Значи началото е Transformers Generation one(G1). СЛед него е Transformers the movie от 1986, след него е Beast Wars, после Beast Machines и последното филмче е Cybertron.Като филма, който тече в момента по кината като хронология е някъде преди Beast wars във времето.
Има и други сериали от поредицата Transformers, но те нямат много общо с главната история, която разглеждат филмчетата горе.Някои даже са излизали само на японски и общо взето горните следват историята.От всички непосредствено свързани са Beast wars и Beast machines, като второто се явява продължение на първото, но вече с различен екип от сценаристи и затова е толкова различен по подход и сюжет от Beast wars.Та сюжета в тях се развива много години след сюжета във филма Transformers, който е в момента по кината(между другото, който не го е гледал на кино да отива заслужава си)и там главните герои пак са Optimus и Megatron, но това са други, а не тези от филма.Те са един вид наследници и по случайност попадат във времева дупка и се връщат пък много назад във времето още като се е зараждал живота на Земята и там започват т. нар. Beast Wars или Войната на зверовете, както се казваше като го даваха по Канал 1 преди години.И самия сюжет на сериала е много добър има препратки към Generation 1, към нашето време, как добрите се опитват да спасят зараждащото се човечество от унищожение, което има цел да не се появяват хората изобщо за да не можем ние заедно с Autobots да унищожим след време въпросния куб, който е в Transformers по кината в момента.Има и разни теории как се е порпдил живота на Земята от извънземни, изобщо това е най-добрия сериал на тема Transformers според мен заради много добрия екип сценаристи, който е щял да има още доста сезони, но производителите на играчки са ги накарали да го приключат бързо за да се пусне следващия сериал, че да имат нови играчки за продаване.
Изобщо още от както пуснаха Beast Wars по К1 им станах голям фен и бях събрал всички сериали и филми на тема Transformers, които имаше по мрежата заедно с неизлъчвани епизоди, интервщта със сценариситте и куп други редки неща, общо към 60 гигабайта, но при един срив всичко отиде на кино.Сега гледам, че сте почнали да ги качвате едно по едно филмчетата и се радвам, защото са много добри.Препоръчвам ви да ги гледате в хронологичен ред обаче за да не изпускате нишката.Аз в началото бая се обърках, защото не ги гледах подред.Но за мен Beast Wars си остават най-добрия сериал за съжаление набързо завършен заради производителите на играчки.