ArenaBG
mobile spot 4
published by TeamSoftware на 2008-12-17 10:36:04
Вашето мнение относно BBC.Horizon.2008.Do.You.Know.What.Time.It.Is.WS.PDTV.XviD.MP3.avi може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by kozew на 2008-12-17 15:54:10
Звучи интересно.
Ще се гледа :)
published by donchorob на 2008-12-17 18:31:46
Щом те кара да помислиш поне малко, тогава си струва! :)
published by mrspirit на 2008-12-18 04:14:45
Съответно и за това сме програмирани да остаряваме, просто защото съзнанието ни мисли, че времето минава и ние трябва да остаряваме като резултат на това.
published by mrspirit на 2008-12-18 04:14:09
Идеята, че само си въобразяваме, че времето тече в определена посока съм я срещал и преди и в нея има някаква логика. Ако след Големия Взрив всичко се създава, то и времето се е създало тогава, но то е по-скоро като океан, в който сме потопени и си стои неподвижен като такъв, а не като река, която отминава ли отминава. Може би понеже от хиляди години сме отмервали колко време е минало и за това съзнанията ни са програмирани още с раждането си да усещаме, че времето тече в определена посока.
published by majstora на 2008-12-18 16:00:39
АКО ИМАШЕ СУБ ЩЕШЕ ДА Е СУПЕР
published by video на 2008-12-20 01:36:15
Копеле, тоя професор нам къв си така се е нял с копчета, че се вкарва в е*аси филмите! В момента съм на 4-тата минута на филма и той вече изказа хиляди предположения за Маите! Едва ли не "физицете" им са били на съвременно ниво и са знаели толкова много, колкото и ние сега, (че даже и повече, ако сравним календарите), но са правели човешки жертвоприношения в култ към слънцето!?! Пич, това знание е дошло наготово, те не са могли да изчислят Земната година по-точно от сегашният Григориански календар, без да имат нужната техника! Това знание е дадено от техните "Богове", които и да са били...
published by video на 2008-12-20 01:39:02
Това знание е дадено от техните "богове"...
published by mrspirit на 2008-12-20 03:54:22
@video е ти викаш, че той се вкарвал във филми, а ти дето предплагаш, че на маите друга извънземна раса им е дала това знание не се вкарваш във филми?

Относно остаряването и ролята на съзнанието може би не съм прав, тъй като във филма се говори как ние се движим през времето със скоростта на светлината и това май води до усещането ни за това, че времето минава.

Като цяло на мен тази материя ми е интересна и бих се радвал, ако се качват още филми от поредицата.
published by mrspirit на 2008-12-20 03:55:02
BTW Робин Кокс като го гледате във филма прилича ли ви на 40 годишен? На мен ми мяза на 20 и няколко максимум 30 и няколко годишен.
published by video на 2008-12-20 11:56:51
Аз мисля логично! Това че календара на Маите е по-точен от нашия, а те не са разполагали с техниката за изчисление какво говори? А ти ако смяташ, че няма извънземни и си мислиш, че аз се вкарвам във филми си е за теб;)
published by mrspirit на 2008-12-20 18:46:39
@video аз не съм писал, че няма извънземни, то това да го твърди някой трябва да не е много запознат с астрономия и биохимия и като цяло с наука. Казвам ти просто, че в много древни култури има писания под формата на рисунки и какво ли още не, че някоя друга по-висша раса е донесла знание на Земята. Аз просто ти пиша, че щом ти мислиш, че той се вкарва във филми значи и твоето твърдение (за извънземната раса) също може да се тълкува като вкарване във филм. Иначе на много хора им е ясно, че цялата Вселена и всичко свързано с нея си е един голям филм. ^^
published by laynovoz на 2009-02-18 14:20:05
@alangelov

теорията за относителността на айнщайн е доказана, 'умнико'