намира!)
3. Вие плащате ли си операционните системи? Има хора с принципи навън по улиците, които не искат да плащат, но не искат и да пиратстват - и те ли трябва да са глупави, както вие твърдите за ОС, описана тук?
4. Колкото до графичната среда (не разбирам защо му казвате дизайн?!?!) - имате ли си въобще представа кой първи я е използвал? Кой я е създал и върху каква ОС?
5. Осъзнавате ли, че "джамовете" са най-честите жертви на хакери и вируси? Кое по-точно му е по-по-най откъм сигурност на уиндоуса? Не, че не го ползвам - напротив. Някои неща просто се налагат - не сме стигнали още достатъчно високо технологично ниво, обаче вашите изказвания са въобще смехотворни и изцяло погрешни.
Айде със здраве, пък и аз ще попоглеждам за някой-друг виц ;-)

Сега обратно към торента - дистрибуцията се движи доста дорбе + класическия гном винаги ме е радвал... просто не мисля, че си заслужава преинсталацията на настоящата дистрибуция :)

Браво на ъплоудера!
published by viktorspasov на 2012-10-02 13:18:08
А най-много фантазираш. Нито игри с добро качество могат да се играят, а въобще няма да споря за графичната обработка, защото става ясно, че си много далеч от подобна материя.Има софтуер за нет и музика/филми, всичко останало не се ползва под Линукс, ако поне малко разбираш.
Win се предпочита за гадинките, защото няма хиляди диструбуции, а и не е нужно да си на високо ниво, за да го правиш.
Някъде да съм написал, че Win е по-сигурен от Линукс, само казвам, че е същата работа.
Много забавно е да чета, че графична среда и графичен дизайн са едно и също, липсват ти дори и минимални знания.
Пиша тук, защото чета глупостите ви за Win в коментарите, а някои малко разбиращи, ще се излъжат да ви повярват.
published by CNA на 2012-10-03 07:59:47
Защо спорите със този дебил не ми е ясно.Спасов колкото и простотии да напишеш тук впечатляваш единствено русата си приятелка или приятел.
published by crc на 2012-10-03 08:37:01
Добре, а ако искам да си го инсталирам на харда какво да правя?
Когато позлвах Linux mint от liveusb там си беше ясно - имаш си install mint на десктопа. Тука такова нещо не виждам, обикалях и по менютата и там не намерих.
Моля насочете ме.
published by viktorspasov на 2012-10-03 13:58:57
@CNA, къде видя някой да спори ? Спор е когато даваш аргументи, линукс фанатаците повтарят едни и същи неща, в които само те си вярват.
Аз ще ви посъветвам да спрете да пишете вицове.
published by Battle Fury на 2012-10-10 23:57:20
Най-големия виц тук сте Вие, Спасов.
И едва ли някой ще Ви приеме за нещо повече от обичаен форум-трол.
published by viktorspasov на 2012-10-11 13:27:59
Едва ли има човек ползващ Линукс, който да има и минимални знания, за да ме интересува мнението ви.
published by retail0 на 2012-10-24 22:21:41
използвам линукс от 2 години и мога да кажа че е страхотно не че нямам проблеми или бъгове но такива грижи които съм имал с бозата тука просто ги няма .Ест. отнема време да свикнеш със всичко но когато успееш разбираш че можеш с вършиш същата работа с ОС която харчи поне 5 по малко ресурси.. и това просто няма цена!!!!
published by dilian67 на 2012-10-29 16:52:55
руски бълвоч с бъгове не зарежда във виртуална машина
published by dilian67 на 2012-10-30 01:13:39
по добър е от w7 и w8 и работи с малко памет и по бързо
published by emiliann на 2012-11-11 16:13:42
благодаря на ъплодера-най-добрия линукс който съм пробвал,според мен е по-добър и от нашите усу-та!
published by ochbre на 2012-12-06 12:43:40
Благодаря на всички за коментарите. Свалям!
published by ochbre на 2012-12-08 19:47:58
Някой ще бъде ли така добър даме светне: Това умопомрачително бързо страшилище на операционните системи, може ли да се инсталира вътре в Windows - a?
published by spanian на 2012-12-30 23:21:46
Качих я на флашка и е страхотна ,но проблема се появи при инсталация - пригодена е за live CD
да го ....
published by spanian на 2012-12-31 11:15:15
Нещо съм се объркал :) ....
published by spanian на 2012-12-31 22:52:39
При по-продължителна употреба на мозилата - започнаха да се появяват грешки - и в един момет - спря да работи лисицата. Както казах - по-горе при инсталация от CD/DVD - дава грешка (поне при мен) - ползвах две устройства и два диска.
published by spanian на 2013-01-17 01:20:22
Проблемите свършиха, след като пробвах [url=http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=4316506]ALEKS-LINUX_v_3.3[/url].
published by aleks00000 на 2013-01-29 11:28:14
Ето как се инсталира - http://www.youtube.com/watch?v=DKUN5F0GMcM&feature=youtu.be :)
published by __SHADOW__ на 2013-02-16 19:18:45
Благодаря за коментарите, виждам, че добре се справяте дори и при моето дълготрайно отсъствие. Спама по адрес на линукс е очакван и не ме учудва.
До всички които искат да изпробват линукс на домашния си компютър ще дам съвет - debian не е най-добрата идея за начинаещи потребители, препоръчвам Ви да започнете от нещо друго, примерно: Ubuntu with KDE desktop, Linux Mint или OpenSUSE. Debian e труден за инсталация, бих казал най-труден сред съществуващите дистрота и повечето административни настройки са под конзола.
published by Ognjen92 на 2013-02-16 20:56:44
seed pls :(
published by djak на 2013-03-28 23:22:40
пробвах версията 3,6 и 3,2 но си вървят само на Live USB и хич не щат да се инсталират на компа
published by kisnet на 2013-04-09 21:22:10
може ли да се инсталира на компятъра, не видях инсталатор , а е прекрасна ОС.