ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от roniko на 2012-02-25 15:27:54
Вашето мнение относно Todor.Zhivkov.Titan.Ushedshej.Epohi може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от balcanmaster на 2012-02-26 12:10:42
Чудесни коментари и в двете посоки, очевидно истината е някъде по средата - нито бай Тошовото време беше някакъв рай или ад, нито пък сега има нещо такова. Просто БГ си крета винаги на опашката, поради ниското качество на "човешкия материал", и това няма да се промени, защото простотията е неизкоренима. По време на соца имаше хубави и лоши неща, има ги и сега по време на капитализма, тоест и двете системи в БГ се въвеждаха от тъпанари и алчни простаци, така че винаги ще си останем една дупка на географията. Нема да го гледам, щото съм го живял, хахаха...
публикувано от gosho21 на 2012-02-26 11:45:06
Комунизъм,демокрация - дрън дрън.Управниците и политиците в България са все тъпи хитреци и преди и сега.Преди Тошо,сега бодигарда му Боко тиквата.В тая държава живее прост народ.А като има овце винаги ще се намери кой да ги дои. Едни били по добре при Бай Тошо , други са по-добре сега.А държавата кога е била добре? Ами НИКОГА.Кога се е чувал гласът на тази държава. Кога българите са се гордели с държавата си.
публикувано от zarchaoz на 2012-02-26 05:21:16
Имам сериозното чуство, че хората така пламенно подкрепящи комунизма тук искат да превърнат България отново в място където неудобните ги пращат в концлагери, и като екстра ги разпорват и им продават органите на черния пазар - точно както се случва днес в Китай.
публикувано от zarchaoz на 2012-02-26 05:19:45
Държавна сигурност и останалите издънки на комунистическата партия родиха съвременната мафия в България. Преди втората световна война България е била шестата икономика в Европа. В началото на окупирането на България от комунистическата партия интелигенцията на България почти напълно унищожена, а убитите като цяло са над 200 000. На кой му беше позволено да отиде на Запад, защо толкова хора се опитваха да избягат натам, колко хора бяха избити по границите, когато се пробваха да го направят? Имам сериозното чуство, че хората така пламенно подкрепящи комунизма тук искат да превърнат България отново в място където неудобните ги пращат в концлагери, и като екстра ги разпорват и им продават органите на черния пазар - точно както се случва днес в Китай.
публикувано от DanielX на 2012-02-25 23:07:36
@stefodentist: Никаква вересия след като днешните работещи им изплащат пенсиите докато те самите знаят че надали ще доживеят до такива.
Не стига че цял живот нищо не са направили, ами им плащат. Какви достижения? 2 веца и едни мостове на витиня ти ако го наричаш постижения...
Блока на моите съседи от ЦК на БКП ги строяха сърби, защото качеството на българското строителство беше на ниво строителни войски.
публикувано от Accidic на 2012-02-27 12:11:29
Може ли някой да качи и другите серии от поредицата.
публикувано от stiletto на 2012-02-28 19:44:15
Хак да ни е комунизма,хак да ни е демокрацията като сме овце!
публикувано от mccormick на 2012-02-25 17:08:36
забележете коментара на тиквеника Борисов, как подкрепя навеждането пред СССР и е противник на Пражката революция. Той сега е "десен". ОК.
публикувано от DanielX на 2012-02-25 18:15:24
Kакъв титан може да бъде наречен тоя сатрап?
публикувано от dekomeko на 2012-02-25 18:46:18
Какъв сатрап е човекът при когото България беше на 11 място по стандарт на живот в света.Всеки имаше сигурна работа и доходи предостатъчни за месечната издръжка на семейството си.Имаше кола,къща,че и вила.Всяка година на море с карта за 14 дена за 21 лв.Сега живеят добре само политиците и бандитите.Сега човек за да си купи дом трябва да се зароби с кредит за цял живот защото обикновения човек няма пари да си построи тоалетна,камо ли къща.Сега имаме демокрация и право на глас,но е глас на гладни и несигурни за бъдещето си хора
публикувано от kinglear на 2012-02-25 18:58:39
Тодор Живков беше един прост, макар и хитър селяндур. Това, че не е отречен масово, се дължи на простотията. В далече по-културните държави Чехия и Полша просташката азиатска диктатура на "реалния социализъм" беше отречена отдавна и в тамошните общества няма спор, че комунизмът е свинщина, а комунистическите диктатори са свине.

