ArenaBG
mobile spot 4
published by zxvf на 2008-07-31 14:56:31
Вашето мнение относно All That Music - My Favourite AFRICA vol. 1 2CD 2008 [compiled by andiay] може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by slavarena на 2008-08-01 23:44:39
ехеййййй... открих го тоя пич... най-после.. след толкова години... а то се оказа фасулка работа, аз да не се сетя да си пусна едно търсене... та го открих значи... Ману Дибанго от Камерун!!! Та значи това което написахте се оказа вярно ... "Soul Makossa" is a 1972 single by Cameroonian makossa saxophonist Manu Dibango.... е те това е!!! Е и сега ако пуснете и да си изтеглим и малко музика от него.... ще да бъде СУПЕР!!! Благодаря предварително !!! Банкета си истава валиден !!!
published by coripe на 2008-07-31 15:46:44
gracias....wonderful! :beer:
published by noavgjoe на 2008-07-31 17:29:00
Thank you so much for the time and effort in creating your compilations and uploading them. I really do appreciate you. :thumbsup:
published by slavarena на 2008-07-31 21:00:44
ехейййй... пич... приятелю... ми не знам как да се обърна към теб.... супер е торента!!! аз си падам по африканска музика !!! Благодаря !!! Та като става дума за африканска музика... търся изпълнения на Мано Ди Банго "Макосса" ... беше някъде около 75-80 год... не съм сигурен, да не те подведа... та ако помогнеш... банкета ще да се заформи .... :thumbsup:
published by stentor142 на 2008-08-01 11:22:46
Много добра компилация! 5/6
Амплитудата на сигнала само дето е много ниска иначе качеството е добро.
Поздрави.
published by slavarena на 2008-08-01 21:49:51
Музиката си супер... вече си я слушам... Та за Макосата... нещо не разбрах? Така съм го запомнил! Имах един единствен запис, въртях в дискотеката и ми беше едно от любимите парчета... мамако, мамаса, ма макоса .... това беше припева + соло саксофон... ба си определението което дадох... иде ми да се гръмна... ми това си спомням... Мано Ди Банго беше изпълнителя !!! Е и като се има предвид, че това беше преди 30 години... иче аз поостарях (станах на 58 год.) МА ХИЧ НЕ СЕ ДАВАМ !!! Поркаме и чукаме каките до ....... , абе докато можем!!! ба си ... умря циганката дето ма хвалеше!!! ми наздраве !!! :lol::thumbsup:
published by slavarena на 2008-08-02 10:56:36
Manu Dibango (Emmanuel N'Djoke Dibango) е роден на 12.12.1933год. в Douala, Cameroon.
Той е може би най-известният африкански саксофонист, съчетаващ традиционната музика на родината си с джаз. Космополитен по душа, той се мести постоянно, като живее и твори, ту във Франция и Белгия, ту в Ямайка и родния си континент.
Още през юношеските си години, след преместването на родителите му във Франция, той има възможността да се срещне със своите кумири - Армстронг, Елингтон, Паркър, и тези срещи остават трайно в съзнанието му. Когато в Брюксел пристига известният заирски певец Кабаселе, той се присъединява към неговата група African Jazz. Заедно те издават четири албума.
По късно Ману започва солова кариера, която продължава и до днес, въпреки, че е над 70-годишен, той все още не оставя саксофона и продължава да твори своите великолепни мелодии. Една от най-известните му композиции Soul Makossa е първата френска песен превърнала се в хит в Щатите.
През дългогодишната си кариера той се е събирал за участия и записи с почти всички популярни африкански и световни звезди. Албумът Wakafrika(в превод Пътуваща Африка) е точно такъв пример за колаборация. Записан по повод 60-годишния юбилей на Manu Dibango, той представлява своеобразно музикално сафари с гост участието на Youssou N'Dour, King Sunny Ade, Salif Keita, Ray Phiri, Angelique Kidjo, Ladysmith Black Mambozo, Ray Lema, Geqffrey Oryma, Toure Kunda, Papa Wemba. А за да бъде приключението наистина космополитно участие взимат и Peter Gabriel и Sinead O'Conner.
В албума ще чуете целия спектър на африканската музика, както и карибски заемки, които го правят само още по-колоритен....
P.S. Моля, ако имате възможност ... качете на този невероятен музикант албумите.... БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!:lol::thumbsup::thumbsup::thumbsup:
published by biofar на 2008-08-04 13:48:39
Благодаря,:):):):):)