ArenaBG
mobile spot 4
published by zxvf на 2013-01-04 21:17:16
Вашето мнение относно Zero Dark Thirty може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by original на 2013-01-04 21:31:40
И Оскар за филм на годината печели.....
published by ratbox на 2013-01-04 21:48:16
Странно.. Премиерата му е на 11-ти този месец.
published by ratbox на 2013-01-04 21:54:33
Поправка - днес е имало някакво предстаяне в Щатите и Канада. Явно е от там
published by eemmoo58 на 2013-01-04 22:43:17
Тази вечер и в Мадрид
published by pliskin на 2013-01-04 23:01:06
Ще гледам този филм.Задължително!
Не мога да се въздържа, да споделя някои мисли по повод смъртта на Осама.Най-напред се терзая от това, че в днешно време, при наличието на такива шпионски мрежи, спец служби и технологии за наблюдение от космоса, с помощта на които може да се прочете вестник в улично кафене на най-затънтеното място, 10 години никой не можа да намери един човек?!
После, спомняте ли си кога го убиха Бин Ладен?Мда..войната в Либия.Беше изстреляна ракета по двореца на Кадафи.Стана гаф.Загинаха много жени и деца.Световната преса ревна с цяло гърло!А как се запушва устата на тази "ламя"?Не се запушва...Просто трябва да и пъхнеш нещо друго, за да пусне това, дето вече е захапала.На следващия ден убиха Осама Бин Ладен....След 2 дни, вече никой не говореше за жертвите в двореца на Кадафи.
Много съм любопитен, да видя каква версия са ни приготвили!
published by ffbg на 2013-01-04 23:15:43
Английски букви някой ако намери да даде линк... мога да му направя един превод...
published by Lautrec на 2013-01-04 23:24:24
Никой да не се съмнява, че Американците ще са герои.
Оффф, толкова е банална тази тема. Една дума описва всички минали, настоящи и предстоящи ""ДОБРИ"" действия на американските служби и въобще на цялата система — МИМИКРИЯ! Ето и един ОЧЕИЗВАДЕН пример. Настояват целия свят да се разоражи, а те се въоражават до зъби. Добре че Китай и Русия не ги "бръснат".
Силите са уравновесени!
published by ratbox на 2013-01-04 23:52:12
Абе хора, стига с хейтърски изказвания. Всеки чете историята, както на него му е угодно. Аз не натрапвам на никого идеите си и симпатиите си. Бъдете така добри и вие да не го правите. Това е кино - или го гледаш или не го гледаш. Нека всеки сам да избере какво да прави...
published by ffbg на 2013-01-04 23:53:47
Ето рейтинга му в Ротен Томейтос - http://www.rottentomatoes.com/m/zero_dark_thirty/
published by iamwhite на 2013-01-05 03:31:22
Филма е страхотен. Два часа и половина се гледат на един дъх.

Които мрази американците, да си купува билет за Пешавар, да си сменя името на мола абдула и да се включва в борбата и да се бори, тука и да ги плюете нищо няма да направите ))))
published by hamudti на 2013-01-05 11:18:17
pliskin и аз мисля като теб.омръзнаха ми филмите им дето се те са героите все те спасяват света абе няма други като янките.сами си взривиха небостъргачите и си избиха собствените хора само и само да пропагандират против исляма по мръсни от тяхните мешинации няма.затова няма да им гледам поредните измишльотени лъжи.
published by bobosot на 2013-01-05 14:05:02
Филмът е уникален ! Особено мисията накрая е заснета все едно в реално време..Направо да не повярва човек че жена е режисьор (за екшън сцената )..а такива като hamudti вярват че Елвис е още жив и че Обама е извънземно..
published by motorola71 на 2013-01-05 14:10:56
Така е pliskin, 10 години "най-голямото преследване в историята на най-опасния човек в света". Започваш да си задаваш въпроса имало ли е такъв човек изобщо?
published by good_vibrations на 2013-01-05 14:18:22
Убили са го, my ass! Грингосите обичат да си показват ловните трофеи, независимо колко са обезобразени и шокиращи (Садам и синове, Кадафи и т.н.), но за Бин Ладен само митове и легенди...и възстановки :))
published by TOMKATBG на 2013-01-05 14:37:20
мразя хамериканците и няма да си купувам билет за никъде !А тва с агента на цру Тим Осман (Осама бин Ладен) е такъв цирк ,че няма накъде !
published by peshkohacka на 2013-01-05 15:01:53
Ццц пореден филм за американски военни и пак конспираторите на маса се разписаха.
