ArenaBG
mobile spot 4
published by kakanara на 2008-09-30 21:00:44
Вашето мнение относно Bulgaria.Total.War.II може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by bossman на 2008-09-30 21:44:12
i havent played games in 2-3 years but i gota play this! thank you:thumbsup:
published by Groznii на 2008-10-01 07:39:56
Щом Medieval II: Total War , става за Виста , значи и мода става
published by princes.ANA на 2008-09-30 21:30:14
На скрийновете само едни коне пасат...
published by toma на 2008-10-01 00:21:03
Стахотно е, че има хора, които се занимават сериозно с това! Искам само да отбележа, че съвсем наскоро разкриха, че България не е създадена през 681г. , както пише в учебниците, а много по рано, както и че огромна част от историята ни се е развила по начин -много по-различен от общоизвестния! Преди около месец директора на Националния исторически музей разскри в интервю много интересни факти, които предполагат пренаписването не само на учебниците, но и на много книги!
published by Morgenshtern на 2008-09-30 21:32:39
Да бе, странна работа. По времето, в което уж се развива играта, доста години време Бългрия е била на три морета, една от великите сили. Боже, та ние тотално сме разбивали армии от кръстоносци, опитващи се да минат през наша територия като да им е бащиния. Създавали сме съюзи, разваляли сме други, печелили сме, губили сме, но с нас се е съобразявала цяла Европа и не само.
И сядат разни образи, създават игра с претенции за някаква историческа достоверност и напълно забравят да ни включат по какъвто и да е начин. Абе ей!! Добре, да предположим, че не разчитат от българите да изкарат много от продажбите, та няма нужда да си правят труда. Е какво тогава, от византийците и римпяните да не би да очакват?
Чисто безхаберие от тяхна страна.
Та така, браво на тези, които са създали този мод, браво и на уплоадъра!!
published by sarfios на 2008-09-30 21:11:09
Това ще се види...
published by fernandes на 2008-09-30 21:21:45
браво вие сте номер 111111111111
published by Morgenshtern на 2008-09-30 21:33:05
Абе ей!! Добре, да предположим, че не разчитат от българите да изкарат много от продажбите, та няма нужда да си правят труда. Е какво тогава, от византийците и римпяните да не би да очакват?
Чисто безхаберие от тяхна страна.
Та така, браво на тези, които са създали този мод, браво и на уплоадъра!!
published by Groznii на 2008-09-30 21:38:27
Ами в момента разработваме версия 3 - Величието на хана ,която ще се различава тотално от предишните версии защото ще обхвани годините на създаването на съвременната Българска държава (680год), което довежда до доста промени дори в картата която вече няма да е кото сегашната(т.е ще обхвани само някои части от Европа и Азия),за повече информация и предложения може да посетите [url=http://btw-team.forumandco.com/forum-f20/]форума[/url] на мода.
published by mutha на 2008-09-30 21:38:57
[center][size=4][color=#FF6600]БРАВО![/color][/size]
[/center]
Такива торенти ме изпълват с гордост и радост :). Живи и здрави да са авторите и да продължават все така!
published by killer755 на 2008-09-30 22:09:36
поклон:hooray:
published by mehniwee на 2008-09-30 22:11:37
:thumbsdown:
published by Groznii на 2008-09-30 22:27:42
Да има
published by chaser1 на 2008-09-30 22:35:52
e на 1 се чудя.На времето сме разбивали големи армий,византия ни е искала помощ абе велики бяхме а в сички игри за рицари не са споменали българи.е навремето бяхме велик народ а сега сме нищо,иначе тегля с радост ще играя гласувам не 5 а 6.:lol::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:брао на ъпа:thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:
published by lotus2005 на 2008-09-30 23:36:11
chaser1 абе я ми кажи един български рицар и ща призная шматка:):D
published by DaSmith на 2008-10-01 00:29:34
Как го каза, Chaser, "бяхме", все едно и ти си бил там :lol: Да не си безсмъртен?! :fun:
published by NikeBG на 2008-10-01 00:30:03
eleutherios, използвали сме някои мини-модове, за които сме получили разрешение (а за някои не сме и затова не ги ползваме, за съжаление) :
"Благодарности и използвани модове:
Beiss - Xenophonia mod
burrek - Early and High Unique Skins & Knights & K&K
GrandVIZ - Ultimate AI 1.5
Point Blak - Real Combat 1.3
derdrakken - Field Cost Script"
published by Bastor на 2008-10-01 00:34:19
Toma не че искам да ти разбивам малкото балонче, но това, че българите са един от най-старите народи и, че ни е имало доста преди 681 се знае добре...това, че някой нещастен комуняга ни го е избил от учебниците и главите преди години вече е друго...таа както и да е....преди това сме били непълни номади....ама пък сме стигнали навсякъде....заселили сме се даже в територията на днешна македония и Италия.
published by trofeto на 2008-10-01 00:42:29
не става ли за windows V:-/:-/:-/:(:'(ista
published by aurona на 2008-10-01 01:47:18
чичка въобще не намесваи комунягите в тая работа...
