ArenaBG
mobile spot 4
published by Dr3adLoX на 2017-01-03 15:34:44
Вашето мнение относно Climate Hustle - The Global Warming Shakedown (2016) може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by libertov на 2017-01-04 00:34:50
отлично разобличение на климатичната мафия!!!
published by mindlessbg на 2017-01-04 15:25:42
Дали?
Изгледах го от любопитство и няколко неща ми направиха впечатление:
Първо, целия филм е направен с някакви детински визуални ефекти и разчита именно на това, а не на някакви истински доказателства. Говорят се общи приказки подкрепени от още по-общи твърдения в записаните интервюта. Вярно е, че при защитниците на глобалното затопляне има некоректно представяне на данни, за да изглеждат по-впечатляващо, но ако се изключи това няма какво друго да се каже.
Във филма се представя тезата, че CO2 не е единствения фактор влияещ на климата, но това всъщност никой не го отрича. Проблем е обаче, когато започнеш да правиш предположение, че защото климатичната система е сложна и хаотична, то е невъзможно да се предвиди неговото влияние. Да, климатичната система е много сложно явление и предвижданията никога няма да бъдат 100% коректни, но е достатъчно да се хване само тренда.
Споменава се като фактое, че Слънчето е сериозен фактор определящ климата на Земята, но когато се твърди, че между 1998-2010 няма реално измеримо затопляне, не се споменава, че именно това е периода на най-слаба активност на Слънцето.
Оборва се твърдението със зачестилите климатични аномалии със статистика за САЩ, където това не се наблюдавало. Все едно САЩ е цялата планета, има редица места, където климатичните аномалии са се повишили в пъти. Наводнения, които преди са се смятали за възможни веднъж на 100 години сега стават относително често.
Споменава се, че в Антарктика се наблюдава запазване, а дори и увеличение на ледената покривка, но нищо не се казва за Северния полюс, където нещата са точно обаратни и именно тази година беше отчетен температурен рекорд с положителна температура. Имаше и други некоректно представени неща, но не ги помня всички.
Аз лично не съм защитник на тезата за човешкото влияние върху климата и смятам, че то бива преувеличено, но мислейки разумно, ако има дори 1% шанс да е вярно, то пак си струва да се предприемат някакви действия. Не мисля, че е лошо да започнем да потребяваме по-малко енергия или да го правим по по-устойчив начин, но трябва да има баланс в мерките и ползите, защото всяка крайност не е добра.
published by mindlessbg на 2017-01-05 16:34:50
И него съм гледал, но се съмнявам ти да си гледал това: https://www.youtube.com/watch?v=p6rXVq_Y-PU само 8-9 мин е.
published by mindlessbg на 2017-01-05 20:09:55
Невероятно има сняг, вече съм сигурен, че за никакво затопляне не може да се говори.
published by mindlessbg на 2017-01-06 14:15:37
Знам, че ще се изненадаш да го чуеш, но никога не е късно да научиш нещо ново. Студеното време по нашите ширини се дължи основно на флуктоации във въздушното течение jet stream, което обикновено държи студения арктически въздух затворен около Северния полюс. Когато обаче jet stream-а е нестабилен се получава това http://www.netweather.tv/index.cgi?action=jetstream;sess= ,а той е по-нестабилен именно, поради затоплянето на Северното полукълбо. Точно на тези флуктоации се дължеше студената зима в САЩ миналата година, когато валя сняг дори във Флорида. На тази климатична аномали се дължеше сушата в Русия 2010-та, когато в Москва не можеше да се диша от горските пожари и същата година дъждовете, които обикновено валят в Русия се изсипаха в Пакистан и там ги удави...
Та с 2 думи затоплянето не означава, че ще е по-топло навсякъде и по-всяко време, дори напротив, на места може да стане по-студено. Това последното знам, че трудно ще го асимилираш, но се опитай...
published by mindlessbg на 2017-01-06 20:27:48
Започвам да се съмнявам, че страдаш от някакъв тип дислексия, защото явно ти е трудно да четеш писмена реч и да я осмисляш.
Но на мен лично не ми пречи да си бръщолевиш по тема, която сам си си задал по някакъв начин. Това няма да промени нито един факт!
published by Dr3adLoX на 2017-01-07 22:41:05
Аз си говоря така общо, щото си мислех, че си се запознал с материала. Явно не си. Ще си направя труда да ти поясня леко. Финансовото ти състояние се променя, когато ти затворят електроцентралите, които произвеждат евтин ток и ти инвестират данъците в безкрайно скъпи и енерго-неефективни проекти. Резултата е, че тока ти става по-скъп и стандарта на живота ти става по-нисък. Един друг интересен ефект на това е, че в Америка се затварят ел. централи, които имат супер модерни филтри и дрън дрън и не пускат нищо друго освен въглероден диоксид. Същевременно, в Китай, където няма подобни регулации, се помпат яко евтини ел. централи, които са истински замърсители, китайците получават от тях евтин ток и с това си захранват фабриките за соларни панели на конкурентни ниски цени и след това ги изнасят за Америка. Иронично, крайния резултат е повече замърсяване в глобален мащаб. Също така, е желателно да се замислиш над налудничавия елемент от тезата ти, че тези милионери (Ал Гор, Обама… тн), многократно доказани корумпирани гадове, видиш ли, този път са добри и наистина искат просто да спасят белите мечки, не е цялото нещо поредната схема, която да ги обогати. – Абсурдно!