published by choko44 на 2013-01-05 17:06:15
ха ха защо мислите и дадоха оскар на тая за оная боза :) да стане по-популярна и да прилъгват хората да гледат пропагандните "шедьоври" :))) чичо сам е на принципа - "Когато една лъжа се повтори достатъчно пъти то тя става истина"
published by u3MaMHukaA на 2013-01-05 19:27:53
Осама Бил жаден ,пил уиски с лед,Осама бил гладен ял сладолед,Осама бил гладен ял слънчоглед :)
published by peshkohacka на 2013-01-05 21:48:42
Защо да е пропаганда? Филма е по-скоро Black Ops трилър с малко екшън за глазура. Американците не са изкарани като светци или арабите/пакистанците (сцената с ламбото си е велика) като терористи. Като цяло изгледайте филма и се опитайте да го направите като забравите предразсъдъците си и тогава коментирайте над самият филм.
published by tchefo на 2013-01-05 22:02:34
Пада си по Ирак тази режисьорка The Hurt Locker също беше як направи Джереми Ренър звезда :)
published by pliskin на 2013-01-06 00:03:35
Не са и лоши нещата на Kathryn Bigelow.Освен"The Hurt Locker", виждам и "Blue Steel" с Jamie Lee Curtis и "Point Break", все добри филми.Лично препоръчвам"Strange Days" и "Wild Palms"-много яки!
published by u3MaMHukaA на 2013-01-06 12:01:53
Филма е добър,друг е въпроса въпросния Осама дали въобще е съществувал.Според мен всички негови медийни изяви са монтажи,това е мое мнение.Официалната версия за смърта беше "застрелян и хвърлен в морето" :)
Ако го бяха хванали наистина дали нямаше да го разнасят като тотем наляво-надясно.Даже сигурно щяха да го изложат в мавзолей :)
published by junkee на 2013-01-06 18:51:43
Никаква версия не са ни подготвили просто поредната лъжа. Колкото до пресата те млъкват като им заплашат семействата със смърт. А осама не е никакъв терорист той е медиен символ който служи за да се подържа страха у хората и политиците да могат да си мият ръцете с него примерно и да си прокарват законите и проектите. Например нашите от нема и как да забранят продажбата на алк и циг на лица под 18 и посещаването на дицкотеки от съшите понеже са притиснати от "собствениците" на заведения и "бизнес лица" се изфабрикува индиго. Колкото до филма сценаристите и режисьори които правят сериозна кинематография не биха се заели с тази елементарна и фалшива пропаганда, но пък трябва да се види с какво има да ни залъже врага :D. Zeit geist is forever ... Приятно гледане!
published by nikkkola на 2013-01-08 01:39:08
Не ми пука дали е истина или лъжа, цялата тая история.Гледам от чисто любителски интерес, а тази история е представена добре и филмово и политически.
published by sladaktigar на 2013-01-09 00:11:58
Много спорове много нещо а в тези коментари трябва да се казва просто дали филма става или е поредната холивудска боза. Мен лично не ме интересува осама дали съществува или не.
published by ratbox на 2013-01-09 12:21:30
Намерих английски субтитри. Нямам идея как са, още не съм ги пробвал. Предполагам, че ако дам линк към тях ще ми цензурират коментара, като спам. Дано това мине - има ги в ВВВ.opensubtitles.ОРГ
published by yavorsv на 2013-01-09 13:52:21
Предполагам поредната американска пропагандна лента. Пропускам !
published by 712 на 2013-01-10 00:10:08
Кажете нещо за самия филм? Това доколко отговаря на истината не е толкова важно.. а и това е кино, така че кажете нещо за филма.
published by GrackHack на 2013-01-10 07:12:51
сега ще ви кажа истината,защото има много заблудени хора:бай ви Осама си е жив здрав и корав и си пече задните части на някой плаж с Мохито в ръка и с обръсната брада.и си харчи заплатата от ЦРУ
published by ratbox на 2013-01-10 08:32:35
Добре, че има хора като вас, че да ми кажат каква е истината. Предполагам работите като анализатори в някоя тайна неназована правителствена служба и за това знаете каква е истината. Добре е, че има хора като вас да просветлят нас заблудените.
published by zlostar на 2013-01-10 13:23:51
Осама Бил гЛаден и ял сладолед...сега да видим кой ще нарочат лапачите от службите и военните да опоскат пак милярди долари за нарочно създадени конфликти по цял свят.
published by muerte на 2013-01-10 20:17:06
добър.....
published by sandoku на 2013-01-10 21:29:13
Ще гледам този филм.Задължително!
