ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от zxvf на 2012-07-13 16:49:33
Вашето мнение относно Вавилон 5 може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от sddrm на 2012-07-13 17:50:00
Едно от малкото sci-fi та които не съм гледал. Трябва да се попряви.
публикувано от kai6 на 2012-07-13 22:30:19
Браво Браво Бравоооо :) :D
За мен това е най-добрия сериал, и макар да го имам надлежно записан не мога да не поздравя ъплоудера.
Браво Браво Бравоооо :) :D
Приятно гледане на всички!
публикувано от golavoda на 2012-07-14 05:25:01
Знам че много Star trek фенове ще скочат но Вавилон 5 е по добър. Star trek:Deep Space Nine копира и конкурира не толкова успешно идеята на Стражински.
публикувано от sternenheim на 2012-07-14 11:19:46
Един от най-добрите фантастични сериали,който показва,че с интересен сценарии и добра режисура,един фанатстичен сериал може да бъде актуален и след толкова време.Браво на уплоудъра,а за Майкъл Стражински нямам какво повече да кажа,сериалът говори достатачно за него.
публикувано от hellfire на 2012-07-15 11:16:05
Приятно гледане, сериалът е невероятен!
публикувано от wogss на 2012-07-16 00:23:43
Брей брей какви са тия субтитри постоянно ми дава грешка и спира сериала защото някой е забравил да да сложи някой знаци пред "Subtitles by Boygenius|takeiteasy69@yahoo.com" и е наблъскал въпросното "Subtitles by Boygenius|takeiteasy69@yahoo.com" на 50 пъти :/ и сега за да го гледам трябва да трия във субтитрите като малоумен щото разбираш ли преводача го е било страх да не му откраднат труда :С моля да си оправите субтитрите :)
публикувано от bigmamata на 2012-07-16 00:33:39
имали други сезони на Crusade. Благодаря
публикувано от balcanmaster на 2012-07-16 09:14:43
Чудесен сериал, по нищо не отстъпва на DS9, дори напротив - има много общи неща и дори може би двата сериала в известен смисъл се допълват, всеки има своите собствени достойнства, за малко да го пропусна, тъй като се подлъгах да гледам първо Crusade и направо се отвратих, толкова посредствен и адресиран към непретенциозна аудитория, че ако тук един добронамерен колега специално не ми беше писал, че си заслужава, нямаше да сваля изобшо Babylon 5 и щях да пропусна подобна почти култова поредица, препоръчвам го на всички фенове на жанра; в известни отношения може би е по-силен дори от Star Trek; във всеки случай превъзходен сериал, който достигна до нас благодарение на АРЕНА, просто нямам вече думи да изразя нашата обща благодарност, този торент тракер просто пред очите ни става все по-добър и по-добър, дано така да продължава...и приятно гледане на всички!!!
публикувано от balcanmaster на 2012-07-18 01:12:59
Хахаха, наистина много добре направен сериал, грабва вниманието моментално, само малко ме смущава тезисната натрапчива "политическа коректност" интерпретирана в sci-fi жанра - бели, черни, жълти и всякакви други раси равноправно поставени на една плоскост, очевидно тази идея е заседнала някъде много дълбоко в англо-американското съзнание, и на някой му е хрумнало, че другите трябва да бъдат препрограмирани в съотвествие с нея, малко трудна задача, да не кажа почти мисия невъзможна, ама те са си повярвали сами и им се струва по-лесно, отколкото е в действителност; всъщност същото го има и в DS9, но там е направено доста по-рафинирано и не дразни...дори напротив, ами това е разликата като да се правиш, че вярваш в нещо или да вярваш в него наистина, мммдаааа...иначе супер сериалче...
публикувано от sasapop на 2012-07-19 20:46:11
BRAVO! SVAKA CAST! samo tako nastavite!pozdrav iz Srbije!
публикувано от sk_razor на 2012-07-19 22:12:08
Сериала е писан с такава дълбочина за която на повечето хора им е бедна фантазията. Има купища неизползван сценарии който е създаден в случай на каквато и да било авария (нови актьори итн) - сериала да може да продължи със същата сила без поражение за историята. В момента е все по актуален от всякога, с което много малко могат да се похвалят. Завършен е, а не ви оставят по средата като на другите на които им спират кранчето. - Това с което се откроява е че има повече фокус върху човешката цивилизация и космическите афери на хората, където повечето сериали в брашна обикновено следват приключенията на еди кой си било то кораб или човек. Другото което се забелязва е че е пипан с много внимание и желание - а това си личи. Това е един от редките сериали в които героите са максимално заземени а не непресилени по типичния американски маниер.