историята е пренаписвана много пъти не само 1 път и то много преди комунягите...
не напразно им викат "the dark ages"сам си го преведи....историята е пренаписвана с цел да някои да има водеща роля....
има факти които сочат че много народи не са имали достатъчно мини за метал да въоръжат огромните си армия както е написано в учебниците не съм сигурен в броиките но четох някъде за това....
както и че църквата е колила и бесила наред и е била наи голямата сила...да не говорим пък те колко книги са изгорили...познаи какви книги са били...
няма как да знаем какво е станало дори не знаем какво е станало преди 200 години... е да пише в учебниците но не можем да бъдем сигурни...
както и да е нема да изясниме въпросите с коментарите трябват доказателства...
аиде с здраве
published by DaSmith на 2008-10-01 05:29:17
Между другото се чудя защо това е мод в средновековен стил. Да бяха сложили мутри вместо пешаци и босове вместо ханове и царе и направо си става ситуацията днес в България ама на 100% :lol:
published by McCreary на 2008-10-01 10:32:28
Е вие се изкарахте ебати конспираторите, а и това че инквизижията е горила книги и е избивала хора само защото е смятала че имат някави свръхестествени сили (а и не само за това)си е всеизвестен факт. Ренесанса е дошъл благодарение на османската инвазия в Византия (където заразлика в европа няма инквизиция и няма прегради за изучаване на науките) и гледаш как интелигенцията на Византия отива в Европа и инквизицията остава с пръст в устата да гледа как цялата им система рухва.
published by McCreary на 2008-10-01 10:37:14
а това че ви наричам конспиратори не се обиждаите, и аз си падам по конспирациите (кои не си пада по тях :lol: ) но приемете и ваианта че може и да не е така както казвате, че може да си е както пише по учебниците, разбирасе аз не знам истината така, че мога само да предполага, не изключвам вариантите ;):)
published by elmirabg на 2008-10-01 11:28:54
Евалата на всички, които са прекарали не една безсънна нощ за създаването на това прекрасно допълнение към любимата ми игра. Те доказват, че и ден днешен сме сила - не на меча, а на компютъра. Сърдечно БЛАГОДАРЯ!:thumbsup:
published by Squiffy19 на 2008-10-01 11:31:51
Евала за мода.Има някои дребни забележки но като цяло е мн добър,все пак друго си е като се гърбиш със собствения си народ нахъсваш се допълнително :)
С нетърпения чакам следващия мод с българите :thumbsup:
published by Halimandes на 2008-10-01 11:41:22
"За да инсталирате мода , е необходимо да имате сложена играта Medieval II : Total War , която да е ъпдейтната до версия 1.2 минимум ."

Става ли да сложа пачовете дето са от Експанжъна (Kingdoms), да не си играя да ги тегля и тях ?
published by Groznii на 2008-10-01 17:05:26
Halimandes - да става , аз така съм направил и съм сверсия 1.3 на играта дори .
published by JusticeBringer на 2008-10-01 18:47:50
Време беше ! Браво на създателите и 10x на ъпа за този МОД ! :thumbsup: :yoji:
published by Riptor на 2008-10-03 02:26:55
Ако и правописа в играта е като този от описанието...
published by InComingPeanut на 2008-10-03 10:01:11
абе да ви питам някой знаели защо като пусна играта и тап излзиа един прозорец с Цар Симеон и до там... 2 часа го оставих продалжаваше да си зарежда :( някой ако знае какво да правя моля да пише :(
published by InComingPeanut на 2008-10-03 11:53:49
предполагам че не си сложил крак-а
published by Carlosbg на 2008-10-03 11:55:35
Браво много хубаво, ама тоя Руски.Хванете Бай Цоко от крчмата да озвучи командите.
published by R.I.P.90 на 2008-10-03 12:57:20
Инсталирал съм си към играта-Crusaders , Teutonik,Americans и Britania Campain ако сега си сложа и този пач дали ще ми тръгват всички кампаний?
published by R.I.P.90 на 2008-10-03 14:03:52
И на мен ми излиза- Please insert the corect cd-rom , select OK and restart application.Трябва ли ми някъв крак?
published by Carlosbg на 2008-10-03 15:03:38
Мода ползва exeto на оригиналната игра не на Kinfdoms демек ви трябва крак за нея.Иначе нмя проблем аз съм с всички Kingdoms и ми върви.
published by Groznii на 2008-10-03 18:16:21
InComingPeanut - "при първото пускане на мода, ще се наложи да почакате известно време, тъй като някои файлове не са включени към инсталацията, поради големия им размер и се налага да се генерират автоматично при първото стартиране на мода." - изглежда си избързал с нещо ... инсталирай си мода на ново и като го пуснеш , след като мине това време за генериране(то става точно по времето когато е прозореца с цар Симеон), излез от играта и тогава е стартирай на наво за да играеш .
published by Groznii на 2008-10-03 18:25:56
Carlosbg-ако имаш на разположение звукозаписно студио , за да направиш озвучението-давай . Защото по-добре без такова отколкото някакъв аматьорски запис .

