Не че съм капацитет, но на мен филма ми се стори страшно добър експеримент. Идеята за непобедимо чудовище не е нова... но начина по който филма е заснет е страхотен. И преди сме гледали този похват, но не и с такива мащаби и мисля, че тук режисьорите са нацелили 10-сятката! Страхотна АТМОСФЕРА Можеби най силното оръжие на филма, беше началото. Спокойно, съвсем непредвещаващо нищо катастрофално, приятно парти, приятни хора, всичко е страхотно до момента в който не се разтриса цялата зграда и после събитията върхлитат и премазват. За мен наистина атмосферата беше страхотна, буквално влезнах във филма, за това спомага и камерата. Друг елемент който грабва!
Сега малко уточнение - не мога да разбера някой хора, когато тичате с камера в ръка, нима очаквате картината да е неподвижна, да няма клатушкане и размазване. Или можеби очаквате човека неволен свидетел на събитията да спре на едно място и да снима детаилно чудовещето докато то му се усмихва. Че то тогава верно щеше да е пародия. Вкрай на сметка идеята залегнала зад този метод на снимане е да направи кадрите и изживяването максимално реалистично... и са се справили с това прекрасно
А кой каза, че приличал на нискобюджетен - хаха това ли и водещото, да е филм за милиони и най-вече как разбра че е нискобюджетен, като ефектите бяха смазващо добри, аз по добре ингриран 3Д обект в реална среда не бях виждал до сега... Така, че който се е подвел по това - спокойно ефектите са на супер добро ниво, но не те правят филма!