ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от Dr3adLoX на 2014-07-13 13:39:52
Вашето мнение относно Welcome to Nulandistan - Propaganda and the Crisis in Ukraine (2014) може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от karambal на 2014-07-13 14:32:57
The views expressed on Global Research TV are the sole responsibility of the author(s) and filmmaker(s) and do not necessarily reflect those of the Centre for Research on Globalization (CRG). The Centre for Research on Globalization will not be held responsible or liable for any inaccurate or incorrect statements contained in Global Research videos. Global Research reserves the right to remove any material, including videos, from the website.

това казват на сайта им(канадски)

самия филм който е качен тук странно защо не се намира от търсачката на GRTV , а ъплоудер-а не е предоставил инфо за истинския автор

Mahdi Darius Nazemroaya is the author of The Globalization of NATO (Clarity Press) and a forthcoming book The War on Libya and the Re-Colonization of Africa. He has also contributed to several other books ranging from cultural critique to international relations. He is a Sociologist and Research Associate at the Centre for Research on Globalization (CRG), a contributor at the Strategic Culture Foundation (SCF), Moscow...

така, да знаем поне кой стои зад всяко едно такова филмче

този е автор, едитор, и продуцент едновременно
тоест това филмче е сбор от само неговите виждания...

публикувано от Dr3adLoX на 2014-07-13 14:44:54
и аз не знам защо го няма на сайта, но ако кликнеш на ютюба си пише че е от този автор и е качено от акаунта на GRTV. иначе принципно никога не ме е интересувало, кой е автора, какъв авторитет има и колко хора му се кланят, единственото което ме интересува е представените факти и аргументи, стори ми се доста добро, качих го, не знам ти като каза че от този автор, разобличи ли го в нещо или кво... не разбрах.
публикувано от karambal на 2014-07-13 14:58:22
има значение, иначе ще си помислим че канадци стоят зад това,
а сега си знаем че е руснак, и то дори с позиция в много мъглява московска организация - Стратегическа Културна Фондация...
мисля че сега нещата стават по-ясни, нали ?
публикувано от Dr3adLoX на 2014-07-13 15:05:24
щом казваш... той, човека не се криел в нито един момент, на края на филма името му е с големи букви... и си е продукция на GRTV... но иначе, браво на него и гледната му точка, споделям я... пък даже не съм и руснак.
публикувано от blackside1 на 2014-07-13 15:32:59
Ако се вземе под внимание факта, че до десет години Русия ще престане да съществува, по чисто икономически причини, породени от нея самата. Не виждам как, този тип пропаганда за малоумни има значение.
публикувано от Dr3adLoX на 2014-07-13 15:42:16
пък същност истината, е че Америка ще престане да съществува, още тази година.
публикувано от blackside1 на 2014-07-13 16:19:02
Щом казваш... Нострадамус...
публикувано от TOMKATBG на 2014-07-13 17:37:28
за всеки нормален човек с поне 2 мозъчни клетки е ясно ,че кризата в Украйна е предизвикана от сащ и ес!Сащ поддържат мрежа от агенти и "пети колони" в множество страни ,чрез тяхноте "неправителствени организации!За съжаление България е дълбоко инфилтрирана от американски агенти и техните подлоги!Гледайте тази документалистика !
публикувано от m2brier на 2014-07-13 18:46:53
merci
публикувано от TOMKATBG на 2014-07-13 19:15:47
Не ,по телевизията ни облъчват постоянно с американска мейнстрийм пропагнда за "Добрия запад" и "лошата Русия" поради тази причина от години не гледам телевизия, а черпа информация от независими източници и журналисти!Имам много малък толеранс към глупости и промивките на мозъка на американския държавен департамент и пропагандното му звено!
публикувано от TOMKATBG на 2014-07-13 19:36:03
На Русия не и е нужна пропаганда ,просто запада е толкова осран ,че е достатъчно да каже само истината за него:)
публикувано от TOMKATBG на 2014-07-13 19:57:19
Между другото мястото му е в пропоръчани!
публикувано от joro353 на 2014-07-13 20:59:34
В момента се провежда етническа чистка в Източна Украйна срещу рускоезичното население. Избиват се цивилни, включително жени и деца, от армейски и неофашистки части.
https://www.youtube.com/watch?v=B7TScRvpwqo
публикувано от 0z0ne на 2014-07-14 10:55:36
Блексайд, как според теб ще се случи това? Ресурсите на тази страна са огромни, страшно огромни и ще се крепи на тяхния износ още десетилетия?! Някой и друг малоумен може да има тук и да гледа този филм, обаче защо използваш такива обобщителни квалификации за всички не става ясно.
Трексаге, даже и пророците не се забатачват с точни прогнози за години, дати. Животът страшно динамичен и винаги може да те изненада. Освен ако не си в кухнята на нещата, че да твърдиш такива неща? Оттам ли черпиш сведения?
Карамбал, и като е пропагандният отдел на КГБ, както доуточни колегата Сноу, какво от това? Нима ЦРУ отделите за пропаганда не ни заливат 24/7 с тяхната пропаганда? Тя е по-друг тип и методите им са по-различни. Не е ли добре да се види и друга гледна точка? Скоро и други европейски медии ще покажат документални филми за Украйна и всеки ще си прецени за себе си (визирам "Пътят към Славянск" на Тв7). Още преди тези два филма бях - по вашему казано - попаднал в лапите на омразната (защо?!) руска пропаганда, и то по чисто морални причини. Знате ли какво е значението на тази думичка? Само последните 3-4 минути от този филм говорят достатъчно - [b]двуличието на т. нар. Западния свят е безпределно[/b]. И не само то. За да се предпазя от обичайните клишета тип "кой не скача е червен", ще добавя още нещо. То е ясно, че и руснаците не бездействат и си движат техните интереси и се опитват да спечелят съюзници, симпатизанти, обаче в случая инициативата не е в тях, а е пред входната им врата. Ясно е, че и при тях има доста за критика - например в Крим, където потискат т.нар. татарско малцинство. Тоест нещата не са само бели и черни, а се преливат едно в друго с множество нюанси. Не съм проUS или анти Рус или антиUS проРус, а пробългарин, без да съм анти нещо (хейтър некъв). И само си задавам разни въпроси, нищо повече.
публикувано от blackside1 на 2014-07-14 18:43:11
0z0ne, имаш истински лош поглед върху това, що е то ресурс и има ли той почва в Русия. По добре се поинтересувай от нови технологии за да разбереш, че Русия с всичките и "ресурси" скоро ще умре от глад, както и всички страни в обсега и на влияние. С други думи там има никому не нужни неща. Светът е вече в друг век, не във тоя, дето Русия има нещо незаменимо...
публикувано от asdzxc2 на 2014-07-14 22:27:46
пичове бях на почивка малко и съм назад с нещата да ви питам
пуснаха ли мръсната бомба и руското ЕМП и валя ли огън от небето при вас
при мен само леко прекапа дъждец :)
публикувано от asdzxc2 на 2014-07-16 00:35:44