Не мога да се въздържа, да споделя някои мисли по повод смъртта на Осама.Най-напред се терзая от това, че в
днешно време, при наличието на такива шпионски мрежи, спец служби и технологии за наблюдение от космоса, с
помощта на които може да се прочете вестник в улично кафене на най-затънтеното място, 10 години никой не можа
да намери един човек?!
После, спомняте ли си кога го убиха Бин Ладен?Мда..войната в Либия.Беше изстреляна ракета по двореца на
Кадафи.Стана гаф.Загинаха много жени и деца.Световната преса ревна с цяло гърло!А как се запушва устата на
тази "ламя"?Не се запушва...Просто трябва да и пъхнеш нещо друго, за да пусне това, дето вече е захапала.На
следващия ден убиха Осама Бин Ладен....След 2 дни, вече никой не говореше за жертвите в двореца на Кадафи.
Много съм любопитен, да видя каква версия са ни приготвили!

Знаеш ли, когато излезнеш на вън нещата не са такива каквито ги представят медиите :) а много по различно , а и всичко е политика ;)
published by pliskin на 2013-01-11 00:33:45
Радвам се, че си излезнал "НА ВЪН", за да разбереш истини, които и шестокласниците знаят!
published by mavrud44 на 2013-01-11 15:03:53
Това е художествен филм. Оценете го и гледайте от позицията на киномани, не на пишман документалисти. Аз лично останах доволен от "Войната е опиат", защото макар да спечели Оскар по политически причини като военен филм имаше какво да се види.

Интересувайте се от тия теми, ама пробвайте и да мислите. Поне на мен са ми смешни и ония медийни промивки, дето още вярват в Осама, и че араби бутнаха Кулите, и фанатиците на тема Световни конспирации, дето и у тоалетната хартия им се привиждат чипове за проследяване.
published by termus на 2013-01-14 17:06:04
алооо Осама бил наяден... каде са тия субтитри ???
published by k3 на 2013-01-22 11:15:03
А тая режисьорка е бивша жена на Джеймс Камерън нормално да я лансират толкова много.
Колкото по темата Осама американците пак се правят на най най ще гледам филма само защото си падам по военните филми не за друго иначе са ми смешници как се правят все на голямата работа.
published by boys_noize на 2013-01-22 11:19:24
@ratbox Източникът на филма е двд скрийнър, което е промоционално двд, което се раздава на критици и журналисти преди дори филмът да е излязъл по кината, и винаги разбира се изтичат копия в мрежата. Това го обяснявам за стотен път понеже все още има хора, които не знаят какво е скрийнър и се чудят как филма го има и то с добро качество, а още дори не е излязъл по кината.
published by predikador на 2013-01-22 13:46:37
к3,Камерън няма нищо общо с лансирането.Освен с това ,че може би е научила някои тънкости в занаята от него.Трябва да изгледаш някой филм на Бигълоу и ще разбереш защо тя е режисьор на този филм.И аз да съм сценраист на нещо подобно,бих си поверил сценария на нея.Ще чакам по/хубаво качество.
published by vladdd на 2013-01-22 14:34:04
хахахахах филм за малоумници !
published by stanislavadimitrova на 2013-01-22 15:40:39
:weirdo:
published by dots666 на 2013-01-22 16:38:23
Този коментар е цензуриран, защото нарушава правилата на сайта (Спам)
published by dendj на 2013-01-22 18:43:46
A KAK да го дръпнем този торрент като двава грешка TORRENT IS NOT VALID
published by ar4i69 на 2013-01-22 22:02:55
защо дава ми грешка?
published by yAhoOo на 2013-01-23 00:36:38
Какво стана с торента, излиза ми съобщение, че е невалиден като се опитам да го отворя с uTorrent-а ?
published by kingnifty на 2013-01-23 11:46:46
thank you :)
published by cemko_1967 на 2013-01-23 12:06:27
Осама Бин Ладен е личен приятел Джордж Буш и изобщо не се майтапя гледайте как падат кулите заредени с експлозии на всеки етаж
published by iani44 на 2013-01-23 16:46:38
а дали е така?
published by gyuli на 2013-01-23 17:50:15
очаквах много повече :(
published by AstorBG на 2013-01-23 17:48:25
Става за един път гледане. Грозни акт1ори!
published by gugrry на 2013-01-23 19:48:10
Как е качеството?
