ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от TeamSoftware на 2007-09-17 13:37:04
Вашето мнение относно WinUtuxU OS може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от psycho2base на 2007-09-17 15:36:24
това нещо бих го инсталнал дори само за да го видя... уникално е да видиш линуксова среда под уиндоус:thumbsup:
публикувано от 6aman на 2007-09-17 17:08:57
зиглежда ми доста обещаващо и интересно. ще се тества и оцени. Благодаря за торента. А дали ще може да се инсталира на виртуална машина ?!
публикувано от BORISLAVTA на 2007-09-17 17:22:33
инамен ми изглежда приятно и щего пробвам:thumbsup:
публикувано от ico85 на 2007-09-17 17:35:08
Айде пробвайте и кажете как се представя:smile:
публикувано от ABGTeam на 2007-09-17 20:34:31
Ами добре ми изглежда!Браво на ъпера, но да попитам има ли начин да се инсталира без тези допълнителни плеъри и теб подобни, защото искам да си сложа точно каквото ми трябва! :)
публикувано от psycho2base на 2007-09-17 20:40:32
хехех с VLC-то могло да се гледат филми без да ги сваляш, пич то и с MPlayer-а и с KMPLayer-а също можеш, дори по-добре отколкото с VLC
публикувано от cempak на 2007-09-17 20:52:23
Проектът е със цел да представи по-широко OpenSource общността, и както виждате, ежедневни програми които ползвате
имат своят безплатен аналог.

