ArenaBG
mobile spot 4
published by Malik на 2008-09-25 23:19:16
Вашето мнение относно Armin van Buuren - A State of Trance 371 [25.09.2008] може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by gugrry на 2008-09-26 01:16:21
Бахти, в кой век живеем, че още има такива кални mp3 за такива велики творци. Къде са lossless форматите???
published by Poseidon на 2008-09-26 08:52:50
Ей гъз недей знай много, такива като теб много ме дразнят. Вече и с претенции. Някои хора искат да слушат това на mp3 плейърите си. А като искаш lossless формати си ги намери сам!
Благодаря на malik.
published by shodan_9 на 2008-09-26 11:05:21
на мене пък качеството ми харесва,кво като е мп3
published by buconi на 2008-09-26 14:27:58
:thumbsup:много здрав сет, браво Malik:punk:
published by ffakiea на 2008-09-26 21:07:15
Ебати пича :-O всичките му творения са уникални :thumbsup: до сега нищо лошо не съм слушал от него :)!Благодаря на malik и на екипа от Арена които ни радват с тази уникална музика :)
published by SpasV на 2008-09-27 08:26:25
:)Здравейте,
пиша защото и аз не харесвам mp3 - особено Lame, който безцеремонно премахва високите честоти на звуковия спектър. Понататък, това което мисля че става, е "войната на звуковата сила". Продуцентите моделират звуковия спектър така, че да получант най-силен звук, чиято енергия основно се съдържа в ниско и средно честотните компоненти на спектъра, което заглушава и липсата на високочестотните компоненти се маскират.

Бих добавил все пак поне две не лоши (може би) новини:
1) С благодарности за [color=red]malik[/color], все пак това много популярно шоу, нък и не само то, може да се свали от много и бързи сървери практически веднага след като мине пилотното му предаване по DI.fm
2) Лично аз записвам това шоу една седмица след пилотното му излъчване, то фактически е 2 дни след него на XM82, и понеже комуникационния канал на радиото е достатъчно добър аз имам срсвнително хубав изходен звук. Този звук аз допълнително обработвам, така че звъковият му спектър е близък до този на компакт дискове на Armin, компресирам го във формат на MPEG-4 vbr 85% качество - @360 и го предлагам. (В същия режим компакт дискът на Armin и 100% качество се компресира до 400 kbps.)
published by SpasV на 2008-09-27 08:40:22
може да се сваля веднага след пилотното му предаване по DI.fm от многo и бързи сървери. Просто ги намерете и не чакайте.
2) Аз записвам това шоу също и го предлагам със звуков спектър, моделиран както спектъра на компакт диска ASOT Year Mix 2008, компресиран vbr @360 kbps, което е 85% от възможните макс 400 kbps. Ако някой реши и прведе "тест със слушане" на моите файлове и ги намери подходящи бих могъл да ги предлагам и lossless.
published by SpasV на 2008-09-27 10:43:01
Бих добавил още:
1) Не само ASOT е на сърверите веднага след завършване на пилотното му предаване, а може би всички Европейски предавания също.
2) Пилотното предаване на ASOT e mp3 @192 kbps поток по DI.fm - съответно звуковият спектър е ограничен на 18 kHz. Досега знам само два случая, когато ASOT има пълния си звуков спектър. Единият - моите записи, защото източникът регенерира целия звуков спектър. Вторият - записът е бил направен с микрофон и източник качествена звукова система, която се оказва, че може да регенерира по някакъв начин липсващата част на mp3 спектъра.