ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от Son-Goku на 2009-03-23 23:33:15
Вашето мнение относно Властелинът на пръстените: Двете кули може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от SSG1 на 2009-03-24 13:43:12
[color=black]Най великият филм създаван някога[/color]
публикувано от xtry на 2009-03-24 15:59:37
Някой знае ли къде може да се гледа не орязаната версия на филма??
публикувано от shiloto на 2009-03-24 16:10:10
Това по БГ телевизията ли са го давали. Аз го гледах по нова като го даваха. Пълна гавра. На всеки 5 мин прекъсват за реклами и накрая 1 час от филма липсваше :(
http://arenabg.com/details.php?id=8de8ad9028221abae12414b546fe307bda9c46b9 ето оригинала.
публикувано от dragon92 на 2009-03-24 17:03:59
Най-великият филм правен някога!А екстендед версията е истината!:thumbsup:
публикувано от emilanski на 2009-03-24 18:27:23
Ми не е лошо филмчето, ама е лапешко и историйката е инфантилна.
Дума да не става пък, че "е най-добрия филм"..:lol:
публикувано от amudov на 2009-03-24 19:28:49
емиленски... ти в кой свят живееш, бе, "критик" ?! :lol::lol:
това е сред един от най-великите филми на всички времена... вече определението "най-велик" е леко субективно, но определено е невероятен, а ти си някакъв недоноско, който очевидно все още не знае какво е добро и какво е лошо... един съвет - гледай големите (което в твоя случай значи всеки над 13 години) и се учи ;)
публикувано от amudov на 2009-03-24 19:29:57
а ъплоудъра да земе да сложи едно NFO файлче...
публикувано от Zygot на 2009-03-24 20:42:14
emilanski тролиш!

Това е Филмът! Който не му харесва да бега.
публикувано от leonardeto на 2009-03-24 20:48:23
Невероятен филм!!!!:thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::medieval::medieval::medieval:
публикувано от chacho94 на 2009-03-24 20:58:03
най великата трилогия според мен
публикувано от DEOpk на 2009-03-24 21:03:12
Обаче вие яко подсичате телевизийте с тая нова секция :). Хората се чудат кво да пуснат там а вие.. Да ти стане мъчно за добрия стар телевизор :'(
публикувано от jolihole на 2009-03-25 12:26:39
Най-добрата филмова реализация на фентъзи .Мога да го гледам стотици пъти без да ми омръзне.Сюжета преплита въпросите за любов, приятелство, власт, живота и смъртта, за основните ценности в миналото и съвременни дни. Всички специални ефекти са на ниво и може би след още 30 години няма да изглеждат като изкуствени и нагласени.Компютърно създадените животни и движенията им не изглеждат изкуствени, както е в много други филми.Сериознен филм направен по книга -призната за роман на 20-тото столетие.Не е съвсем сигурно дали това е трилогия.В момента се снима предисторията на "Властелина на пръстените"- "Хобитът или Билбо Бегинс(Торбинс-от англ. bag= чанта, торба, сак-бележката е моя), дотам и обратно".Преди "Хобитът или Билбо Бегинс -дотам и обратно има още две книги "Силмарилионите" и още една която е сборник от разкази оформена като роман, но последната(сборника) е събрана от сина на автора(Д.Дж.Толкин) на книгите след неговата смърт.благодаря на ъпа.:thumbsup:
публикувано от jolihole на 2009-03-25 12:27:47
Най-добрата филмова реализация на фентъзи .Мога да го гледам стотици пъти без да ми омръзне.Сюжета преплита въпросите за любов, приятелство, власт, живота и смъртта, за основните ценности в миналото и съвременни дни. Всички специални ефекти са на ниво и може би след още 30 години няма да изглеждат като изкуствени и нагласени.Компютърно създадените животни и движенията им не изглеждат изкуствени, както е в много други филми.Сериознен филм направен по книга -призната за роман на 20-тото столетие.Не е съвсем сигурно дали това е трилогия.В момента се снима предисторията на "Властелина на пръстените"- "Хобитът или Билбо Бегинс(Торбинс-от англ. bag= чанта, торба, сак-бележката е моя), дотам и обратно".Преди "Хобитът или Билбо Бегинс -дотам и обратно има още две книги "Силмарилионите" и още една която е сборник от разкази оформена като роман, но последната(сборника) е събрана от сина на автора(Д.Дж.Толкин) на книгите след неговата смърт.благодаря на ъпа.:thumbsup:
публикувано от drkalo на 2009-03-25 17:56:50
emilanski, я ми дефинирай "лапешка", че да знам как да си формирам вкуса занапред. Ебаси тъпото изказване за класика във фентъзи жанра!
публикувано от lock на 2009-03-25 19:42:13
(...) филм направен по книга -призната за роман на 20-тото столетие.

Ха!
Кажи ми, кой, кога и къде е обявил "Властелинът на пръстените" за това, което казваш?
В света е имало сигурно хиляди класации за книги на столетието и хилядолетието. И да се хващаш за една от тях (дори да я има наистина) е нелепо.
"Призната" казваш! Ех, ти май се опитваш да ме скъсаш от смях.

Хайде, за да не се моря още, ще ти давам примери за други книги, "признати" за най-добри 20-тия век... пък дано се усетиш какво се опитвам да ти кажа.