Иначе ти ако искаш си намали енергопотреблението, увеличи си го, купи си панели, или каквото смяташ, че ти е най-изгодно, мен лично не ме касае. Аз съм против истерията около глобалното затопляне като политически елемент, нищо повече от това.
Относно атомните тестове, не си ли ги чувал да те плашат с атомна зима? И да, просто енергия е. А тва, което се задържа от парниковите газове кво е?
А другото е Chemtrails. Гугълни го. И това е реалност.
Надявам се, това разяснява леко нещата. Ако ли не и възнамеряваш да се изакаш с още един коментар, с като предходната интонация, предлагам да се замислиш, кой искаш да убедиш, мен, или себе си, и ако съм аз, този, който искаш да убедиш, не си прави труда, пък иначе, ако е второто и ще спиш по-спокойно, давай, enjoy!
published by mindlessbg на 2017-01-09 23:42:39
Не се опитвам да убеждавам никой в нищо. Има достатъчно информация вече за общо взето всичко, но смятам, че е правилно човек да се запознае с всичко по дадена тема, а не само с едната страна. За това, че горенето на въглища замърсява въздуха не мисля, че има някой, който да го оспорва. За сега поне аз лично не съм чул на някой тока да му е станал по-скъп в директна връзка с глобалното затопляне. Добре отбеляза, че в САЩ централите имат филтри за всичко освен СО2, именно защото бълват много мръсотия, за това имат филтри, както и колите. Ако някоя центала бива затворена поне тук тези, които бяха затворени, бяха не защото отделят СО2, а защото нямат никакви пречиствателни инсталации.
Това, че в Китай въздуха е замърсен е ясно, но и в София като спре да духа вятър за 3-4 дни през зимата става като в мръсен китайски мегаполис, а в тяхните живеят много повече хора. Това няма връзка със затоплянето, а с човешката глупост. За Ал Гор, Обама... не знам точно как те лично ще се обгатят, но се сещам за интересите на петролното лоби и за това те как се обогатяват... може ти да помислиш над това.
Аз лично не виждам истерия около глобалното затопляне, дори напротив, на хората не им пука. Дали има затопляне вече не се оспорва дори от скептиците, защото е безпредметно да се спори с термометъра, дали е причинено от човешката дейност, както вече писах аз лично не съм на 100% убеден, но въпреки това смятам, че ако има шанс да бъде и ако наистина промяната в климата може да доведе до някои от хипотезите, то пак си струва да се направи нещо по въпроса.
За кемтрейлс знам и съм се интересувал, имало е опити за геоинжинеринг и може би и сега има някакви, но останалото е истерия...
Първоначално писах под този филм, защото е явно манипулативно направен и представя некоректно данни, с които се опитва да защити някавка теза. Ако твоята позиция е вярна и всичко се прави от хора като Ал Гор, то тогава е интересно кому е нужно да прави филмчета като този?! И ще ми е интересно наистина да ми обясниш механизма, чрез който лично ще се обогатят конкретно някакви хора едва ли не на твой гръб.