R.I.P.90&harkon -трябва ви крак за версията която е Medieval , ако сте с Kingdoms , то това е версия 1.3 .
published by SSagent на 2008-10-03 19:45:45
Така за всички на които им изкарва лайна веднага кат пуснат играта. Аз имах такъв проблем, оправих го по следния начин - Изтрих цялата игра инсталирах наново, тегля пач 1.2 слагам, слагам крака от 1.2 инстал на мода и върви екстра;););)
published by chaser1 на 2008-10-03 20:47:44
тая игра има некав бъг на която и да е графика ме се4е при битки над 4000 човека а е невасмошно на моя комп ето изискванията:Video card NVIDIA GeForce 9800 GTX 3 GB ram 3.4 Ghz 2 ядрен.е това требва на наи високите изисквания да ми трагва без засичане.Rome Total War ми трагва на наи високите изисквания бес засичане 20 000 единици на боиното поле да се бият и да не засече поне малко а тука тоя мод при 4000 човека ми засича на наи ниските.Моля помогнете.Иначе мода е супер.:(:(:(:(:(
published by nozo на 2008-10-03 23:38:04
а как точно да стигна до новия свят, като играя с българите, че те не разполагат с други кораби освен базовия, а с него е невъзможно
published by Groznii на 2008-10-04 00:09:47
nozo , няма нов свят :) , така че и няма как да стигнеш до него .

chaser1 , моят комп е много по-слаб от твоя и нямам проблеми с засичане и то на полето с доста по-големи армии от 4000 човека .
published by Goldberg_86 на 2008-10-04 10:14:24
пичове аз истеглих играта ама немога да я играя нещо подобно ена хирос мисълта ми е и английски не разбирам и ми е малко трудно някой може ли да даде линк дет се обяснява как горе долу се играе
published by nozo на 2008-10-04 11:55:00
да попитам ако се сложи друг мод, например [url=http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=2052]този[/url] ще може ли да се игра е и той и BTW
published by beso на 2008-10-04 14:18:30
Thankful about strong game, but I have a problem I do not know how work it plz help me
published by anile8 на 2008-10-04 15:12:04
Супер идея, но според мен безобразно изпълнение. Играта е изкуствено забавена дотолкова, че да ти писне на втория час. Времето за строежа на сградите е увеличено 2, цените дори повече и в крайна сметкавсичко става адски мудно. Според мен са опропастили всичко с огромното бъзикане с механиката на играта. Дори цвета на знамената на България на картата е жълт(?!?) а на самата карта йълт ограден със синя линия (?!?!?, което поне за менунищожи усещането, че играя с България, да не говорим, че единиците ви говорят на руски... заслужава си да се изиграе просто за да кажеш, че си играл с българите...
published by Groznii на 2008-10-05 14:12:01
@Goldberg_86 - незнам някой да е направил на Български инструкции за това как се играе играта . Затова нещо ако не ти е ясно по добре питай в някой форум , все някой ще ти отговори.

@nozo - не би трябвало да може .

@anile8 - личи си че не си играл/а на мода и че не си прочел/а допълнителния файл в торента. В описанието много добре е описано че два хода се равняват на 1 година , от там идва и така смятаното по дълго време за строеж от тебе . Също хода на армиите е много увеличен спрямо оригинала което прави играта много по бърза , а не мудна .
published by tomyd на 2008-10-08 17:08:43
@[b]anile8[/b]
1. Времето за строеж е увеличено защото не е нормално да строиш огромна сграда за 1-2г ;)
2. Цените са увеличени с цел да се намялят приходите и оттам да се увеличи трудността. Защото срещу малоумното АИ и дете от детската градина може да победи. А в действителност на прадедите ни изобщо не им е било лесно. В "механиката" на играта или по-скоро в икономиката е пипано с цел да стане много по-трудна от оригинала/ванилата, защото тя е безобразно лесна.
