ArenaBG
mobile spot 4
published by HDTeam на 2013-01-16 20:54:08
Вашето мнение относно An Islamic History of Europe може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by Deni444 на 2013-01-16 21:52:55
Това описание направо ме уби. Като се сетя че Османската империя благодарение на която Българският ренесанс (тъкмо настъпващ по нашите земи, изпреварвайки европейския) е бил забавен с няколко века, малко ме учудва точно как исляма е дал положително отражение. А причината империята да се разпадне е точно тази индустриална и културна изостаналост в сравнение с европейския свят.
Научните постижения и изкуството не се преписват на релията и в никакъв случай не се наричат християнски, ислямски или будистки.
Ще гледам филма да видим дали има нещо важно за казване, просто за да не съм идиота, който коментира без да проверява.
published by 712 на 2013-01-16 23:23:57
Аз не виждам каква цивилизация са донесли мюсюлманите в Европа, още по малко пък как са допринесли за каквото и да било Възраждане.
published by DemonX на 2013-01-16 23:55:40
По времето на Тъмните векове науката е намерила убежище в ислямските общности. КОеот далече не означава че исляма има чак пък кой знае какъв принос в Европа. Инак испанците не биха ги изгонили, усташите не биха ги клали и руснаците не биха намерили кой да ги подкрепи тук.
published by sddrm на 2013-01-17 00:31:17
@Deni444 Османска империя? Май не си разбрал, че филма е за инвазията на маврите.

При всички случай така представят информацията, че направо им свиват шапката на македонците.
published by mmid26 на 2013-01-17 22:17:00
Европейската цивилизация се е научил мюсюлманите по време на кръстоносните походи.Аз съм от Турция и аз съм горд да бъде мюсюлманин.
published by dinamis на 2013-01-17 22:34:45
Естествено че са донесли, не знаеш ли, че числата с които сди служиш се наричат арабски. И Европа поед този педофилски клуб, католическата църква, за 1000 години не е мръднала и крачка напред. Да не говорим, че когато арабите завладяват Испания, ония още са си скачали по дърветата.
published by klingon54 на 2013-01-17 23:38:48
Деца, като ви чета коментарите, се чудя - нямате ли други причини да се ежите, да се чувствате непълноценни, та нападате "религиите" - я католическата, я исляма... Не ме разбирайте грешно - нападайте си когото и колкото искате, лошо няма, само че бива ли така комплексарски, невежо, без елементарни сведения? От такива коментари като вашите могат да спечелят само вашите опоненти - вие ставате смешна плячка за тях, ако ви стиска действително да спорите с някого, имам предвид.
published by krummstadt на 2013-01-18 23:37:45
Мюсюлманският свят е дал наещо положително за европа? Пхахахахахахахахаха По-голяма смешка не бях чувал!!!

Ще ви кажа едно име Pat Condell намерете го във YouTube и се абонирахте за него (ако знаете английски) Той ще Ви каже какъв е мюсюлманският свят, човека е писател гей , но говори само истини!!!

published by dobri20 на 2013-02-20 14:32:14
Доста нелепи коментари направени от доста необразовани хора, като цяло. Прогонването на маврите от Испания е част от провалилите се Кръстоносни походи, които, както сигурно всички знаем, са показателни как едни варвари могат да унищожат една-две силно развити цивилизации и да радикализират доста хора - визирам Християнския Константинопол и т.нар. Левант. Именно когато Кръстоносците установяват своите "Небесни кралства" на Изток някои от по-умните им последователи осъзнават плашещата действителност. А за това колко са били лоши маврите, можете да попитате еврейте, които за да избягат от испанците-спасители са се пренесли с кораби в Османската империя. Поздрави, един здравомислещ Християнин.
published by UZZU на 2013-02-23 18:56:11
Аз самият съм християнин, но истината е, че в сравнение с мюсюлманите християните в Западна Европа са били примитивни диваци. Друг е въпросът, че османските турци нямат нищо общо с маврите, които са завладели Испания. Турците където минат са рушили, а маврите са градили. Османската империя е била в непрекъснат конфликт с Арабския Халифат и другите мюсюлмански държави.
published by laynovoz на 2013-02-25 22:54:22
след освобождението България е била една от най-големите сили. Само това може да ви накара да се замислите, че т.нар. робство не е било чак толкова лошо (ЯВНО) но следтова заграбена, ама от българи и руснаци
published by jorro_bg на 2013-03-02 21:56:23
МЮМЮНЕ 26 - мюсулманите открихте топлата вода в на баба ти шортите, която бе мюсулманка - изверги мръсни - тероризирали и заробили Европа за векове - Мюсюлманите са срам в развитието и прогреса на човечеството