published by Dr3adLoX на 2017-01-10 12:08:04
Значи, конкретно за България аз не мога да кажа, защото не съм запознат. Ако са ги затворили защото нямат филтри – ОК. Но това, че в Америка ги затварят, въпреки че имат супер модерни филтри, го знам като факт. И хич не ме кефи, още повече, защото смятам, че планетата ни е във въглероден минимум и мисля, че би била много по-богата на растителност и съответно животни и съответно нас. Нали знаеш, че всички тук сме въглеродно базирани форми на живот. Ограничаването на СО2 намалява биологическия потенциал на планетата. А иначе, когато става въпрос да затворим ли мръсна ел. централа, ок, ама въпроса е с кво ще я заместим. С енерго-неефективни зелени проекти, които ще ни избушат джоба, или, мое лично мнение, най-добрия вариант – атомна енергия. И тука ще те заплета в още една конспирация – HAARP – има запи, ако се разровиш, на небето над Япония, цялото на вълни, супер неестествено, точно преди голямото земетресение, и има още един запис, с едни хипер големи светкавици, които се случват по време на земетресението, които са индикатор за зареждането на йоносферата от ХААРП. А! Също така изтече информация, за тва как систематично са били супер зле тия в ел. централата и са позволили тя да се взриви, когато същност това е било напълно предотвратимо. Т.е. – след като излъгаха света, че въглерода е лош, направиха Фукушима, за да го излъжат, че и атомната енергия е лоша и да подсигурят всички инвестиции да отидат там, където те ги искат. И разбира се, спомням си, германците веднага скочиха и обещаха да си затворят всички атомни ел. централи до 2020. Можеш цялото нещо да го вържеш даже с войната им срещу Русия, щото нали се сещаш, Русия е богата на петрол, въглища и уран и правят атомни ел. централи по целия свят, ама виж, значително производство на соларни панели нямат. А и да имат си имаме санкции. :)
Иначе, доказателства за затопляне, аз лично не виждам, нито нещо хората да са станали много по-убедени. Още повече, ако нещо се е случило, то е че има голямо движение, против голбалистките лъжи и даже чакаме всеки момент да влезе на влас в Америка, президент, които е открито против тази пропаганда, и една от причините, поради които е избран, е точно защото хората вече не вярват в такива корпоративни лайна, където Обама и СНН ги повтарят, като развалена плоча. Друг е въпроса, че ми намирисва, че няма да стигне до Белия дом, но както и да е.
А за това как се обогатяват може да разцъкаш, примерно тези линкове, но мисля, че квото и да намериш, конспирацията е много по-дълбока и зла и плана за забогатяване е в дълъг срок и много по-индиректен:
https://www.google.com/search?q=how+does+al+gore+get+rich+from+global+warming http://arenabg.com/bg/svali-torent-hillarys-america-the-secret-history-of-the-democratic-party-2016-docu-bdrip-x264-psychd-657481/ И земи да се запознаеш по-подробно с кемтрейловете:
http://arenabg.com/svali-torent-what-in-the-world-are-they-spraying-2010-443607/ http://arenabg.com/svali-torent-why-in-the-world-are-they-spraying-2012-443608/
published by mindlessbg на 2017-01-10 20:45:37
По принцип това, че в България преизпълнихме нормите за т.нар. зелена енергия си беше чисто българско малоумие или по-скоро проработи отявления нюх за далаверата, който имаме. Това обаче не ми дава право да обвиня тези които са направи ВЕИ централи, че участват в конспирацията за глобалното затопляне с цел лично обогатяване. Те просто са подходили опртюнистично, както смятам, че прави и Ал Гор. Да, той може и да печели превейки инвестиции свързани с очакванията свързани с глобалното затопляне, но това не го прави нищо повече от опортюнист.
Колкото до конспирациите свръзани с HAARP и с тях съм запознат, но аз лично няма как да повярвам в концепцията, че може да се предизвика земетресение чрез енергия добавена в йоносферата. Още по-малко вероятно е да повярвам, че някой целенасочено прави земетересение на десетки километри от Япония, точно изчислено така, че да предизвика цунами достатъчно голямо, че да прескочи защитните стени с цел да предизвика авария в АЕЦ, която дори не предизвика директни жертви и в медийно отношение направи много по-малко срещу атомната енергия, отколкото Чернобил.
За решението на Германия да си затворят центарлите, да те просто също като Ал Гор постъпиха опортюнистично. Явно за себе си са преценили, че в дългосрочен план ще е по-добре, ако успеят да живеят без АЕЦ и ядрени отпадъци, но тъй като това е скъпо удоволствие, се възползваха от възможноста да го продадат на електората с Фукушима.
Колкото до глобалното затопляне, то не е нещо, което ти или аз можем да си стоим и да видим или усетим, но аз лично вярвам на научния метод, а информация за него има достатъчно от авторитетни източници.
Антиглобалистичните настроения са ясни и имат своите причини, но че новия американски президент е против пропагандата... това е просто смешно. Той също е голям популист. Всяка една власт е използвала и ще използва пропаганда, особено след като Едуард Бърнейс е показал, колко ефективна може да бъде за контролиране на масите.
Колкото до линковете към торентите, гледал съм ги. Тези за Хилари и Обама бяха ОК, въпреки че ми беше смешно, как индийчето родено нейде из Индия, говореше за САЩ, все едно е участвал в писането на Конституцията им и как така Обама искал да намали "нашите ядрени сили".