3. За цвете на знамената ни на картата. Ами жълт е защото всички други вече са заети. Пък и ти ако успееш да ми покажеш/докажеш([i]ама не с някакви картинки от комиски, ами сериозни източници[/i]) какъв цвят е било БГ знамето през периода на Второто Българско Царство ще те черпя цяла каса от това което пиеш. ;)
4. Едениците говорят на руски защото той е най-близкия до българския([i]или поне много по-близо от английския[/i]), а на български професионално озвучение каквото е в Ксенофонията, включена като съб-мод няма.
published by tomyd на 2008-10-08 17:09:47
...
3. За цвете на знамената ни на картата. Ами жълт е защото всички други вече са заети. Пък и ти ако успееш да ми покажеш/докажеш([i]ама не с някакви картинки от комиски, ами сериозни източници[/i]) какъв цвят е било БГ знамето през периода на Второто Българско Царство ще те черпя цяла каса от това което пиеш. ;)
4. Едениците говорят на руски защото той е най-близкия до българския([i]или поне много по-близо от английския[/i]), а на български професионално озвучение каквото е в Ксенофонията, включена като съб-мод няма.
published by tomyd на 2008-10-08 16:53:49
Слаб мод с нищо българско в него

И как достигна го този главозамайващ извод само не разбрах? И още нещо...защо не вземещ ти да направиш по-добър или най-малкото да се включищ в направата му при това безплатно?
published by didooo777 на 2008-10-10 17:54:15
Имам въпрос. След като го инсталирах, ми тръгват само надписите на самия мод. При стартирането на играта фракциите и картата са си като в стандартната игра ( стартирам го от .bat файла). На Load campain намирам някакви започнати кампании с българите, но от руски мод. Дахте малко акъл какво да направя? -_-
published by tomyd на 2008-10-15 16:10:13
Погледни пак инфото на торента ;)
[i]...За да си пуснете последната версия на мода, влизате в Single Player-> [color=red]Custom Campaign[/color] и от там си избирате
от коя ера да започнете играта – Early или High...[/i]
published by atila_kan на 2008-10-23 11:54:47
na men ne mi trugva nqma li crak kak da q podkaram :|
published by ValentinR на 2008-11-17 16:51:34
Какви са минималните системни изисквания на играта?
published by warbob1991 на 2009-01-12 19:02:02
Моля ви дайте линк за !!!работещ!!! пач 1.2 с !!!работещ!!! крак !Щот толкова неработещи пачове теглих,че ми писна :'(
published by hamedo на 2009-04-28 18:25:20
abe hora ne6to ne ba5ka instaliram si igrata i ne moje da se pusne
published by genabis на 2011-08-24 18:50:38
нещо слаба работа качвам някаф торент и спасявайте се тарсете си пач,крак,мрак а-у!!!и накрая мода зле!!!:thumbsdown::t[color=red][size=5][/size][/color]humbsdown::thumbsdown:
published by angelll9 на 2010-01-18 17:20:57
приатели ще ми кажетели като нямам никаква весия на играта какво трябва да направя защото играта не ми терава
published by angelll9 на 2010-01-18 17:23:31
не ми трагва направо незнам какво трябва да направя
published by drilldo на 2010-03-27 02:30:27
Евала,идеята е перфектна ,но съм недоволен от някои неща ,които за мен са важни:първо,всички държави започват с поне 1 търговец ,дипломат,мисля че и шпионин,и поне 2 града...при българите не е така...прави ми играта по интересна де,но го отбелчзвам...другото обаче направо съсипша играта-всички армии и агенти ходчт около 2.5 пъти по-далече от тези в оригиналната версич,което е против всякаква логика,и най-вече с предишните и сегашни версии на играта.Колкото до българите в тотал уар- през първата версия ни броят към скитите,през втората не се появяваме просто защото никой все още не е наясно откъде сме се взели на балканския полуостров и къде е имало българи и къде не...нищо или почти не се знае за повечето ханове от първата и някои от втората династия династия,докато медивал вече не знам защо не са ни вклйучили,вероятно защото сме били в грандиозен упадък през този период...
published by drilldo на 2010-03-27 02:31:25
появяваме просто защото никой все още не е наясно откъде сме се взели на балканския полуостров и къде е имало българи и къде не...нищо или почти не се знае за повечето ханове от първата и някои от втората династия династия,докато медивал вече не знам защо не са ни вклйучили,вероятно защото сме били в грандиозен упадък през този период...
published by ivanbinev на 2010-12-21 18:08:10
Браво.Ама аи ся измислете нещо от началото до сега на България и да не е мод:lol::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:
published by c9075bp на 2011-03-30 09:52:56
za kolko vreme ce cvalia
published by Kris_ на 2013-01-04 22:36:45
най-сетне не6то за историята ни
published by kotkata43 на 2015-01-13 03:39:04
Seed please.......................................................