published by michaella23 на 2013-01-23 23:42:44
Слабо, много слабо. Както и очаквах, кака Катрин Бигълоу си е оставила ръцете. Жалка и нескопосана пропаганда на другарите американци от специалните сили. Филмът е почти негледаем. Само спортната ми злоба ме накара да го изгледам до края. Да, картината е прекрасна. Субтитрите също са точни. Но би впечатлил само момък до 13 години. Ужасно съм разочарована.
published by tinkin на 2013-01-23 23:49:36
А дали въобще е убит...и така ?
published by gugrry на 2013-01-24 02:21:29
Много пипнат филм. Катрин Бигълоу явно е най-добрият режисьор в днешно време на военно-политически филми. И преди да я псувате помислете, защо според вас си запази собствено мнение по въпроса относно личността на убитият уж Осама, след като не показа нито веднъж лицето му? Нали не се заблуждавате, че този похват във филма беше случайност? Показа и истинското лице на политиката на Америка към свидетелите, без никаква патриотична окраска. Така че според мен филма изобщо не е пропаганден, както много от вас бъркат, а ясно си показва авторската позицията на Бигълоу
published by dandrv на 2013-01-24 09:04:29
Доста добре направен. Реален филм като същевременно задържа вниманието на макс без да има сценки ала Силвестър Сталоун. Рядко напоследък мога да похваля филм, но този го препоръчвам.
published by olia830207 на 2013-01-24 10:16:57
Много реалено направен филм - изобщо не е пропаганден. Силна актьорска игра. Адмирации за Бигълоу .
published by liolly1954 на 2013-01-24 18:58:29
Доста наивен, предназначен за широката американска публика с промитите на тема тероризъм мозъци. Ще вземе Оскари, естествено! Два здрави фала- в Кувейт пиеха алкохол в бара - страна със здрав сух режим , в Пакистан е същото, а мацката попийваше бира в някаква закусвалня. Много харесват филма- да, опитано е да се впечатли всеки, но за сетен път американците се показаха в типичната им светлина. А Осама дали е убит - отдавна няма никакво значение!
published by Asseraya на 2013-01-24 19:57:04
единствената причина да гледам е DEVGRU
и аз съм на мнение,че осама бин ладен е просто мит,а колегата pliskin доста добре го каза:за двореца на кадафи.
цялото е просто една дезинформация
published by kirko07 на 2013-01-25 10:23:04
Абе филма става ... за Оскар, ама дали ще и дадат втори.

Но филма за американската солдафонщина е един - "Black Hawk Down"
published by ak47sf на 2013-01-25 19:37:38
Филма е страхотен. Ако харесвате такъв жанр, гледайте го задължително.
published by myyci на 2013-01-26 14:40:56
Изписа ми нещо като натиснах да се сваля?? Защо? :)
published by visente на 2013-01-26 18:17:36
направо не е за вярване колко инфантилни мнения се пишат и колко много хора са склонни да вярват на абсурдни теории като че осама не е съществувал или че щатите сами са взривили близнаците,но не и на действителните факти;не е за вярване колко много хора мразят Америка и Свободния свят,не разбирам комунисти ли сте или ислямисти?!не разбирате ли че чалмалиите не се интересуват дали пишете глупости за американските филми,те желаят смъртта ви,както и на всеки западен човек и всеки християнин,трябва ли да загинат ваши близки от бомбаджии самоубийци,за да се осъзнаете?! те вече са ни нарочили,атентата в Бургас показа че и България е цел;ако ви хванат чалмалиите и ви окастрят в някой техен зандан ще приплачете Америка да ви спасява,защото от жалката си омраза и завист към по богатия,по умния и по силен(в случая САЩ)сте забравили каква е реалността и сте неспособни да се защитите когато чалмалиите ви го нахендрат,жалко е че млади хора са толкова осакатени морално и интелектуално,няма как да се измъкнеме от мизерията и пошлостта,ако такива хора са бъдещето на нашата нация
published by pliskin на 2013-01-27 01:12:18
visente, мразя да вземам отношение по теми извън киното, но явно не си достатъчно информиран(а).Няма да правя
заключения, относно "пошлостта" и правописа.Това всеки може да го стори.Ще си говорим за "факти".Значи, имаме два самолета, които се удрят в кулите близнаци, става експлозия, пожар и те се срутват.Причината не я знам.Приемам обясненията на официалните източници.От "високата" температура са се стопили металните връзки и по, така наречения,"ефект на сандвича" се сриват всичките 110 етажа.ОК!Да предположим, че наистина керосинът(това е горивото на самолетите) може по някакво чудо да развие температура над 1300 градуса С, което е абсурдно, връзките са се стопили, плочите са поддали и са паднали.Въпросът е, какво се е случило с носещите, стоманени, много яки(над 100мм Д) пилони?Те, би трябвало, да останат и да стърчат, ако и етажите да са паднали?!Това не са мои разкрития, а мнението на архитектите и инженерите строили "близнаците".Няма да коментирам и как така, подземните етажи са били пълни с тонове разтопен метал.Но има въпрос без отговор.
