Истина е че игри под линукс не се срещат под път и над път, но такива има и то не малко. Steam платформата е готова и работи успешно под линукс. Друг е въпроса, че бг потребителя е свикнал да не дава пари за софтуер. ;)
В офиса и работа в интернет линукс е направо стрела... това го знае всеки докоснал се до каквато и да е линукс дистрибуция. Трябва да Ви информираб обаче, че линукс се използва също и за работни станции, многопроцеросни рендинг системи и в други високотехнологични компютри. Всеки архитект, 3Д аниматор или дизайнер има на разположение 3DMaya на Autodesk, който работи 100% под линукс, дори го има на тракера качен лично от мен.
ПС: Нека да уважим сънародниците ни, отдали се на разработката на тази система - те го заслужават като поне не злорадстваме по техен адрес!
И аз винаги съм се чудил защо се дават милиони левове всяка година за уиндоус, офис и антивирус лицензи, когато за офис нужди има толкова алтернативни варианти..... Игра колеги, игра, някой пребира солидно количество народни пари на гърба на народа!!!