ArenaBG
mobile spot 4
published by zxvf на 2013-01-07 20:21:06
Вашето мнение относно Anna Karenina може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by kin1111 на 2013-01-14 16:07:36
Ще се гледа но до този момент няма руска класика която извън русия да е направена както трябва а опити много и Ана Каренина и Червено и черно и Война и мир и Тарас Булба и......Да видим този път какво се е получило
published by pfloyd на 2013-01-14 16:43:44
Е, "Червено и черно" не е точно руска класика, но като цяло съм напълно съгласен с теб. На мен лично "Доктор Живаго" ми беше на моменти смешен, толкова далеч ми изглеждаше от руския дух, макар че романът формално е съветски. Не се сещам дали Холивуд не са правили и филм по накой от романите на Шолохов.
published by panayotkabak на 2013-01-14 19:41:13
прочети книгата
доктор живаго
а филма го има
и е трагедия
published by ivajlo19 на 2013-01-14 19:46:57
На мен лично международната копродукция / с участието и на Русия/ на ,, Война и мир" ми хареса/ поне в сравнение със стария филм на Бондарчук/, както и ,, Идиот" с Ал Пачино.Дано и този филм да е от добрите, понякога се получава. Не считам ,,Доктор Живаго" за руска класика, все пак книгата е завършена 1955г. малко е смешен за момента , ама кой филм от 1965г. не изглежда смешно сега? С добър режисьор и актьори и руснаци са правили добри филми като за Шерлок Холмс, Конникът без глава, Американска трагедия и др.
published by anastasko на 2013-01-14 22:17:46
Подкрепям те напълно ivajlo19! Конникът без глава е един от много добрите съветски филми, а за филмите за Втората световна война просто нямат равни.
published by g0mes на 2013-01-15 19:45:29
Малко странно разчупено ,директора заиграва с театъра , но филма е хубав и не му наврежда.Киира ми хареса като Ана а Джъд Лоу е много добър Каренин.Почитателите на Толстоѝ няма да се разочароват.Сваляѝте!Благодаря за ъплоуда!
published by nevista22 на 2013-01-21 16:38:22
Забравете романа, докато гледате - не може да се екранизира цялата сложност на образите на Толстой, или поне и тук не успяват. Но като изключим това, филмът е страхотна адаптация според мен. Нестандартен начин за пресъздаване на действието, страхотни костюми, много емоционален, невероятно изпълнение на Кийра Найтли. И на колкото по-голям екран се гледа, толкова по-добре.
published by mimialex на 2013-01-25 10:40:39
Не мислете за руска класика когато гледате това, филмът е страхотен!!!
published by mott на 2013-02-17 14:04:36
Няма да мисли за руската класика оня, който не може да мисли!
Може ли да се прави филм по книга и да игнорираш книгата? Че с каква цел? Да изглежда едва тогава смислен филма ли?! Пълни глупости са това! Който иска да гледа филм направен по книга даже е задължително да е запознат с книгата преди това, за да може да оцени филма.
А образите на Толстой не са сложни, но е сложно да ги накараш да изпъкнат като ги задушаваш в театрални декори, а уж е филм!
Ако беше театър, разбирам. Ама тогава щях да го гледам и на живо. Жалко за свестните актьори.