ArenaBG
mobile spot 4
published by ArenaBG.com на 2007-09-06 16:04:08
Вашето мнение относно Amorphis - Silent Waters (Digipack) 2007 може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by metal_maiden на 2007-09-06 16:32:34
Албумът е просто супер, даже е по-добър от Eclipse!!!
published by substance на 2007-09-06 18:45:16
Благодаря за качествения релийз. Страхотен албум!
published by gene на 2007-09-06 18:49:01
И аз много мерси, страшно я уважавам тая група !!! :punk:
published by yashym на 2007-09-06 21:05:11
И аз благодаря!
published by auschwitz на 2007-09-07 22:42:35
наистина ли е кофти качеството?
published by Zografa на 2007-09-08 01:46:27
Абе ти нормален ли си?

EAC extraction logfile from 3. September 2007, 18:04 for CD
Amorphis / Silent Waters

Used drive : TSSTcorpCD/DVDW SH-S182D Adapter: 0 ID: 1
Read mode : Secure with NO C2, accurate stream, disable cache
Read offset correction : 6
Overread into Lead-In and Lead-Out : No

Used output format : C:\Program Files\Monkey's Audio\MAC.exe (Monkey's Audio Lossless Encoder)
High Lossless Compression

Other options :
Fill up missing offset samples with silence : Yes
Delete leading and trailing silent blocks : No
Native Win32 interface for Win NT & 2000

Range status and errors
Selected range
Filename D:\EAC WORK\Amorphis - Silent Waters .wav

Peak level 97.7 %
Range quality 100.0 %
CRC 951278F5
Copy OK

No errors occured

End of status report

Плюс това проверих песните във Audition 1.5 спектралния атализ е добър няма срязвания ...отделно Tau Analyzer минава и през него теста без съмнения.
Правено е от мр3 ама не днес и не тоя торент точно.Друг път като дрънкаш глупости поне се обоснови
published by Zografa на 2007-09-08 12:15:52
Това са пълни глупости отново.
Осакатено веднъж със мр3 формата едно аудио колкото и да го конвертираш в различни формати горната граница на честотната му лента не може да достига 20 килохерца.
published by Zografa на 2007-09-09 11:41:32
Добе ...знам за възможноста да се повдигнат високите.Но според мен колкото и да ги повдигаш никога няма да ги дакораш до едина равномерена и плавена спектър графика като от нормален lossless формат.След преминаването в мр3 си остава едно срязване като права равна черта просто информацията там е била загубена безвъзвратно.Колкото и да го натамъниш след това си остава една следа която не може да се заличи.И до 25 килохерца да ходи после графиката около 16-18 си остава една плътност а нагоре рехаво и неравномерно само на пикове.И си личи.
Сега за динамиката и дълбочината дето според теб едва ли знам какво е.Е знам за твое най-голямо разочарование.Има и групи и групи ...студия и студия.Някои просто НЕ ЗАПИСВАТ качествено.Имам оригинални западни CD купувани в чужбина и пак нямат исканата динамика.Зависи си от годината и самата група както и от студиото и тон режисьора дето го е правил.Както и да епроблема с ментетата е действително голям и сложен.Ако имаш някаква твърда система за залавянето им пиши на лично съобщение ще се радвам ако успея да си "хвана" и отсея някое менте Lossless.Само на слух е несериозно и не 100% достоверно.Не отказвам никога информация и научаването на нови неща.
published by nessd на 2007-09-09 20:27:11
ne se karaite za gluposti pove4eto ot vas niamat nugnoto hi-fi za da 4uiat nugnata dinamika
published by auschwitz на 2007-09-10 01:44:59
направо се обърках от всичките коментари тука: истинско ли е не e ли...
Купих си го цд-то оригинално и дръпнах торента и направих спектрален анализ на първото парче съответно и от двата източника...и тази от цд-то ми сe вижда по-отчетлива на някои места е по остра а от флака е по размазана (съответните честоти са замазани не са толкова изразени)
шначе на слух разлика не долавям...а по показатели са почти едни и същи-разлика он няколко десети
Та се замислям флака все пак си е компресия без загуба на качество но като го преобразуваш пак в .уав май не се възвръща на 100%...
а иначе се съмнявам да е правено от мп3...
та така ако някой може да ми паразясни или да каже ако е имал подобни наблюдения
published by auschwitz на 2007-09-11 19:31:58
никого не съм се стремял да обидия
изложих наблюденията си и ако някой може да ми отговори защо има разлика в спектралния анализ между флака и оригинално цд...
10х
иначе брава за ъп-а
published by auschwitz на 2007-09-11 23:41:07
дам и аз така си мислех...
та в такъв случай не е ли по-добре тези които рипват дисковете да ге качват директно във уав или да се прави имидж на оригиналното цд...така начеството вече на 100% ще е 1:1 с оригинала...разамера не е толкова от значение-и без тва се теглят цели ДВД-та по 4-8 гб...
published by oligofren007 на 2007-09-12 11:37:36
тенкю ! :cool:
published by metalex на 2007-09-16 09:10:48
Във форума има тема за флаковете и т.н! Интересни коментари могат да се прочетат там. Иначе и аз поддържам мненията аудио сиди да се качва, ако може във wawe формат. Вижте звука на някои ДВДта, където звука е на много по високо ниво от CD. Не разбирам, защо се прави такъв компромис с аудио сидитата
published by auschwitz на 2007-09-18 19:05:50
за съжаление не съм запознат с ъплоудването по тракери а и нямам ъп права май...
иначе ето скрийн шотове на спектралтите хар на една и съща песен съответно в:
флак:
http://store3.data.bg/penevkostof/00_pics/spectral%20analysis%20-%20flac.bmp оригинално цд за 25 кинта от магазин СМФ:
http://store3.data.bg/penevkostof/00_pics/spectral%20analysis%20-%20cd.bmp
published by belitov на 2008-02-01 23:00:33
auschwitz
Та се замислям флака все пак си е компресия без загуба на качество но като го преобразуваш пак в .уав май не се възвръща на 100%...