Кулите на световния търговски център паднаха, защото бяха атакувани от два самолета(такава е офиц. версия).
Защо падна и третият, 40 етажен небостъргач, в близост до "близнаците"?Него никой не го атакува?!Просто си седеше и изведнъж рухна до основи?!Та, какви "действителни факти" имаш предвид?

За филма.Постарали са се да направят една доста правдоподобна версия, като за масова публика.Лично аз, не съм убеден, че нещата са се случили точно така.Но кой може да каже как са били?Вероятно, при късмет, след 50 години ще разберем.
published by rumenumen на 2013-01-27 01:58:53
Такъв боклук като този филм рядко може да бъде намерен! Гледайте това No Man's Land за да пораснете, да станете бели хора и да не си останете дребиши разни
published by rumenumen на 2013-01-27 02:03:25
Моля пъпешите да си гледкат зомбитата и "Ну погоди", порасналите да гледат това - Гледайте това No Man's Land за да пораснете, да станете бели хора и да не си останете дребиши разни
published by colt45 на 2013-01-27 05:03:22
Никой уважаваш себе си режисьор,носител на Оскар и направил куп касови филми ще вземе да си плюе на фасона и да губи времето и парите на продуцентите,като Катрин Бигълоу.Филмът е уникален като визия и режисура.Дали е истина или не,всеки си има версия.Как не може да вденете,че има и такива хора,на които това е занаята.Какво сме видели ние в тая Балканска държавица?Пакистан е с население 182 млн.-26 Българии повече!!! и т.н.
Качеството на торента и субтитрите-мн.добро.
published by mazenemad на 2013-01-27 13:19:00
thanks pro
published by balcanmaster на 2013-01-27 14:21:46
Тая нещастна женица след Point Break няма нищо свястно, явно ѝ е време да се пенсионира, решила още веднъж да ритне на партиотична вълна, ама като гледах трейлъра - просто не се издържа, не знам как някой би изтърпял целия филм - това е кино категория С, може да се пробута само по идеологическа партийна линия, както правеха комунистчетата едно време, май в четвъртия хилядолетен райх идват на мода същите порядки, хахаха...
published by visente на 2013-01-27 14:53:19
pliskin,ще ти отговоря само заради относително културната ти реплика към мен,..взимам отношение по въпроса само защото ми омръзна да чета мнения на хора,които отказват да приемат фактите,че има хора които желаят нашето унищожение,има световен тероризъм и ние сме във война с него,няма да изброявам причините защо и как,би трябвало всички да са наясно...ал-кайда призна за близнаците,за Мадрид,за Лондон..какво повече ви е нужно..за правописа ми..какво да кажа при толкова неграмотни,но специално пошлостта се пише точно така,провери си отново..а за третата сграда която се срути,това също е описано в официалните доклади,обяснено е защо,дори и по National geographic имаше филм в който обясниха как и защо се срутват кулите и за всички последствия от това...ти ако не желаеш да разбереш ще си намериш причини каквито искаш и винаги влизащото в употреба "кой може да знае дали е било така,сигурно след 50 или 100 години ще се разбере".. за останалите фактите са си факти и те са такива каквито ги знае целия свят,разбира се с изключение на привържениците на конспирации,за които и на луната не е кацано и Обама е извънземен и всичко което знаем е точно обратното:)
published by pliskin на 2013-01-27 15:58:53
..."направо не е за вярване колко инфантилни мнения се пишат и колко много хора са склонни да вярват на абсурдни
теории като че осама не е съществувал или че щатите сами са взривили близнаците,но не и на действителните
факти;не е за вярване колко много хора мразят Америка и Свободния свят,не разбирам комунисти ли сте или
ислямисти?!не разбирате ли че чалмалиите не се интересуват дали пишете глупости за американските филми,те
желаят смъртта ви,както и на всеки западен човек и всеки християнин,трябва ли да загинат ваши близки от
бомбаджии самоубийци,за да се осъзнаете?! те вече са ни нарочили,атентата в Бургас показа че и България е
цел;ако ви хванат чалмалиите и ви окастрят в някой техен зандан ще приплачете Америка да ви спасява,защото от
жалката си омраза и завист към по богатия,по умния и по силен(в случая САЩ)сте забравили каква е реалността и
сте неспособни да се защитите когато чалмалиите ви го нахендрат,жалко е че млади хора са толкова осакатени
морално и интелектуално,няма как да се измъкнеме от мизерията и пошлостта,ако такива хора са бъдещето на
нашата нация"

Вярно е, че "пошлостта" се пише така.Както е вярно, че пощлостта започва от правописа.Това беше намек, който ти не разбра.
