Dr3adLoX --> както се вижда ти вярваш само на това,което някой е написал(в една книга) и не можеш или не искаш да погледнеш от друг ъгъл....В тази книга да пише за други народи - Китай, Индия, България..., а какво ще кажеш за по стара цивилизация: АТЛАНТИДА -->тези са живеели няколко хилядолетия, преди да се е родил "първия скапан евреин". Има толкова много доказателства, че е смешно да се спори на такава тематика.Това което четеш пише (евреите са богопомазан народ и трябва да управляват на "длъж и шир" ->пълни глупости и т.н.) Да те питам тогава: с какво тези "люде" са допринесли НЕЩО НА ТАЗИ ЗЕМЯ, за да искат да управляват всичко....аз доколкото съм чел те са мразени още от древността и никой не ги е искал, навсякъде са били гонени...Кажи ми кога ще станат тези предсказания от тази БЕЗЦЕННА КНИГА...Сенека: Глупаво е да правиш планове за целия си живот, след като не си господар на утрешния ден. Евреите имат планове от самото раждане да са "ГОСПОДАРИ" (ама на какво). Ето и един виц (самата реалност) :) Равинът след края на молитвата в синагогата се обръща към евреите:
- Хора! Аз разбрах защо не ни обичат! Ние не умеем да пием. Затова утре нека всеки донесе по бутилка водка, ще изсипем всичко в общ котел и ще се учим да пием.
Аврам се прибира вкъщи и казва на Сара, така и така, утре всички трябва да отнесем по бутилка водка и т.н., а Сара му казва:
- А ти, Авраме, вземи бутилка вода. Пълен котел с водка, кой ще забележи?
Така и направил. На следващия ден отиват евреите в синагогата, всеки излива бутилката в котела. Равинът взема черпака, разбърква, пълни черпака и пробва ... С тъжен поглед оглежда хората и казва:
- Дааа ... ето и затова не ни обичат хората ...