Затова и Полша и Чехия имат, съвсем заслужено, много по-висок стандарт и качество на живот от България. Накратко, всеки народ си заслужава съдбата :)
публикувано от DanielX на 2012-02-25 19:00:16
Бе какви глупости говориш ти?
Какъв стандарт на живот? Телефон имаше само в градовете, ток по селата нямаше. Каква сигурна работа? имаше разпределение - казват ти ще работиш у Ихтиман - ти в Ямбол. Всички им плащаха, работа нямаше. Какви доходи предостатъчни е имало като заплатите през 1985 бняха средно по 120 лв а едни хубави обувки бяха по 30-50 лв? Каква ти вила? Хората нямаха право да купуват и продават земя, камо ли строителни материали.
На море с карта, ама само фатмаците, минцифайте и 4-тата смяна на кремиковци и бобовдол.
Банани и портокали имаше само два пъти годишно, а за кола, ако руското копие на Фиат можее да се нарече кола, се чакаше по 8-14 години.
Абе въобще, некои слушате глупостите на бащите си като се напият с пърцуца и го приемате за чиста момента, ама не е зле да знаете че има сред вас и хора които практически за живяли по онова време.
Радвам се че Живков има гроб в България, защото поне знам къде да се изпикая.
публикувано от dinko1971 на 2012-02-25 20:06:23
казвате 4е при то6кое зле а сега как е ями кажи работи6 за 600 лв и накрая нетиги дават сега можи да иде6 на пла ж ама сас какви пари курупци яko ako да вярное сега има ток в селата ама питаи дали могат даси платят тока xorata:thumbsdown:
публикувано от plameno на 2012-02-25 20:20:15
САТРАПИ са ПОЛИТИЦИТЕ ОТ 20 ГОДИНИ "ДЕМОКРАЦИЯ"
Докараха мнозинството от хората до просешка тояга.
А този ЛЪЖЕЦ по-горе дето пише , че не е имало ток.... е просто една ПОЛИТИЧЕСКА ПОДЛОГА ИЛИ ОТ
НОВИТЕ МУТРО-"ДЕМОКРАТИ " дето така им изнася да
ИЗОПАЧАВАТ ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ.ДА ЖИВЕЯТ ИДЕИТЕ НА
ИСТИНСКИТЕ КОМУНИСТИ. ТЕ БЯХА ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИ И МИСЛЕХА ЗА МНОЗИНСТВОТО ОТ ХОРАТА. БРАВО НА РУСНАЦИТЕ,ЧЕ СА НАПРАВИЛИ ТОЗИ ФИЛМ.БЛАГОДАРЯ, ЧЕ МОГАТ ДА ГО ГЛЕДАТ ПОВЕЧЕ ХОРА.
публикувано от lpetrov на 2012-02-25 20:40:04
Към Plameno ти не помниш ли дискотеките 3 към 1 когато тока се спираше централно , за лека кола се правеше вноска когато се роди дете за да може когато стане на 30 да си купи москвич , караха по две каси кола на сладкарниците и трябваше да имаш връзки за всичко за да си го доставиш..... Аз съм почти на 60, но не ми хвали онова време ........... сега е нормалното , никъде не е казано че държавата трябва да ти осигурява всичко..... всеки сам си е отговорен , сега можеш да пътуваш , а едно време за да отида до гоце делчев подавах молба в милицията 1 месец преди да пътувам.....
публикувано от jojjo на 2012-02-25 20:43:15
Руснаци правят филм за Тато. И даже някои им се радват. Вие май сте забравили лагерите, тухларните и ТВУ-та? Да, на тая тема бяха титани. Носталгията на робската мижитурка по Ладата или Московеца и руските боклуци в Петък в стил "Стреляй, гад!".
публикувано от kozew на 2012-02-25 21:07:28
@lpetrov режимът на тока беше по "демократично време"!
публикувано от dekomeko на 2012-02-25 21:10:50
Само не знам как не е имало ток при Тато,като всички ТЕЩ,ВЕЦ И АЕЦ са правени тогава.Имаше си всичко тогава.Е нямаше банани и портокали,но не можеш да се наядеш с тях.Мога да кажа,на онзи малоумник твърдящ че не е имало ток тогава по селата е или някой пубер или луд.Знам само,че моите родители с две работнически заплати дигнаха къща на два етажа,постройха вила и купиха нова Лада.На море ходихме всяка година в продължение на 12 години докато бях дете,за последен път през 1990 година.След казармата не съм почивал и 1 седмица и съм работил непрекъснато до ден днешен и не съм постигнал нищо с много труд.Не мога да събера пари да вдигна кенеф,камо ли къща.Може да са били заплатите 200 лв тогава,но тези пари се равняват на близо 2 бона сегашни.Ток,бензин вода тогава излизаше месечно не повече от 10-15 лв.Сега плащаме по 300-400 лв сметки и едвам оцеляваме.Единственото за което съжалявам,е че хванах прекалено малко от тошовото време
публикувано от babu4 на 2012-02-25 21:44:10
наистина нямаше ток !а по времето на демокрацията във самото и начало до сега не е спирал!тока!!!
публикувано от latso на 2012-02-25 22:32:08
След 20 години и в Гърция ще си спомнят с умиление, тези които взимаха заеми и харчеха за да са 2-3 поколения с топ стандарт в света.

