ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от yvetted на 2007-08-23 19:19:14
Вашето мнение относно Zorge може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от yvetted на 2007-08-23 19:20:40
[color=#FF00FF][b] Приятно гледане.:)[/b][/color]
публикувано от killyou на 2007-08-23 21:24:22
Животът на Рихард Зорге наистина е бил забележителен. Искам, обаче, да поясня: между разведчик и разузнавач има не малка разлика. Аз лично предпочитам интерпретацията на Ханс Ото Майснер. Благодаря все пак, хубаво е човек да види нещо различаващо се от обичайните (редовните) американски драми, хоръри и екшъни.
публикувано от yvetted на 2007-08-23 21:30:07
[color=#FF00FF][b]И каква точно е голямата разлика? За доста години усилено изучаване на руски език научих, че думата разведка означава разузнаване, а думата разведчик означава разузнавач. Никаква разлика няма.[/b][/color]
публикувано от Best Ripper на 2007-08-23 22:26:14
Явно не е в час нещо.. или се е объркал между шпионин и разузнавач... разликата в случая зависи от гледната точка - щом събира сведения за някоя държава, за нея той е разузнавач, но за потърпевшите е шпионин.
публикувано от killyou на 2007-08-24 16:04:13
Мога да Ви уверя, че съм напълно в час.
В контекста на конкретната тема разведчик придобива значението на емисар, спекулатор, експлоратор, скултатор (в руския език), което както и да се погледне е далеч от "разузнавач". Докато между разузнавач и шпионин няма разлика, като и в двата случая не става въпрос за гледна точка.
Това са мои заключения, не мога да Ви убедя в пълната им правота. [i]yvetted[/i], ако си чела "Делото Зорге", би трябвало да се съгласиш с мен.