Имат безплатен аналог,ами че кой плаща за софтуер в тая държава :lol: дори и фирмите ползват нелегален Windows и приложения.Дали ще си сложиш free Linux или free Windows(от някой торент)все тая:thumbsup:всичко е без пари8)
публикувано от psycho2base на 2007-09-17 21:15:32
можеш ноооо... ако е WMV формата иначе трудно...
публикувано от psycho2base на 2007-09-17 21:20:34
ааа и още нещо, приятелче ти сравняваш Windows и Linux и казваш, че са еднакви, че дори не се забелязва разлика.... много бъркаш! това са две операционни системи между които няма нищо ама нищичко общо... Linux
потребител съм от около година, а с Windows съм бил цял живот... трябва да знаеш, че да сравняваш тях е все едно да сравняваш слънцето и луната....
публикувано от igurbev на 2007-09-17 21:27:05
Да си кажа нищо не разбирам! Каква е тази глупост?! Windows под който вървят програми за GNU ли - що ли?
публикувано от igurbev на 2007-09-17 21:33:08
И един глупав въпрос към човека дето така ги разбира операционтите системи. :) За потребителя дето само клика с мишката в какво точно се изразява тази огромна разлика между Linux и Windows?
публикувано от psycho2base на 2007-09-17 21:42:01
ами като почнеш от лиценз, FS(NTFS\FAT и Ext2\3 нищо общо нямат), KERNEL(32 и Linux Kernel нищо общо нямат)и още хиляди разлики, които няма да ти разтягам тука http://linux-bg.org/ можеш да започнеш от тука ако ти е интересно(няма да сбъркаш);)
публикувано от peshkohacka на 2007-09-17 21:50:05
Само темата наподобява Ubuntu, това си е 100% Windows XP SP2, програмите са OpenSource
публикувано от igurbev на 2007-09-17 22:19:39
Бе човек интерсно ми беше да обясниш с няколко думи(щом разликата е толкова огромна, би следвало поне отчасти да бъде спомената с няколко думи) в очите на някой, който смята просто да клика с мишката - е какво точно му е различното! :) Нама нужда да изписваш съкращения дето да предположим, не знам какво означават.
публикувано от psycho2base на 2007-09-17 23:22:05
човек ако чакаш само с "щракането с мишката" да научиш какво значат тия "съкращения" ще си останеш с чакането само... дадох ти линк влезни, порови се, прочети някой и друг ред и със сигурност ще хванеш "разликата" за която ти говорех...
публикувано от igurbev на 2007-09-17 23:57:52
:) Няма нужда да си чекнем устата - разбрах - голямото на разликата е в това, че е "голяма".
Между другото аз също съм Линикс потребител и често изпадам в затруднение когато някой приятел ми зададе върпоса "Какво му е различното?" - защото последното, което той очаква да чуе е разяснения как е структорирана Windows NT файловата система или нещо от сорта, което слабо го интересува. Милионите windows потребители не се интересуват от тези въпроси - защо тези на Линукс трябва да го правят?
публикувано от killboypowerhead на 2007-09-18 00:02:09
Значи това Windows XP SP2 Custom edition ли е?
публикувано от pitbelf на 2007-09-18 05:00:42
very,very good job!!!! thanks a lot.
публикувано от psycho2base на 2007-09-18 08:41:24
...браво, как ме засрами направо се изчервих:blush: хихих.... при това положение "раликата" ти е ясна (което между другото ти личеше)... ами дерзай нататък и един съвет - по кротко с народа около тебе безмисленото
заяждане няма да помогне peace bro :thumbsup:
публикувано от igurbev на 2007-09-18 11:02:10
Съвсем не им имал намерение да се заяждам и за мен въпросът си остава открит. Вероятно един автомонтьор също ще заяви (с подобаващо убедителн тон), че между Пежо и Рено няма нищо общо, но в моите очи си е "все тая" - въпрос на вкус. Или според теб първо трябва да прочета няколко учебника по ДВГ преди това?
Ще съм ти благодарен ако посочеш поне един убедителен(от гледна точка на крайния потребител) довод за това да бъде предпочетен Линукс - като изключим разбира се това, че е безплатен, което както се изказа някой по-нагоре, на този етап в България не е кой знае колко решаващо.
:) - без лоши чувства.
публикувано от psycho2base на 2007-09-18 11:56:49
...ммм не си ме разбрал правилно, аз лично не се старая да убедя обикновения потребител да ползва Linux дори бих го посъветвал да си ползва Windows-a, защото на тоя етап за Linux(както знаем си нясно) трябват малко повече знания от тия на обикновения потребител...
публикувано от psycho2base на 2007-09-18 12:06:01
...колкото до доводите.. те са много, ето някои : под Linux няма вируси(няма spam, trojans, adware, malware и
други досадници :)), Linux е много по стабилен(не се скапва, няма регистри които да затлачва...) има и още много за изброяване. Но нека сме наясно не се старая да убеждавам някого че Linux е по-добър.. Напротив той има
и доста недостатъци, но няма как....
публикувано от addbot на 2007-09-18 12:15:43
win xp 100%:D neznam disk CD tabla puskam :thumbsup:
публикувано от psycho2base на 2007-09-18 12:32:41
momolino и ти не си ме разбрал май... хаха.. хора не се
старая да убеждавам КОГОТО и да било в КАКВОТО и да е... съжалявам ако ви се видяло така
публикувано от psycho2base на 2007-09-18 14:59:19
хихххххииххиххих..... аре бегай бе това не верно... евала братле :thumbsup:
публикувано от psycho2base на 2007-09-18 15:28:54
[url]http://www.desktoplinux.com/articles/AT3307459975.html[/url] ето младежо цяла статия посветена на това "защо се инсталират антивирусни на Linux-desktop-и"
публикувано от nvanko на 2007-09-18 16:48:46
тва не тръгва при мене.
публикувано от psycho2base на 2007-09-19 09:36:24
...братле това не съм го правил аз...
публикувано от arhenimo на 2007-09-19 11:03:55
По мое мнение този win е напълно функционален с един малко голям проблем - кирилицата - няма я вътре не можеш да смениш локализацията на България и това е вече проблем! Ако някой има разрешение на въпроса ще съм щастлива да го чуя
публикувано от peterstamov на 2007-09-19 16:30:58
Верно е няма кирилица предполагам че лесно ще се орави с датекса FlexType-XP-2!!! Добре направен - мноо ме радва че има хора които се занимават с това!!! На мен лично неми допада защото установих че от всичкия софт само KMPlayer ми е познат!!! Тази версия е мн. интересна и е за хора свикнали с програмите с отвориния код които са free!!!
публикувано от nfsto на 2007-09-19 20:52:01
@peterstamov

Това е нормално това са линукски програми
Не съм свалял тая дистрибуция но нещо неможах да разбера от инфото и от постовете ви това бозичка ли е или някаква дистрибуция до колкото разбрах е някаква междинка :)
Просто някой да каже кво повече има от 1 линукс и кво повече от 1 боза