публикувано от sk_razor на 2012-07-19 22:52:07
Не очакваите обаче сериала да ви метне на коня и да ви отнесе в страната на чудесата. Като пренебрегнем малкото количество несполучливи моменти, спокойно човек може да повярва че това е видео архив на действителни събития, защото в повечето случаи всичко се слива в един рядък тип балансиран сериал. Личат си действително вътрешните приоритети на кино индустрията от времената по които е сниман, но това остава на дъното за зрителя които има интерес към сериали с подобен социален поглед и темпо.
публикувано от balcanmaster на 2012-07-22 20:06:16
Ами тези отзиви тук са предназначени предимно за ориентация на потребителите, които още не са даунлодвали сериала, така че мога да споделя - много добре направен, но нещо му липсва - някъде между сценария и реализацията нещо се е разминало, изкривило или изгубило, прекалено много "характерни" актьори от втора и трета категория, прекалено изгладена тезисност в идейната конструкция (sic), прекалено всеобхватност в сюжета, наблъскан с всички възможни клишетата от на всякакви жанрове, прекалено много епизоди писани от един и същи автор, прозира определена дистанцираност в изложението, липсва органичноста на DS9, въпреки че профаните го сочат като първообразец, ама за мен си е по-скоро една заготовка или полуфабрикат, който просто е дал възможност да се направи нещо по-добро в Star Trek DS9, казвам го като професионална диагноза, не като лично мнение, и не очаквам масовата аудитория да го възприеме по този начин, хахаха...обаче все пак си заслужава еднократно гледане и след това изтриване по най-бързия начин.
публикувано от therecord на 2012-08-17 09:28:04
В момента гледам 2 сезон. Субтитрите са доста изнервящи. Разминаването е страхотно. Изтеглих и така наречените "поправени" но ефекта е същия. На сезон 1 нямаше проблем. Сега трябва да ги изключвам за да може да не се разсейвам. Изоставането е толкова, че филма свършва, а има поне 3-4 мин субтитри още. Надявам се ъплоудера да провери субтитрите на всички сезони и филми и да коригира недостатаците. Иначе е жалко за положения труд, като не може човек да си достави максимално удоволствие.
публикувано от balcanmaster на 2012-08-19 22:51:38
Ми пък има англ. субки за всички епизоди, съвпадат 100%, по-добре да се гледа с тях, и вече съм към края, значи има няколко жестоки издънки с кастинга, (сега спойлервам един вид) - след първата поредица отпада капитана Синклер, а преди последната - командерката Иванова, и двамата са страхотни актьори, правят перфектни роли, ама явно са поискали по-висок хонорар и продюсерчетата им се свидело мънито, алчни полски ...(там знаете кви), а Джери Дойл е много дразнещ като Брюс Уилис LIte version, ама го дърат изкуствено в цялата поредица, и има две страхотни изпълнения - на Лондо и ДжаКар, донякъде и на Вир, достойни направо за Оскар, жалко че подобни сериали не влизат в тази класация...в крайна сметка много по-назад от DS9, ама мнооого...
публикувано от Horiffy на 2012-09-10 05:09:46
Балканмастер, що не си отвориш блог и да си спамиш в него, не се ли усещаш колко си смешен с "професионалните" си (лични) мнения. Разбрахме, че си болен стар трек фен, са можеш да престанеш да си противоречиш с безкрайните си мнения и да си превърташ колкото си искаш дълбокия космос 9. Нищо лично просто споделям професионално...
публикувано от flagellumdei на 2012-10-29 16:17:07
Може ли някой да качи и филмите?
Благодаря предварително!
публикувано от iffy на 2012-12-22 05:19:14
Странно :) гледал съм какви ли не sci-fi, ама тоя съм го пропуснал... Ще му метна очо-две :D
А между другото от къде мога да намеря буквички за филмите и сезони 1-3 ?
публикувано от mchudomirov на 2013-10-23 16:43:57
Браво
публикувано от vladigerov на 2017-07-18 21:14:42
сийд моля!
публикувано от TrickyBGG на 2020-01-12 20:52:52
Може ли малко сийд