jimmy_graphy , 2007-10-09 02:22:07
Цитат:
Харесва ми като версия, но не мисля, че е вярно. Защото от думите на тези, които наричаш идиоти личи, че те смятат, че протестиращите ще размотаят, т.е. те ще забавят преговорите. А иначе за министрите никак не благоприятно да се забавят преговорите - това е все едно да искат да продължат собствената си агония, а кой обича агонията? Просто няма логика, в това, което казваш, затова се опитай да си измислиш друг смислен аргумент, с който да защитиш някаква позиция.
има даже много логика в това което казва защото учителите с всеки изминал ден губят пари от заплатата си в името на нещо което много отдавна притежават другите страни- и то не най-развитите , а страни като румъния където заплатата на учител е към 600 евро ?!?!?!казвам го защото и двамата ми родители са учители единият все още а другият е в чужбина защото му писна да работи за мизерни пари в тая скапана държава и не само с учителите е така а и с всички останали накрая ще останат само цигани чиято единствена добре заплатена работа ще е да крадат каквото има но в един момент ще свърши и последният кабел
Ей затова държавата ни ще е слаба,
не защото има прост народ ,
а защото прост народ я УПРАВЛЯВА!!!
jimmy_graphy , 2007-10-09 02:41:02
една съвсем не трудна за изпълнение идея да се гласува за атака от всички които не са доволни и нещата се оправят сигурен съм че цифрите ще са значителни според мен...
Не съм расист ,но обичам България ...
"защото волен е много болен... и от дпс не искат да се добере до пост ръководен...май в дъното на всичко е доган...долу циганската сган!
Добре де, какво искаш да ми кажеш с това, че учителите губят от заплатата си - че по този начин държавата си спестява някакви пари или какво?Поне аз така разбирам това, дето искаш да го кажеш, щото другото за мизерните заплати вече съм го чувал много пъти, а в този торент мисля че се бяхме разбрали, че е този подход към темата си е жив офтопик. Ако имаш предвид спестяването (или недай си боже прибирането в задния джоб) на спестените пари от учителски заплати, аз мога да те репликирам, че по твоята логика правителството и в частност гадните министри имат изключително голяма полза от стачките, че те едва ли не се молят за това някой да стачкува, само и само за да могат да приберат някой лев от неизплатените заплати, което е безумно.
Министрите нямат полза от протакането на стачката, защото знаят, че с всеки изминал ден примката около врата им се стяга и става по-лошо не само за стачкуващите учители, но и най-вече за техните собствени главици. При това положение е абсурдно Орешарски да иска протакане на преговорите, замисли се малко!Разбира се, има и друг вариант, според който тактиката на министрите е да размотават преговорите, надявайки се, че учителите, вече умрели от глад, ще се откажат от исканията си.Но това е едно опасно надиграване с прекалено много фактори, които не са под контрола на правителството и фактори, които могат да изведат в предна позиция или едната, или другата страна - не е ясно коя, това е божа работа, а министрите едва ли са толкова набожни, че да оставят нещата в неговите (на господ, де) ръце, ако ме разбираш. Твърде рисковано звучи, не мислиш ли?
Колкото до това колко получават румънските учители, не знам, знам със сигурност, че там цените са цифра пъти по-високи, а и икономиката им май работи по-добре.Знам също и че учителската професия е една от най-зле платените в цял свят, разбира се, съвсем незаслужено.Но тези заплати следват определена логика, особено в страните с пазарна икономика, а тя е, че не можеш да получаваш кой знае какви пари за нещо, което не дава реална печалба сега и на момента.Кво да прайш, капитализъм, нали за него толкова ламтяхме и си го получихме, а сега ревем.
П.П. Не мога да те разбера що за човек си - хем мразиш циганите, хем не си расист, хем обичаш България, хем я наричаш скапана страна. Това не е ли някаква много зловредна (най-вече за самия теб е кофти) форма на нихилизъм? Мисля, че ти е време да се запиташ каква всъщност искаш от живота.