published by Dr3adLoX на 2017-01-10 21:56:36
Е, просто опортюнист ли е, когато сам си създава опортюнитито с лъжи. Конспирация се нарича тва. И енергията не се добавя в йоносферата а се рефлектира от нея, в земята. И част от нея остава в йоносферата. Ти бегла представа нямаш за тва как работи, но бързаш да кажеш, че е глупаво. И ако глобалното затопляне е нещо, което аз и ти не можем да видим, защо тогава ти пука толкова? Защо де факто да си експортнем енергетиката в Китай, за нещо, което е невидимо? И явно никога не си слушал, кво говори Тръмп. Точно такъв е, крайно против лъжите за глобално затопляне. Пак един прост гугъл сърч ще те открехне, ама по-лесно е да си вярваш, че твоето си е истината. Аз се бях зарекъл, че с дървени философи като вас, няма да се занимавам. Защо се подлъгвам, не знам. Като не виждате истината, Аллах ще ви я покаже накрая, когато вече е късно да ви е от полза. Аре приятен живот (или поне малкото, квото ви е останало от него).
published by mindlessbg на 2017-01-11 00:18:58
Това, че Тръмп е против мерките вземани от САЩ на база глобалното затопляне не го прави директно против пропагандата, просто от една и съща информация ти виждаш едно, а аз друго. Енергетиката една държава няма как да си екпортне, защото енергията се произвежда там, където се потребява, дори при променливия ток има загуби при пренос на далечни разстояния. Тая енергия от йоносферата дето се отразявала към земята и минава през атмосферата обранто и особено интересно ми е как минава през водата? Ако ми обясниш физическия принцип, с който това се случва, може и да се замисля. Но аз не вярвам на всичко, което пише из интернет или се разказва във филмчета. За дървените философи, често ми се случва да го чувам, когато човека отсреща няма какво да изложи по същество аргументирано, завършва така. Забелязъл съм също, че конспирациите и религията вървят ръка за ръка понякога, изискват една и съща степен на лекомислие.
published by mindlessbg на 2017-01-11 12:39:22
Хаха, ти прочете ли изобщо, какво точно пише в последния линк, който си сложил...
published by Dr3adLoX на 2017-01-11 13:32:58
В рамките на нашия диалог няма значение, дали Тръмп ще се продаде, или не. И няма значение, кво е казал преди 10 години. Единственото, което има значение, е какво е казал, когато са го избирали, защото това изразява публичното мнение. Това е, което смята мнозинството. Вие все разправяте, как сте 99% и всички са съгласни с вас, ама същност сте петима палячовци и сте просто една тъжна шега, която ще си отмине, като изсъхнало листо върху реката на времето. И щом ние тъпите религиозни сме лекомислещи, ще те видим тебе, колко ще са ти леки мислите, на великия ден, който Аллах ви е обещал. Денят на Нюк Йорк, когато илюзиите ви ще бъдат унищожени. Само почакай. И няма даже дълго да чакаш.
published by mindlessbg на 2017-01-11 18:29:02
Това, което е казал е типичен пример на популизъм. Говорим едно да се харесаме на едните, но оставаме "open minded" и за срещуположната теза, за да не изгоним нейните защитници. Не мисля, че трябва да се коментират повече словоизлеянията му след като е казал, че климатичните промени са конспирация на Китай, а после, че си бил направил шега? Вярно 4 години са му били нужни да направи това прозрение.
Това, че мнозинството винаги решава, каквото му е по-лесно историята го е доказала многократно и всъщност мнозинството е на мнение, че ние хората не правим нищо лошо, нищо че съсипваме цели екосистеми и после се преместваме на следващото неунищожено място. Когато ни е удобно не вярваме, че може да имаме влияние над планетата, когато ни е удобно вярваме, че може да предизвикваме земетресения от 9та степен по Рихтер.
А и релано да, ние на планетата не може да ѝ направим много, тя може спокойно и без нас. Тъжното е, че това което правим много често затруднява собственото ни съществуване на нея.
Колкото до каквото и да намекваш свързано с деня на Ню Йорк, каквото и да се случи или не на този ден, то ще бъде направено от хора, не от божества...
published by endereng на 2017-01-29 10:45:12
Винаги ще има климатични зомбита с промити от пропаганда глави, които с радост ще ни "обуят" всички с въглеродни данъци и подобни, достатъчно е човек да погледне температурните и СО2 графики за дълъг геологичен период, примерно последните 100 млн години за да види каква торба с ароматни екскременти е цялата "глобално затопляне" и "климатична промяна" дандания, дори не толкова назад през холоценовия климатичен оптимум преди 5-9,000 години е била с 5-9С по висока температурата в зависимост от климатичния пояс...
published by mindlessbg на 2017-01-31 02:21:42
Ще споделиш ли кой въглероден данък са ти "обули"? Също ми е интересно през този дълъг период от 100 млн години, за който дори имаш графики, кой ги е направил? И в каква част от тоя период е можело да живеят хора? А за климатичния оптимум, за който говориш, да било е по-топло, но само в северното полукълбо, в южното е било по-студено. И това до голяма степен се обяснява с наклона на оста на Земята и циклите на Миланкович.
Но е важно да има зомбита наистина, които не обичат да се задълбочават в информацията, която някой им сипва и да я проверяват. Точно като в това филмче... нещо за него ще споделиш ли?