ArenaBG
mobile spot 4
published by Fastuka на 2009-11-20 12:55:41
Вашето мнение относно Tsar може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by radoisha на 2009-11-20 13:37:56
най добрия ъплоудър:thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:
published by irhen на 2009-11-20 13:54:26
няма да забравя когато прочетох в един руски учебник по история за писмото на Иван Грозни до Елизабет Първа, в което й заявява как не била никакъв суверен, защото в Англия имало народовластие.
published by tuturut на 2009-11-20 17:15:10
Руснаците писаха, че това е последната част от трилогията за Иван Грозни. Първата е била на Айзенштайн. Невероятен филм! Втората е "Иван Василиевич сменя професията си". А това е третата. Всеки филм е хубав по себе си. А за субтитрите - приятели, руския не е толкова труден език. Трябва само малко практика и желание. А и превода както от всеки чужд език, донякъде убива колорите на филма.
published by Giacomo на 2009-11-20 17:23:58
линк към първите 2 ?
published by Fastuka на 2009-11-20 20:57:45
А за субтитрите - приятели, руския не е толкова труден език. Трябва само малко практика и желание. А и превода както от всеки чужд език, донякъде убива колорите на филма.

:wacko:
published by beee на 2009-11-20 21:49:26
great movie, do you know a subtitle in english/french/romanian? many thanks in advance...:blush:
published by spatia на 2009-11-21 10:04:05
Филма е супер!!!
published by Giacomo на 2009-11-21 20:22:47
някой линк към първите 2 части .. ?
published by BobbyTsanev на 2009-11-21 23:22:54
Първо - Няма 3 части...!!!
Филмът на Айзенщайн си е отделен, "Иван Басилиевич сменя професията.." си е отделна съветска комедия и не се подвеждайте по пуберски коментари за 3 части и т.н.
Второ - Филмът е сериозен поглед за царуването на Иван Грозни с много точно, по моя преценка, пресъздаване на атмосферата на тази епоха от Руската история. Само за това си струва да се гледа.
Тези, които не знаят руски... по добре не им трябва и да го дърпат - те са от това поколение, на което тази история не би им въздействала.
Тези които знаят руски, значи са с достатъчно акъл, за да оценят и проумеят филма.
Браво на ъплодера за бързото намиране и качване на този качествен релиз...
С две думи - ако сте раждани след 1985-та - не си правете труда да теглите. Гледайте нещо друго.
За другите - теглете и се наслаждавайте на добро руско кино-изкуство.
На мен филма ми хареса и ми допълни знанията за този период от историята на Русия.
published by BobbyTsanev на 2009-11-21 23:24:23
Тези които знаят руски, значи са с достатъчно акъл, за да оценят и проумеят филма.
Браво на ъплодера за бързото намиране и качване на този качествен релиз...
С две думи - ако сте раждани след 1985-та - не си правете труда да теглите. Гледайте нещо друго.
За другите - теглете и се наслаждавайте на добро руско кино-изкуство.
На мен филма ми хареса и ми допълни знанията за този период от историята на Русия.

ПС Това с 500 max символа е пълен булшит...
published by kotnnl на 2009-11-22 01:22:07
Иван Грозни...руски цар, но и "княз български"...(Титул "князя Болгарского" русские цари имели до последнего царя Николая II до 1917г. (до революции)).
"цар на българи и руси...", коронован с "казанска шапка"... Да,Да! става въпрос за Стара Велика България, войните и с Киевското княжество и българската ханска корона...жалко, че медийната машина може да разкаже историята както си иска...

Да. Руски царе са били царе и на българите. Не си ли се замислил, защо президентът в България няма никаква власт? Защото сега президентът на България е Б Обама. Диживяхте :)
published by dopiratelna на 2009-11-22 07:06:58
Благодаря за филма. И моля Ви престанете със заядливите коментари. Който харесва руското кино ще оцени филма. :smile:
published by batto6o80 на 2009-11-22 22:27:09
А тези,които не разбираме руски(иначе отговаряме на другите изисквания:-да сме родени преди '85-а,да сме достатъчно интелигентни,за да гледаме руско кино..)какво да правим?Вече гледахме Тарас Бульба и искаме още...:P
Ще бъде хубаво ако и поляците направят някой филм-например за Ян Собиески или екранизация на "С огън и меч"на Сенкевич.
published by tuturut на 2009-11-23 18:25:42
Така. Значи филма няма 3 части - извинявам се, ако съм се изказал неправилно. Коментарът ми се базира на това:

[url]http://www.gazeta.ru/culture/2009/11/05/a_3280800.shtml[/url] Така че, Боби Цанков внимтелно с квалификациите. Прочети помисли, пък тогава раздавай етикети.Филма на Айзенщайн, може да бъде намерен в руските торенти. Състои се от две части. И двете си заслужават, поне според мен. И за любителите на руското кино - филмът "Андрей Рублев" е задлжителен. Стига турски простотии!
published by mariansko на 2009-11-23 18:25:51
Tzanev, това, че филмът е част от трилогия не трябва да се възприема като линейна или чисто сюжетна зависимост. Бертолучи също направи трилогия - "Малкия Буда", "Последния император" и "Чай в пустинята" - познай кое свързва трите филма. На бас, че няма да можеш.
Това е последният филм на великия ОЛЕГ ЯНКОВСКИ, мир на праха му.
Стига с тъпите, безсмислени западни екшъни. Полско, руско, украинско кино, въобще славянското изкуство е велико (за съжаление само ние сме гола вода - говоря за последните 20 години). Поздрави за ъплоуда!!!!!!!!!
published by valkost на 2009-11-23 22:25:36
Някой може ли да ми каже дали " Subtitle Workshop " работи под упр. на VISTA ? Защото се опитвам многократно да преведа филма , но след няколко сек. работа ми исключва програмата !!! ................:grrr:
published by dopiratelna на 2009-12-03 07:24:16
Ето субтитри на полски. Ако някой има възможност нека се погрижи.
http://www.opensubtitles.org/bg/download/sub/3601290
published by poisoniva на 2009-12-08 09:19:38
Очаквах повече!!! Актьорската игра е на предишното високо ниво, но бутафоризмите са проникнали в образността на мисленето на режисьор и оператор. Мисля че масовото навлизане на сериала в руското кино общество не е останало без последствия. Все пак си заслужава да се види - макар и спаднало все още има ниво.
published by dopiratelna на 2009-12-15 20:40:29
Ето субтитри. Да благодарим на преводача.
http://dox.bg/files/dw?a=304fc80646