visente, мразя да вземам отношение по теми извън киното, но явно не си достатъчно информиран(а).Няма да правя
заключения, относно "пошлостта" и правописа.Това всеки може да го стори.Ще си говорим за "факти".Значи, имаме два самолета, които се удрят в кулите близнаци, става експлозия, пожар и те се срутват.Причината не я знам.Приемам обясненията на официалните източници.От "високата" температура са се стопили металните връзки и по, така наречения,"ефект на сандвича" се сриват всичките 110 етажа.ОК!Да предположим, че наистина керосинът(това е горивото на самолетите) може по някакво чудо да развие температура над 1300 градуса С, което е абсурдно, връзките са се стопили, плочите са поддали и са паднали.Въпросът е, какво се е случило с носещите, стоманени, много яки(над 100мм Д) пилони?Те, би трябвало, да останат и да стърчат, ако и етажите да са паднали?!Това не са мои разкрития, а мнението на архитектите и инженерите строили "близнаците".Няма да коментирам и как така, подземните етажи са били пълни с тонове разтопен метал.Но има въпрос без отговор.
Кулите на световния търговски център паднаха, защото бяха атакувани от два самолета(такава е офиц. версия).
Защо падна и третият, 40 етажен небостъргач, в близост до "близнаците"?Него никой не го атакува?!Просто си седеше и изведнъж рухна до основи?!Та, какви "действителни факти" имаш предвид?
За филма.Постарали са се да направят една доста правдоподобна версия, като за масова публика.Лично аз, не съм убеден, че нещата са се случили точно така.Но кой може да каже как са били?Вероятно, при късмет, след 50 години ще разберем.