ArenaBG
mobile spot 4
published by Pontifex на 2007-08-06 09:28:40
Вашето мнение относно Atom.Part.2.The.Key.To.The.Cosmos.WS.PDTV.XviD-PVR може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by ArabianSoul на 2007-08-06 11:43:42
- Защо Вселената е такава, каквато е? С точно определени физични закони и константи...
- Защото ако Вселената беше малко по-различна, нямаше да има кой да зададе въпроса :lol:
published by reg на 2007-08-06 11:51:57
Това, което казваш, се нарича "Силен антропен принцип".
published by daeba на 2007-08-06 21:32:35
Супер е филмчето, и двете ги гледах, сега искам и третото :P
published by EmilianovicH1914 на 2007-08-10 13:11:15
Момчета този арабела е екпериментален физик май. И обяснява нещата по много грешен начин. Истината е че всичко в квантовата механика си има съвсем логично обяснение но трябва много добре да се разбира функционалния анализ. Това което казва за метода на Шрьодингер и Хайзенберг е тъпотия двете картини са еквивалентни, разликата е само в релативиския случай когато Шрйодингер картината е грешна. А що се отнася до принципа на Хайзенберг това си е неравенстовото на Коши=Шварц просто този май тия неща не ги е чувал, или не знае какво са оператори в Хилбертовото пространство. Аман от такива собствено назначени експерти. Да поканят Фаддеев, Уитен Гросс Новиков Гинзбург те да коментират не този арабеско.
published by chaosmaster на 2007-08-15 13:34:28
em4o,продължавай да слагаш термини,които и сам не разбираш! Сигурно се чувстваш много умен,нали ? Всички сте големи всезнайковци бе ! Направо да си умре човек от кеф ?!
published by EmilianovicH1914 на 2007-08-23 19:59:46
chaosmasteр ти що не семеш да се застреляш. или да дойдещ да ми изсвириш нещо. Аз тия термини си ги разбирам много добре. Проблема е че ти си кухавел и явно нещо като чуеш по сложна дума и ти става зле.
Иначе филма е супер глупав, много мразя научно популярни филми за физика без нито едно уравнение в тях.
А факта колко е нещастен филма може да разберете от следното.
Това дето каза за картините на Хайзенберг и дирак е глупост. Картината на Хайзенберг е най общата възможна. Шрьодингер следва след частен случай избиране вида на Хамилтониана и не е релативистки ковариантна.
А има и още еди тънак момент,
толко са зле че бяха написали уравнението на дирак за случай на електромагнитно поле. От четримерния импулс бяха извадили четримерния потенциал.
Явно когато арабеско е търсил картинка на уравнението не е знаел какво да гледа. Филма е невероятно тъп.
Пак ви казвам филм за толкова сложни проблеми на теорети4ната физика без нито едно уравнение е жалък
published by Kochana на 2007-09-01 18:32:25
Браво , em4o ! :)
Добре е, че има умни хора като теб да ни предупреждават от такива измамни филми :) Аз не разбирам много и не съм гледал филма , но сигурно щях да клъвна като риба на червей :)
published by ntg2003 на 2007-09-14 22:31:17
Я да го дръпна. Като го чета емчо направо искам да си го изтледам филмчето. После ще коментирам.