поздрави
публикувано от getonit на 2007-09-20 10:01:51
аз си оправи кирилицата, ама става дълга и широка, значи слагате SP2, и посочвате Upgrade, и нататък си е стандартна инсталация. Мисляр че тази ОС ми подобри работата на компа, но някякси немога да свикна. :-/
публикувано от dionis на 2007-09-20 17:09:04
стига се заяждате кажете става ли или не
публикувано от peterstamov на 2007-09-20 17:34:38
Въпросната инсталация е напълно функциониращ Windows XP SP2. Инсталацията е с някъква по-различна тема от стандартната "Луна". Софтуера които е инсталиран вътре е с отворен код и безплатен. Рядко съм се докосвал до Linux и мисля, че тази инсталация няма нищо общо с Linux. Според мен целта е Linux потребителите да намерят своя софт и работят с него под Windos, а потребителите на Windos да пробват различен софт от стандаптния с който са свикнали. Някой искали да обедини двата свята :) ?
публикувано от peshkohacka на 2007-09-20 19:56:28
НЯМА нищо общо с линукс, освен темата на Ubuntu, инсталираният предварително софтуер вътре е Open Source, с една дума free

btw смешкото с SP3 ме разби просто :lol:
публикувано от tokopan на 2007-09-22 22:14:13
Аз също го инсталирах, но след като не можах да се оправя с кирилицата без да слагам Flex type, го махнах. Стори ми се по-бърз, а и мен лично ми харесва да ползвам само безплатен софтуер. Може някой ден да пробвам това с upgrade и да видя дали ще тръгне кирилицата.
публикувано от p14aga7a на 2007-09-23 22:08:56
От самоделка какво да очакваш единствено темата на Убунту ме кефи нищо друго...
публикувано от cargo2 на 2007-09-26 01:36:59
Голямата разлика между Windows и Linux е отворения код или по точно че можеш да пипаш каквото си искаш в Linux докато в Windows просто са ограничени повечето работи и са извадени в менюта на най-популярните настройки.За нормалните потребители това е по подходящото от колкото да се зарови в някакви файлове без идея какво точно трябва да направи и как.Все още не е улеснен Linux до нивото на Windows в точно тези настройки.Друго плашещо нещо на Linux за обикновените хора е появата на прекалено много настройки.Трябва да си има нещо като прости менюта от сорта на Windows-ките и примерно други които са си за разбирачи или за начинаещи такива.
публикувано от radogsmbg на 2007-09-28 09:02:14
Къде му е серийния номер на този готин хибрид. Защото искам да си го инстална на машинката:thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:
публикувано от aslplss на 2007-10-28 19:25:00

ALIEN360 koi te izluga xax
публикувано от maglata на 2007-11-10 14:15:16
Какво дави кажа за winutuxu просто с него пцто ви ще литне.Няма никви тъпи бъгове като полвината релийзи.Теглете инсталираите няма да имате ядове.Мерси за торента :)
публикувано от radogsmbg на 2007-12-23 21:41:55
това чудо е върхът:thumbsup::thumbsup::thumbsup::lol:
публикувано от borkata_sh на 2008-02-07 22:46:08
Здравейте на всички. Точно пускам да тегля това Уиндоусче. Смятам да го тегля защото по принцип използвам Линукс но ми се налага да ползвам и Уиндоус за някой цели, и просто искам да запазя добре изглеждащия вид на ГНОМ. А колкото до тебе братче psycho2base биж сега аз съм на 17 години / ползвам линукс в къщи от около 5 години първо се сблъсках с Червената Шапка версия 7.1 както и да е :) / твоите расъждения на мен се струват смешни камоли на доста ама доста по напредналите които четат коментарите ти. Също тъка какво го бърка обикновения потребител дали ще ползва NTFS или Ext. Също така какво го бърка какъв е кернела, или конфигурациониите файлове, като в по-приятелските дистрибуции Suse примерно Yast решава проблемите без ровене в /etc. Просто моля те не заблуждавай хората със собстеното си мнение. Пази го за себе си!
публикувано от armik на 2008-08-02 23:58:45
а ще може ли да се ресийдне ?