FLAC е беззагубна компресия на данни, предназначена за аудио. Всяка музика компресирана с FLAC е побитово идентична с оригинала си, както всяка програма компресирана в ZIP (и др.).

auschwitz

изложих наблюденията си и ако някой може да ми отговори защо има разлика в спектралния анализ между флака и оригинално цд...

По принцип, даден албум не се издава един път от едно звукозаписно студио, и то по цял свят. Възможно е, и е напълно реално един и същ албум да е записан и мастериран в две и повече студия по различно време. Не смея да твърдя че случаят е такъв, но е добре да го имаме впредвид като сравняваме няколко копия на даден албум.

digitalfoxy
Аушвиц,
просто няма такова животно "компресия без загуба на качеството",затова и има разлики в спектралния анализ,но въпреки това флак си е най-добрият метод на компресия,засега...

Колега, опитай се да не умориш съ-форумците от смях. Твърдението ти е едновременно непълно и неправилно. Има компресия без загуба на качеството, и тя се нарича "беззагубна компресия", а от друга страна, няма загубна компрсия, която да не губи от качеството на музиката :) . Знам, че това изглежда съвсем естествено, но моля прочетете пак поста на колегата, буква по буква и размишлявайте.

auschwitz
та в такъв случай не е ли по-добре тези които рипват дисковете да ге качват директно във уав или да се прави имидж на оригиналното цд...така начеството вече на 100% ще е 1:1 с оригинала...

Именно това е проблема. На практика не може. Според "Червената Книга" (стандарта за Compact Disc Audio), аудио-дисковете нямат корекция на грешките (не се сещам, в CD-Audio имаше ли код на Рид-Соломон?), поради което при четене на диска ОТ ВСЯКАКВА АПАРАТУРА не може да се гарантира (AccurateRip е друга тема на разговор). Exact Audio Copy (EAC) rip-ва музиката като прочита секторите множество пъти и сравнява дали съвпадат данните, а накрая след като приключи процеса, пресмята контролна сума и я сравнява с AccurateRip database.

digitalfoxy
Аушвиц напълно съм съгласен с теб,и е време хората който се занимават с това да се вслушат в гласа на потребителите,така ще имаме напълно идентични копия.

Радвам се, че не си прав, защото някои студия имат много по-добри тон-инженери и издаваните от тях (студията) албуми са с по-високо качество. Ако всички имахме идентични копия, това означава, че само 1 студио е мастерирало само 1 запис, което е ужасно. Само за да налея масло в огъня, спомнете си за "Black" на Металика, записван наново за пореден път от групата, като тоя път беше мастериран в DTS.

@mishok: просто не мога да не съглася с всяка твоя дума!

Поздрави на всички, и се радвайте на FLAC-a :)
published by dragoevs на 2018-10-07 11:18:00
Seed please!