Изречението започва с главна буква и свършва с точка.
След запетая следва интервал.
Преди "че" се пише запетая.
"атентата в Бургас"-атентатЪТ в Бургас.
пред "когато" запетая.
"измъкнеме"-измъкнем

Не виждам никакви посочени факти.Само общи изречения:
..."а за третата сграда която се срути,това също е описано в официалните доклади,обяснено е защо,дори и по
National geographic имаше филм в който обясниха как и защо се срутват кулите и за всички последствия от това"

Как и защо?От температурата на керосина?Що не пробваш да стопиш парче желязо с туба керосин?
Третата сграда си падна точно, като добре планиран за взривяване обект.
published by visente на 2013-01-27 19:22:29
това е форум за мнения,не конкурс за правопис,естествено че не спазвам всички правила за главните букви и т.н. докато щракам бързо на клавиатурата,но ти ли ще ми правиш забележка при положение,че допускаш правописни грешки,горе си написал пощлостта с щ!!! и какво??въпроса е за друго,аз няма да ти обяснявам тук в детайли как и защо са се срутили небостъргачите,има къде да си ги прочетеш нещата,ясно е че не възприемаш и каквото си си навил на пръста това ще си вярваш,ясно е че мразиш американците,теб и жив да те дерат талибаните,пак ще ги защитаваш и ще казваш че Дж. Буш им е наредил
published by visente на 2013-01-27 20:00:54
А може би искаш да кажеш че американското правителство е решило да помогне на терористите и е минирало близнаците, и с координиран удар ги е взривило малко след като ги удариха самолетите??!! За третата сграда: отломки от северната кула падат върху нея и предизвикват пожар,който гори с часове,самата сграда рухва в 17:21,доста часове след ударите тъй като в следствие на пожара конструктивната и цялост е компрометирана...обясни си защо (ако е вярно това което твърдиш) не я взривиха веднага и нея,нали според теб правителството го е направило??!! И въобще какъв смисъл има от това?! Защо да взривяват близнаците или каквото и да е,какво биха спечелили от това; и ако имаше истински доказателства за това те щяха отдавна да са станали известни и последствията не само за правителството им,а и за цялата им страна щяха да са катастрофални.. понеже не вярвате в нищо,сте започнали да вярвате на всичко,колкото и абсурдно да е то...това е цитат от филма Is the west history от към края на последната 6 част,вземи и го гледай
published by nikonto на 2013-01-27 20:43:37
филма е добър,който не е разпитвал хора не знае колко е трудно и че никой неси признава без бой, а после след боя ти си винивен че си му нару6ил правата,
published by pliskin на 2013-01-28 16:49:59
visente, явно не правиш разлика между правописна и техническа грешка.Съвсем ти е ясно, че буквата Щ е случайно натисната, но по стар български обичай, предпочиташ да видиш треската в чуждото око, вместо гредите в своето.Ти говориш за пошлост, а не намираш за пошло да пишеш как да е, демонстрирайки на показ пред чуждите очи неграмотност.Защитаваш някаква кауза без факти, дърдорейки общи приказки.Аз съм си прочел книжките и съм изгледал всичко, което трябва.Защо бяха атентатите от 11.09.2001?Майкъл Мур го обясни пръв във филма си "Fahrenheit 9/11".После авторите на "Zeitgeist"направиха още по-подробни анализи, свързвайки събития от цялата история на човечеството, като аналози.Америка си търсеше повод за война с Ирак.И си го създаде.Има ли някой, на когото това не е ясно?Да ти припомня ли как американците влизат в първата световна война?На 1 май 1915 разрешават редовен курс на пасажерския лайнер "Лузитания" до Европа с 2000 цивилни граждани на борда.Разрешават го, при положение, че немското командване седмици наред публикува в английската и останалата световна преса предупреждение, че всеки съд, в зоната на военните действия, ще бъде цел за немските подводници?!?Подводница U-20 го потапя на 7 май.Загиват близо 1200 човека.Америка влиза в ПСВ.Щото там е келепирът!
