Като цяло филма е "изпипан" почти колкото дипломната работа на студент тройкаджия от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Специалните ефекти са на ниво от 1960-та година - взривовете са полупрозрачни анимацийки насложени елементарно върху основната картина, космическите кораби са снимки на хоби макетчета, актьорската игра е като на самодейци от град Чирпан. Изглежда че са нямали пари за халосни патрони, защото актьорите само друсат оръжията, все едно че стрелят с тях, а огънят, които уж излиза от дулата е нарисуван. Няма значение дали човек е убит с лазерен лъч от космически кораб или извънземен е застрелян с пистолет, всички умират по един и същи начин - пръскат се на хиляди дребни частици, след което някой напръсква обектива на камерата с червена боя. Един път боята не можа да омаже добре обектива и отзад се вижда как "убитата" актриса се оглежда дали дубъла е свършил. Президента на американците обявява капитулация по телевизията, ама си забравил репликите горкия и не знае как се кават извънземните. Услужлив сценарист му подскава зад кадър и нашия "ни лук ял ни лук мирисал" най-невъзмутимо му благодари и си продължава с речта, щото пари за втори дубъл няма.
Това видях през първите 7 минути на филма и го спрях, че ме заболя корема от смях. Ако някога седна да гледам следващите 7 минути - обещавам да разкажа какво става по-нататък. За по-нетърпеливите ще издам, че за малко цъкнах към края на филма и видях някаква жена да лежи умряла а около нея се подмятат три розови дилдо-та с брадвици. Извинявам се ако съм развалил на някой удоволствието от филма с тези спойлери. Само за т'ва не ви е харесал, щот' ви издадох невероятните сюжетни обрати и ви отнех момента на изненадата. Все пак, поне не ви казах кой е убиеца - щото не го знам де, макар че съм заподозрял дилдо-тата.