Класацията на the Modern Library (прочети си сам кои са те):
In 1999, the Modern Library ranked Ulysses first on its list of the 100 best English-language novels of the 20th century.
[url]http://en.wikipedia.org/wiki/Modern_Library_List_of_Best_20th-Century_Novels[/url] И тук би било уместно да кажа, че "Одисей" е призната за най-добрия роман на 20-ти век, нали? Ама че това би противоречало на твоята информация!
Да, толкова за "признатите" книги. Спрете да заблуждавате лековерните, че едва ли не някакво върховно, почти божествено жури се е събирало и е "признало" еди кой си роман за "РОМАН НА 20-ТИ ВЕК"! Господи...

За твоя информация в топ 100 на редакторите (твърде начетени и ерудирани хора) на Modern library "Властелинът на пръстените" дори не присъства. Аз поне ги разбирам. Няма как произведение с подобно качество на текста, макар и грандиозно по замисъла си, да бъде там.
Но пък в топ 100 на читателите е на 4-то място. Е, това обяснява редица неща. Аз бих казал, че неначетените лесно се водят по моди. И по грандиозни творби с... хващащи окото грандомански плакати към филми по тях. Да ме извиняваш за сарказма в последното изречение.

Само пиши в Google "best novels 20th century" и ще намериш немалко класации, "признаващи" тази или онази книга за най-добра. Ех, аман от опити за "подхлъзване" с пробутване на подвеждаща информация!
публикувано от lock на 2009-03-25 19:42:39
(прочети си сам кои са те):
In 1999, the Modern Library ranked Ulysses first on its list of the 100 best English-language novels of the 20th century.
[url]http://en.wikipedia.org/wiki/Modern_Library_List_of_Best_20th-Century_Novels[/url] И тук би било уместно да кажа, че "Одисей" е призната за най-добрия роман на 20-ти век, нали? Ама че това би противоречало на твоята информация!
Да, толкова за "признатите" книги. Спрете да заблуждавате лековерните, че едва ли не някакво върховно, почти божествено жури се е събирало и е "признало" еди кой си роман за "РОМАН НА 20-ТИ ВЕК"! Господи...

За твоя информация в топ 100 на редакторите (твърде начетени и ерудирани хора) на Modern library "Властелинът на пръстените" дори не присъства. Аз поне ги разбирам. Няма как произведение с подобно качество на текста, макар и грандиозно по замисъла си, да бъде там.
Но пък в топ 100 на читателите е на 4-то място. Е, това обяснява редица неща. Аз бих казал, че неначетените лесно се водят по моди. И по грандиозни творби с... хващащи окото грандомански плакати към филми по тях. Да ме извиняваш за сарказма в последното изречение.

Само пиши в Google "best novels 20th century" и ще намериш немалко класации, "признаващи" тази или онази книга за най-добра. Ех, аман от опити за "подхлъзване" с пробутване на подвеждаща информация!
публикувано от lock на 2009-03-25 19:43:15
твърде начетени и ерудирани хора) на Modern library "Властелинът на пръстените" дори не присъства. Аз поне ги разбирам. Няма как произведение с подобно качество на текста, макар и грандиозно по замисъла си, да бъде там.

публикувано от lock на 2009-03-25 19:44:24
"признаващи" тази или онази книга за най-добра. Ех, аман от опити за "подхлъзване" с пробутване на подвеждаща информация!

"Призната за роман на 20-тото столетие".
Ех!
публикувано от orelat на 2009-03-25 22:29:20
http://fun.mu-bulgaria.com/mu/index.php?op=vote&id=275 има всичко за фиулма!!! ;)
публикувано от cosher на 2009-03-25 22:36:52

2009-03-24 19:28:49
емиленски... ти в кой свят живееш, бе, "критик" ?!
това е сред един от най-великите филми на всички времена... вече определението "най-велик" е леко субективно, но определено е невероятен, а ти си някакъв недоноско, който очевидно все още не знае какво е добро и какво е лошо... един съвет - гледай големите (което в твоя случай значи всеки над 13 години) и се учи

:blush::blush::blush:
Ей, големия,дай аршина с който измери филма ,че е най-голям.и ние по-малките също да го мерим и да пишим колко е голям
А филма съм го гледал 3-4 пъти!Ама най голям и филм на всички времена....ЦЪК!Това е моето скромно мнение!
публикувано от SonGokul на 2009-03-26 05:26:19
lock :thumbsup: !. Oтносно филма ...Той е много добър,но не и невероятен.Вярно 3-тата част като цяло е най-добра от трилогията.Има доста излишни моменти в някой ситуацията филма губи доста от смисъла си.Неща които биха стояли добре в книга, не се знае как биха се оценили или реализирали във филм.Пример:крайните битки стават на отегчаващи,пътят на Фродо е по-скоро изнервяща и дразнеща част от "ВЕЛИКИЯ ФИЛМ".ОФ сега като се замисля май е само добър този филм....
публикувано от sashik-sme6ko на 2009-03-27 10:57:12
този филм не е ли за 12+ :?-_-
публикувано от shupiluliuma на 2009-11-10 10:20:29
Филм с 11 оскара надали е отегчаваш :? До момента няма по - добре направен филм от този...
публикувано от ahmed19920603 на 2011-05-20 21:12:01
filma e SPER :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::lol::lol::lol::lol::lol:
публикувано от flexan4o на 2012-06-19 19:02:48
"Отегчаващи битки", "изнервящи части" и "некачествени текстове"????? Абе вие да не сте си държали кухите глави в задниците преди да гледате филма или да прочетете романа? И литературното произведение, и екранизацията са уникални във всяко едно отношение. Ако този филм ви отегчава, я тогава да ви чуем какви филми и книги харесвате? Тъпанари.
публикувано от gmsokolov на 2013-04-28 17:25:40
сииииииииииииииииииииииииииииииииийййййййййййдвайте!!!