Сега далаверата бяха петролните залежи в Ирак, премахването на лошия Саддам(в ролята на необходимия грешник) и стимулиране на оръжейната индустрия, заради огромния бюджетен дефицит на САЩ, които сами си печатат доларите и си измислиха премахването на златното покритие.Осама го убиха(или се направиха, че го убиват) само, за да отвлекат вниманието на медиите от гафа със загиналите жени и деца в двореца на Кадафи.Ай, стига съм те образовал безплатно, щото ако те светна, че през втората световна война, немските танкове и самолети са били обслужвани с американски петролни продукти, съвсем ще ме дадеш на талибените жив да ме дерат!
Всичко е бизнес.И колкото по-голям е той, толкова повече човешкият живот не струва нищо!
published by bgalio на 2013-01-28 18:43:00
Слабо ....
published by johntorr на 2013-01-28 20:24:08
Показва точно същността на американската нация. Надменна, агресивна и жадна за убийства и мъчения. С право го критикуват американците филма. Но на мен много ми хареса. И качеството на торента е супер.
published by Horiffy на 2013-01-28 23:43:15
Този филм се оказа по-тъп и от тъпотиите, които се изписаха в коментарите за него...
published by djpantera на 2013-01-29 14:51:35
Току що изглегах филма и моето мнение е че е страхотен, но чета тука коментарите и не знам какво да мисля. Някой хора гледт филми без да се замислят за какво става въпрос и каква е идеята на филма а после почват да пишат, безмислици, които всъщност означават"Аз мразя" или "Не ми пука". Много е удобно да си седим в къщи на топло и да пишем нападки и упреци срещу хората дето се борят и умират за да се чустваме в безопасност. Мислим си, че сме далеко от тия събития и нас не ни касае. Да ама Не. За съжаление се намериха хора, които го доказаха, като взривиха автобуса в Бургас. Тероризма не познава граници и държави.Терористите не ни делят на бели, черни или жълти, на американците и другите, те решават и взривяват щото така бил рекъл алах. Само че алах няма нищо общо, а хора като Осама - психопати чиято кауза е само една "Да убием колкото може повече НЕВЕРНИЦИ". И от всички служби по света, които се борят срещу тия психопати най-посветени и най-добре обурудвани са именно американското разузнаване и техните специални части, които толкова мразите а филма е посветен именно на тия хора. Така че по-добре се опитайте да разберете идеята на филма преди да пишете простотии и се надявайте да не виждате бомбен атентат на живо, защото тогава ще се молите именно такива хора да са на близо за да предотвратят следващият. Моето мнение е че филма е много добър и не напразно спечели "Оскар" и наколко златни глобуса. Благодаря на ъпа от мен 6-тица.
published by visente на 2013-01-29 15:46:17
pliskin,щом ми цитираш Майкъл Мур и Zeitgeist е ясна работата,промита глава вярваща на глупостите на авторчета,които си продават глупостите за кинти,на хора без ценности,изпълнени с параноя че целия свят е в заговор срещу тях,смехотворно..къде се върна на Първата световна..какви изобщо ги плещиш..американците били виновни че немците убили хиляди цивилни..ти чуваш ли се въобще!!! Ти ми кажи и руснаците ли са виновни,че чеченците нападнаха театъра в Москва на Дубровка и за да спасят заложниците,трябваше да загинат към 170 цивилни...кажи си направо,подкрепяш ли ислямските терористи,били те араби,пакистанци,чеченци и всички тия дето пърдят в едно гърне както е думата...кажи освен Америка и Запада,които явно мразиш и руснаците ли мразиш,а демокрацията и свободата??...и още чалма носиш ли? жена ти забулена ли ходи? Отиди в Пакистан или Авганистан,кажи им че си българин,ако въобще си,кажи им че празнуваш Коледа,пък после им кажи колко мразиш Америка,пак ще ти клъцнат срамотиите а после и гръклянчето,пък после се похвали колко си грамотен и колко си образован,учил недоучил,тълкуваш си фактите както си искаш,още малко и нацистите ще защитиш от лошите американци
published by visente на 2013-01-29 16:02:49
и аз горе съм написал Афганистан с "в" е то като човек чете глупости и се разсейва,пише бързо и бърка така е...важен е смисъла. И нещо което пропуснах да питам;къде видя да пада третия небостъргач,нали уж си бил паднал все едно е миниран,къде го видя да пада,там ли беше,защо не обясниш как в пушилката го видя след като е само 40 етажа и падна чак в 17:21,а атентатите почнаха преди 9 сутринта,след като ти написах че сградата се срутва от пожара причинен от отломките от северната кула и гори часове наред..само общи приказки и глупости от теориите на конспирацията чета от теб, никакви аргументи,никакви отговори на поставените въпроси, Дисцип трябва за такива като теб!!!
