При мене се държи изклюяително леко, с Acer Ferrari One съм, инсталирах го на другия дял, успоредно с Windows 7, малко интерфейса е претрупан и усложнен в което мисля че е чара на 8-мицата, драйвърите (например за touch pada) който са за 7мицата си ми работят и тук перфектно. Усещам много по голяма лекота на работа и ако не ме мързеше да си иснталирам всички приложения които са ми на 7, бих си я сложил за основна операционна система, супер стабилна е вече 3-ти ден и не сам срещнал бъг или друг проблем. Сега пиша от нея и сам удивен както бях при прехода Windows XP > Windows 7 (с виста не съм се занимавал). Като цяло я ползвам за сега само за гледане на филми (720p), интернет, skype, и като цяло забелязвам че процесора се товари много по-малко. Преди си мислех че Метро интерфейса е много тъп, но откакто се заинатих да свикна и сега ми се струва доста удобен, не колкото старт менюто но все пак. Това може би е първата бета на Windows която е толкова стабилна (помня приятели как се оплакваха от бетата на Windows Vista). Ако си ползвате PC-то за мултимедия като мен (за сега) не се колебайте изобщо да я сложите за основна, но ако е за други неща като игри програмиране, енкодинг и така нататък, немога да дам съвет защото не сам я пробвал.