А следващите поколения да се оправят и да връщат заеми...много отговорно :-/

Имали били вили и ходели на море без пари...пффф

няма безплатен обяд и ние сега ще плащаме, за това че гнусните комуняги са си живели живота.
публикувано от latso на 2012-02-25 22:37:58
Но все пак разбирам, че на много хора им липсва онова време де.

Все пак при болшинство малоумници всички да взимат почти еднакви заплати и умни, и тъпи...естествено, че на много хора им липсва тая работа..

На днешно време можещите и знаещите си живеят чудесно, а болшинството мизерства.

Нормално
публикувано от stefodentist на 2012-02-25 22:41:57
Всъщност е точно обратното днешното поколение живее на вересия от построеното от мръсните комуняги, всъщност от нашите: бащи, дядовци и майки. Трябва да си сляп или до фанатизъм индоктриниран за да не го виждаш.
Днес живеем назаем и много приличаме на закъсала старица която продава последните си бижута на безценица за да плати наема.
публикувано от hercok на 2012-02-28 10:32:12
Като сте толкова доволни от днешното положение, защо протестирате, защо ревете че са ви малки пенсиите и заплатите, защо при всяко поскъпване започвате да ахкате и да пъшкате как ще свързвате двата края? Истината е че сами сте си виновни за всичко. Искахте демокрация и ето ви демокрация. Радвайте се, ликувайте. В магазините има всичко, по всяко време може да си купиш кола, а не да чакаш 30 години, може да работиш, каквото си искаш и да бъдеш, какъвто си поискаш, така че ликувайте. Горчивата истина е че капитализма не е за всяка уста лъжица и българите разбраха това по трудния начин. А моята позиция по отношение на Тошо е проста и ясна- аз просто нямам такава. На 25 години съм и не съм видял нищо от комунизма, но съм достатъчно запознат с пирамидите, мутрите, корумпираните политици,напразните обещания. Това е моето време. Време изпълнено с несигурност, отчаяние, разочарование и колкото и да не ви се вярва, аз не се интересувам да го променям към по-добро. Не ме интересува кой е на власт, не ме интересуват избори, кампании от рода изчистете България, спасете кучетата или каквито и да е глупости. Единственото, което ме интересува е мен и семейството ми и как да ги опазя. Относно България, мога да кажа само едно- "Плюя на България и на всички българи". Държавата е мъртва, а народът й е стадо овце нагазило в блато пълно с крокодили, така че не вярвам че някой може да ги спаси. Тошо е мъртъв,комунизма също и няма да се върне, така че каквото и да напишете ще е абсолютно безсмислено.
публикувано от E500 на 2012-06-24 12:11:15
DanielX не се пали толкова. Ако не беше Живков щеше да е някой друг и колелото пак щеше да си се върти.