published by visente на 2013-01-29 16:06:17
ето човека djpantera си го е написал и аз съм напълно съгласен,вземи си го набий в главата не увряла че ми омръзна да се занимавам с невежи като теб,жалкото е че глупостта ви е опасна за човечеството
published by Horiffy на 2013-01-29 20:50:33
абе хора вие полудяхте нещо. Никой не оспорва, че тероризма и чалмарите са световен проблем, но тук е място за коментари за филма, а не кой кои мрази - хамериканците това, чалмите онова...Факт е че филма е "спрел отсекъде" Като динамика, сюжет и напрежение не може да стъпи на малкия пръст на "Homeland" и "24" а това са ТВ поредици а не филми с Оскари. 2 часа неква "великата" кифла седя и гледа тъжно и замислено в камерата, писа некви червени цифри на съклото на шефа и накрая отидоха и застреляха един куп жени и деца покраи "субекта"...страшно динамично
published by djpantera на 2013-01-30 21:39:57
Ехааа!... Евала пич! голямо изказване направи. Само дето нищо не си разбрал от филма. Че разузнаването не е като да щтракнеш някоя чалма с мобилен тлефон а изисква врме,нерви,недоспиване, цялата налична технология и дори живота на доста хора (агенти и цивилни - в това число и арби). Че героинята на тая "Велика кифла" е захвърлила 10г. от личния си живот за да гони един фанатик, който междувременно уби още маса невинни хорица - тва не го видя и кде пък видя че са убили "куп жени и деца" ей тва не разбрах. Аз вече два пъти гледах филма и при последната акция убиха една единствена жена и тримата (Абрар, Ибрахим и Халид) дето го криеха "субекта" а от останалите деца и жени в къщата никой не пострада дори от случаен шамар. Та мисля си или ти не си гледал филма както трябва или сме гледали различни филми. Казваш няма динамика във филма?! Тук си прав но така е в реалния свят - разузнаването не е като във филм за агент 007, няма динамика и по една мацка в леглото всеки път. По някога е абсолютна скука, но са важни резултатите на края. Така че пак стигаме в началото: хора не пишете глупости като не сте разбрали филма моля! Не лъжете останалите които ги интересува а им оставете правото на собствено мнение.
published by visente на 2013-02-01 01:12:14
Евала пич(djpantera),най-сетне един трезвомислещ човек,на фона на една сюрия промити тикви от анти американската пропаганда,като оня дето ми защитаваше Кадафи,който десетилетия тъпчеше собствения си народ и подпомагаше световния тероризъм и след като от некъдърността на собственото им здравеопазване заразиха децата в Бенгази със спин,обвиниха българските медици,само за да ни изнудят да си платиме за свободата им. Но и той си плати за греховете,самите либийци си го ликвидираха брутално.Също защитаваше и оня психопат Саддам Хюсеин,който използва химическо оръжие върху собствения си народ,разпали 2 войни срещу съседите си,ограбваше страната си десетилетия,за да си строи дворци и лудите му синове да живеят в лукс и да убиват,който им скимне...Слава Богу и той си плати,самите иракчани си го обесиха,ако щатите имат грях,той е че не го свалиха още '91 година..да не забравяме че тогава и арабския свят беше в коалицията срещу него,за да се освободи Кувейт..да не изброявам всичките нелепости и глупости,които прочетох в коментарите за този филм,за който впрочем мнението ми съвпада с твоето...ще бъде хубаво и за в бъдеще да пишеш коментари за подобни теми,за да уравновесяваме поне малко мненията с противниците на Свободния свят,учудващо но явно са доста или поне те пишат по форумите,не трябва да оставяме дезинформацията и пропагандата им да подлъгва най-младите,че ще започнат да мислят такива изверги като Осама(дано се пържи в ада,скверната му душица) за герои,а не за главорези и убийци каквито са
published by visente на 2013-02-01 01:25:43
И за да те подкрепя по-горе където си написал че освен 3-мата чалмалии помагачи на Осама,командосите застреляха жената само защото се пресегна за калашника на мъжа си,иначе и тя нямаше да пострада,...не че не са гледали филма пич,просто целта е да се оплюе Америка,дори и нещо да се вижда че е бяло,те ще напишат че е черно,омразата и завистта им не се съобразяват с факти и истини,важното е да се плюе по "лошия" американец